Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Как се амортизирана LED осветлението? Вече е всеизвестен факт, че LED имат много по-дълъг живот от всички други видове осветление. За разлика от другите видове осветителни тела, LED лампите не изгарят изведнъж (при нормални обстоятелства), а вместо това започват да постепенно да светят по-слабо.

Вероятно знаете, че силата на светена на едно осветително тяло се измерва в лумени (lm). Колкото повече лумени отдава едно тяло, толкова по-силно свети то. Когато я купите LED лампата (без значение от типа, марката, модела и т.н.) свети с максималното количество светлина, което е способна да произведе. С течение на времето, произведеното количество светлина от светодиодите намалява. Процесът наричаме амортизация.

Амортизацията на една LED лампа може да бъде пресметната лесно, като използва текущото количество произведена светлина в лумени, разделено на първоначалното количество. Пример; ако в момента измерите, че осветителното тяло произвежда 550lm, а при монтирането му е произвеждало 600lm, то разделяме 550 на 600 и получаваме резултат 0,92 (550 : 600 = 0,92). Това ще означава, че в момента осветителното тяло работи на 92% от първоначалната си сила.

Кога идва моментът за смяна на едно LED осветително тяло?

Всъщност, ако не усещате липса на светлина в помещението, няма проблем да оставите осветителното тяло да продължи да работи. Въпреки това е прието, че при достигнати 70% от първоначалното светене трябва да смените осветителното тяло или източника на светлина в него. Много често вероятно сте срещали продължителността на живот на едно LED осветително тяло да е описана в часове. Указаният брой часове е момента, в който осветителното тяло започва да произвежда 70% от първоначалното количество светлина. Обикновено са необходими 30 000 до 50 000 работни часа на едно LED осветително тяло за достигане на 70% от капацитета му за производство на светлина (това са повече от 5 години непрекъснато светене).

LED панели с 50 000 часа продължителност на светене

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози