Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивка

Персонализирани профили за осветление - баланс между работа и почивкаПрофесор Клаузен казва: "Мечтая да създам свят, в който контролът на осветлението лежи в ръката на потребителя. Такъв свят с предварително програмирано осветление, приспособено към биологията на човек".

Остаряваме. Не само поотделно, но и колективно. Според оценка на Организацията на обединените нации, броят на хората над шестдесет години до края на този век ще нарасне повече от три пъти. Такъв експоненциален растеж на броя възрастни хора е и символ на глобалния напредък и просперитет.

Но може ли пространствата, които обитаваме, да нарушават качеството ни на живот с напредване на възрастта?

Способността ни да приемаме и реагираме на светлина се променя драстично, докато достигнем по-късните етапи от живота. Точно както мускулите в ръцете или краката, мускули в очите ни също започват да губят еластичност. Фокусирането става по-трудно. Променя се и цветовото ни възприятие. Започваме да възприемаме преходът между условия с висока и слаба осветеност като изморителен. Тъй като все повече хора работят на 70 години и след това, принципите, които прилагаме при дизайна на осветление, трябва да отговарят на променящите се нужди. За да засилим здравето и благополучието на обществото, трябва да започнем да мислим за осветление по нов начин.

Все повече офиси имат зони, предлагащи зони с една атмосфера, насочена към концентрация, друга към активна работа, трета към развлечения и т.н. Комфортът и производителността трябва да са насочени към хората от всички възрасти.

Казано накратко, осветлението е жизнено важно за нашето здраве. Знаем, че синята/дневната светлина е важен компонент, който допринася за правилната работа на циркадния ритъм, бдителността, паметта и настроението. На другия полюс - топлата светлина спомага за спокойствието, почивката и добрия сън. Повече за цветната температура

Вярвам, че универсализацията на дизайна на осветлението ще даде възможност на хората да персонализират осветлението, за да отговаря на задачите, които изпълняват. За да направим това правилно, се нуждаем от по-добро разбиране на многото променливи, които влияят върху това как реагираме на леки стимули през целия ни живот.

Изследванията показват, че дизайнът на осветлението, фокусиран върху човека, кара хората да бъдат по-бдителни, продуктивни и щастливи. Необходими са обаче по-подробни проучвания, които да ни помогнат да разберем как светлината влияе върху ефективността в по-широк спектър от визуални, биологични и емоционални показатели.

Вярвам, че такова изследване може да даде ценни резултати за бизнеса по отношение на повишена производителност, благополучие и задържане на служителите и да ни помогне да проучим нови възможности за използване на светлината като мощна сила за превантивно здраве, емоционална устойчивост и общо благополучие.

С помощта на технологиите потенциалът за „лека персонализация“ на работното място е огромен. Чрез стратегическа комбинация от източниците на светлина, работниците могат да получа повече синя светлина сутрин, за да бъдат по-енергизирани, по-фокусирани, а следобед да увеличават топлата светлина, за да се чувстват по-спокойни, да намалят стреса и насърчаване на спокойствие.

Предизвикателството, ако искаме да го приемем, е създаването на свят на „баланс на работната светлина“, в който контролът на осветеността е в ръцете на работника, а схемите за осветление са съобразени с нашата естествена биология.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози