Количка
0 артикула

Новини

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

Промишлени осветителни тела вече със стандартна гаранция 3 години

24 Авг 2020
За да отговорим на търсенията и очакванията на нашите клиенти, удължихме стандартната гаранция на промишлените осветителни тела на 3 години.

LED осветление

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Няколко начина за икономия на енергия в училище

12 Авг 2020
Едно училище изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консумато...

Видеонаблюдение

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?

IP комплект за видеонаблюдение с 4 камери на цена 256.50 лева

27 Мар 2020
Подготвихме специално предложение за всички Вас, които се интересувате от сигурността на дома и бизнеса си.
Вижте всички статии

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивкаПрофесор Клаузен казва: "Мечтая да създам свят, в който контролът на осветлението лежи в ръката на потребителя. Такъв свят с предварително програмирано осветление, приспособено към биологията на човек".

Остаряваме. Не само поотделно, но и колективно. Според оценка на Организацията на обединените нации, броят на хората над шестдесет години до края на този век ще нарасне повече от три пъти. Такъв експоненциален растеж на броя възрастни хора е и символ на глобалния напредък и просперитет.

Но може ли пространствата, които обитаваме, да нарушават качеството ни на живот с напредване на възрастта?

Способността ни да приемаме и реагираме на светлина се променя драстично, докато достигнем по-късните етапи от живота. Точно както мускулите в ръцете или краката, мускули в очите ни също започват да губят еластичност. Фокусирането става по-трудно. Променя се и цветовото ни възприятие. Започваме да възприемаме преходът между условия с висока и слаба осветеност като изморителен. Тъй като все повече хора работят на 70 години и след това, принципите, които прилагаме при дизайна на осветление, трябва да отговарят на променящите се нужди. За да засилим здравето и благополучието на обществото, трябва да започнем да мислим за осветление по нов начин.

Все повече офиси имат зони, предлагащи зони с една атмосфера, насочена към концентрация, друга към активна работа, трета към развлечения и т.н. Комфортът и производителността трябва да са насочени към хората от всички възрасти.

Казано накратко, осветлението е жизнено важно за нашето здраве. Знаем, че синята/дневната светлина е важен компонент, който допринася за правилната работа на циркадния ритъм, бдителността, паметта и настроението. На другия полюс - топлата светлина спомага за спокойствието, почивката и добрия сън. Повече за цветната температура

Вярвам, че универсализацията на дизайна на осветлението ще даде възможност на хората да персонализират осветлението, за да отговаря на задачите, които изпълняват. За да направим това правилно, се нуждаем от по-добро разбиране на многото променливи, които влияят върху това как реагираме на леки стимули през целия ни живот.

Изследванията показват, че дизайнът на осветлението, фокусиран върху човека, кара хората да бъдат по-бдителни, продуктивни и щастливи. Необходими са обаче по-подробни проучвания, които да ни помогнат да разберем как светлината влияе върху ефективността в по-широк спектър от визуални, биологични и емоционални показатели.

Вярвам, че такова изследване може да даде ценни резултати за бизнеса по отношение на повишена производителност, благополучие и задържане на служителите и да ни помогне да проучим нови възможности за използване на светлината като мощна сила за превантивно здраве, емоционална устойчивост и общо благополучие.

С помощта на технологиите потенциалът за „лека персонализация“ на работното място е огромен. Чрез стратегическа комбинация от източниците на светлина, работниците могат да получа повече синя светлина сутрин, за да бъдат по-енергизирани, по-фокусирани, а следобед да увеличават топлата светлина, за да се чувстват по-спокойни, да намалят стреса и насърчаване на спокойствие.

Предизвикателството, ако искаме да го приемем, е създаването на свят на „баланс на работната светлина“, в който контролът на осветеността е в ръцете на работника, а схемите за осветление са съобразени с нашата естествена биология.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани