Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Мит 1 - вредно за очите

LED осветлението е също толкова безопасно, колкото всеки друг модерен източник на светлина. Всъщност LED се използва за здравословни терапии, тъй като не произвежда вредни и ултравиолетови лъчи. Светодиодите излъчват частично синя светлина, която обаче се среща и в естествената слънчева светлина. Разбира се, че всичко прекалено може да бъде вредно за вас, затова препоръчваме да ограничите времето прекарано в гледане на екрани, които са основен източник на синя светлина.

Мит 2 - изработено от вредни, дори токсични материали

Абсолютно невярно! Всъщност, едно от многото предимства на светодиодите е, че те могат да бъдат напълно рециклирани без никакъв отпад на вредни материали. Луминисцентното осветление например, съдържа живак, който трябва да бъде рециклиран в специални съоражение при специални условия. В допълнение на това добавяме и трептенето на луминисцентните пури, което всъщност е проблем.

Мит 3 - вредно за съня

Всяка ярка светлина би попречила на почивката ви. Вместо да изхвърлите LED лампите си в коша, бихме ви препоръчали да се придържате към по-добра хигиена на съня си. В това число - да не използвате електронни устройства непосредствено преди лягане. Хвърлете един поглед и на статията ни "Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън".

Още статии по темата: "LED осветлението в помощ на бизнеса", "Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка".

От друг страна използването на правилното осветление през деня ще Ви бъде от полза, за да останете фокусирани когато е необходимо.

Мит 4 - светодиодите светят твърде ярко (студено) бяло

Вероятно това разбиране е останало от зората на LED, когато наистина основната светлина беше студена. Това обаче се промени преди много време и днес LED предлага много и различни цветни температури, според нуждите на всеки. Повече за цветната температура.

И така

Като съвременна технология LED се развива ежедневно и дори някои от критиките да са имали почва в миналото, при производството на днешните светодиоди отдавна са решени всички проблеми, които са дали основа за митовете, които изброихме по-напред в статията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози