Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивкаПрофесор Клаузен казва: "Мечтая да създам свят, в който контролът на осветлението лежи в ръката на потребителя. Такъв свят с предварително програмирано осветление, приспособено към биологията на човек".

Остаряваме. Не само поотделно, но и колективно. Според оценка на Организацията на обединените нации, броят на хората над шестдесет години до края на този век ще нарасне повече от три пъти. Такъв експоненциален растеж на броя възрастни хора е и символ на глобалния напредък и просперитет.

Но може ли пространствата, които обитаваме, да нарушават качеството ни на живот с напредване на възрастта?

Способността ни да приемаме и реагираме на светлина се променя драстично, докато достигнем по-късните етапи от живота. Точно както мускулите в ръцете или краката, мускули в очите ни също започват да губят еластичност. Фокусирането става по-трудно. Променя се и цветовото ни възприятие. Започваме да възприемаме преходът между условия с висока и слаба осветеност като изморителен. Тъй като все повече хора работят на 70 години и след това, принципите, които прилагаме при дизайна на осветление, трябва да отговарят на променящите се нужди. За да засилим здравето и благополучието на обществото, трябва да започнем да мислим за осветление по нов начин.

Все повече офиси имат зони, предлагащи зони с една атмосфера, насочена към концентрация, друга към активна работа, трета към развлечения и т.н. Комфортът и производителността трябва да са насочени към хората от всички възрасти.

Казано накратко, осветлението е жизнено важно за нашето здраве. Знаем, че синята/дневната светлина е важен компонент, който допринася за правилната работа на циркадния ритъм, бдителността, паметта и настроението. На другия полюс - топлата светлина спомага за спокойствието, почивката и добрия сън. Повече за цветната температура

Вярвам, че универсализацията на дизайна на осветлението ще даде възможност на хората да персонализират осветлението, за да отговаря на задачите, които изпълняват. За да направим това правилно, се нуждаем от по-добро разбиране на многото променливи, които влияят върху това как реагираме на леки стимули през целия ни живот.

Изследванията показват, че дизайнът на осветлението, фокусиран върху човека, кара хората да бъдат по-бдителни, продуктивни и щастливи. Необходими са обаче по-подробни проучвания, които да ни помогнат да разберем как светлината влияе върху ефективността в по-широк спектър от визуални, биологични и емоционални показатели.

Вярвам, че такова изследване може да даде ценни резултати за бизнеса по отношение на повишена производителност, благополучие и задържане на служителите и да ни помогне да проучим нови възможности за използване на светлината като мощна сила за превантивно здраве, емоционална устойчивост и общо благополучие.

С помощта на технологиите потенциалът за „лека персонализация“ на работното място е огромен. Чрез стратегическа комбинация от източниците на светлина, работниците могат да получа повече синя светлина сутрин, за да бъдат по-енергизирани, по-фокусирани, а следобед да увеличават топлата светлина, за да се чувстват по-спокойни, да намалят стреса и насърчаване на спокойствие.

Предизвикателството, ако искаме да го приемем, е създаването на свят на „баланс на работната светлина“, в който контролът на осветеността е в ръцете на работника, а схемите за осветление са съобразени с нашата естествена биология.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози