Количка
0 артикула

Новини

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.
Вижте всички статии

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Мит 1 - вредно за очите

LED осветлението е също толкова безопасно, колкото всеки друг модерен източник на светлина. Всъщност LED се използва за здравословни терапии, тъй като не произвежда вредни и ултравиолетови лъчи. Светодиодите излъчват частично синя светлина, която обаче се среща и в естествената слънчева светлина. Разбира се, че всичко прекалено може да бъде вредно за вас, затова препоръчваме да ограничите времето прекарано в гледане на екрани, които са основен източник на синя светлина.

Мит 2 - изработено от вредни, дори токсични материали

Абсолютно невярно! Всъщност, едно от многото предимства на светодиодите е, че те могат да бъдат напълно рециклирани без никакъв отпад на вредни материали. Луминисцентното осветление например, съдържа живак, който трябва да бъде рециклиран в специални съоражение при специални условия. В допълнение на това добавяме и трептенето на луминисцентните пури, което всъщност е проблем.

Мит 3 - вредно за съня

Всяка ярка светлина би попречила на почивката ви. Вместо да изхвърлите LED лампите си в коша, бихме ви препоръчали да се придържате към по-добра хигиена на съня си. В това число - да не използвате електронни устройства непосредствено преди лягане. Хвърлете един поглед и на статията ни "Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън".

Още статии по темата: "LED осветлението в помощ на бизнеса", "Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка".

От друг страна използването на правилното осветление през деня ще Ви бъде от полза, за да останете фокусирани когато е необходимо.

Мит 4 - светодиодите светят твърде ярко (студено) бяло

Вероятно това разбиране е останало от зората на LED, когато наистина основната светлина беше студена. Това обаче се промени преди много време и днес LED предлага много и различни цветни температури, според нуждите на всеки. Повече за цветната температура.

И така

Като съвременна технология LED се развива ежедневно и дори някои от критиките да са имали почва в миналото, при производството на днешните светодиоди отдавна са решени всички проблеми, които са дали основа за митовете, които изброихме по-напред в статията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози