Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Мит 1 - вредно за очите

LED осветлението е също толкова безопасно, колкото всеки друг модерен източник на светлина. Всъщност LED се използва за здравословни терапии, тъй като не произвежда вредни и ултравиолетови лъчи. Светодиодите излъчват частично синя светлина, която обаче се среща и в естествената слънчева светлина. Разбира се, че всичко прекалено може да бъде вредно за вас, затова препоръчваме да ограничите времето прекарано в гледане на екрани, които са основен източник на синя светлина.

Мит 2 - изработено от вредни, дори токсични материали

Абсолютно невярно! Всъщност, едно от многото предимства на светодиодите е, че те могат да бъдат напълно рециклирани без никакъв отпад на вредни материали. Луминисцентното осветление например, съдържа живак, който трябва да бъде рециклиран в специални съоражение при специални условия. В допълнение на това добавяме и трептенето на луминисцентните пури, което всъщност е проблем.

Мит 3 - вредно за съня

Всяка ярка светлина би попречила на почивката ви. Вместо да изхвърлите LED лампите си в коша, бихме ви препоръчали да се придържате към по-добра хигиена на съня си. В това число - да не използвате електронни устройства непосредствено преди лягане. Хвърлете един поглед и на статията ни "Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън".

Още статии по темата: "LED осветлението в помощ на бизнеса", "Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка".

От друг страна използването на правилното осветление през деня ще Ви бъде от полза, за да останете фокусирани когато е необходимо.

Мит 4 - светодиодите светят твърде ярко (студено) бяло

Вероятно това разбиране е останало от зората на LED, когато наистина основната светлина беше студена. Това обаче се промени преди много време и днес LED предлага много и различни цветни температури, според нуждите на всеки. Повече за цветната температура.

И така

Като съвременна технология LED се развива ежедневно и дори някои от критиките да са имали почва в миналото, при производството на днешните светодиоди отдавна са решени всички проблеми, които са дали основа за митовете, които изброихме по-напред в статията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози