Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Мит 1 - вредно за очите

LED осветлението е също толкова безопасно, колкото всеки друг модерен източник на светлина. Всъщност LED се използва за здравословни терапии, тъй като не произвежда вредни и ултравиолетови лъчи. Светодиодите излъчват частично синя светлина, която обаче се среща и в естествената слънчева светлина. Разбира се, че всичко прекалено може да бъде вредно за вас, затова препоръчваме да ограничите времето прекарано в гледане на екрани, които са основен източник на синя светлина.

Мит 2 - изработено от вредни, дори токсични материали

Абсолютно невярно! Всъщност, едно от многото предимства на светодиодите е, че те могат да бъдат напълно рециклирани без никакъв отпад на вредни материали. Луминисцентното осветление например, съдържа живак, който трябва да бъде рециклиран в специални съоражение при специални условия. В допълнение на това добавяме и трептенето на луминисцентните пури, което всъщност е проблем.

Мит 3 - вредно за съня

Всяка ярка светлина би попречила на почивката ви. Вместо да изхвърлите LED лампите си в коша, бихме ви препоръчали да се придържате към по-добра хигиена на съня си. В това число - да не използвате електронни устройства непосредствено преди лягане. Хвърлете един поглед и на статията ни "Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън".

Още статии по темата: "LED осветлението в помощ на бизнеса", "Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка".

От друг страна използването на правилното осветление през деня ще Ви бъде от полза, за да останете фокусирани когато е необходимо.

Мит 4 - светодиодите светят твърде ярко (студено) бяло

Вероятно това разбиране е останало от зората на LED, когато наистина основната светлина беше студена. Това обаче се промени преди много време и днес LED предлага много и различни цветни температури, според нуждите на всеки. Повече за цветната температура.

И така

Като съвременна технология LED се развива ежедневно и дори някои от критиките да са имали почва в миналото, при производството на днешните светодиоди отдавна са решени всички проблеми, които са дали основа за митовете, които изброихме по-напред в статията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози