Количка
0 артикула

Новини

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.
Вижте всички статии

Какво е индекс на цветопредаване (CRI)

Когато разглеждаме продукти за осветление, като LED крушки, LED лунички, LED панели, LED пури и т.н., основните неща, на които обръщаме внимание са мощността, светлинния добив и вероятно дължината на живот на източника на светлина. Добре е да добавите още една точка към списъка си - индекс на цветопредаване (CRI).

Индексът на цветопредаване (от английски CRI - color rendering index) отразява ефекта на осветителното тяло върху цвета на осветените обекти. Просто казана, CRI измерва колко добре осветителното тяло възпроизвежда осветеността от слънчева светлина, която има перфектен CRI - 100. Индекс на цветопредаване 100, означава, че цветовете изглеждат точно така, както би трябвало.

Колкото по-висока стойност има CRI (максималната възможна е 100) има осветителното тяло, толкова цветовете на осветените предмети ще са по-истински. Осветително тяло с CRI от 80 или по-висока е много добър. Индекс на цветопредаване под 80 ще направи цветовете да изглеждат "измити" и дори ще промени цвета на предметите.

Индекс на цветопредаване (CRI). Какво означава и как влияе върху усещането ни за цвят

Изборът на подходящ CRI всъщност е въпрос на лично усещане, но когато говорим за жилищно осветление, индекс на цветопредаване над 80 е напълно достатъчен, за да се задоволи цветоусецането и обкръжаващите ни предмети да са в пълния си "блясък".

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози