Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън

Имаме няколко съвета, които биха Ви помогнали да постигнете по-здрав сън през нощта. Причините за безсъние може да са много и от различно естество. Ако прекарвате твърде много време пред компютъра или гледате дисплея на смартфона си, препоръчваме Ви да потърсите прината за безсънието си именно тук.

 

Светлината може да влияе върху здравето ни и въпреки, че постоянно излиза нова информация относно това, как точно ни се отразява, ще Ви запознаем с фактите относно връзката между светлината и физическото и психическото ни благосъстояние.

 

Синята светлина

 

Различните цветове на светлината влияят различно върху сетивността на хората. Много от нас прекарват работното си време (и не само) пред компютърен монитор, който излъчва синя светлина. Подобна светлина се излъчва от луминисцентното осветление, както и от LED осветителните тела със студена светлина. Както и преди сме споменавали, синята светлина (или по-точно тази със синкав оттенак) не е нещо лошо. През деня тя повишава работоспособността ни и изостря вниманието.

 

Излагането на такава светлина вечер и презнощта обаче е силно непрепоръчително. Такова осветление потиска производството на мелатонин в организма, а както може би знаете, този хормон регулира ритъма на тялото ни, като ни казва кога е време за почика и кога за събуждане и работа. Нормалните нива на мелатонина са много важни също и за имунната ни система.

 

Как можем да влияем на нормалното функциониране на организма си чрез чрез LED осветлението

 

За съжаление все още няма разработено осветително тяло, което да кара организма Ви да работи по часовник, но това, което може да направите е, да избягвате използването на екрани поне 2 часа преди лягане. В домашни условия не е подходящо да монтирате осветителни тела, които са с цветна температура повече от 4500К.

 

Сутришното излагане на светлина с висока цветна температура, например 6000-6500К ще Ви помогне да започнете деня си с настроение за работа. Въпреки, че е за предпочитене да направите разходка на открито, възможно е да сравним излагането за един час сутрин на LED светлина със студена цветна температура с разходка в слънчев ден. Ако испитвате трудност при събуждане, може да поставите специална лампа със студена светлина вкъщи, която да използвате рано сутрин.

 

LED осветление за дома

 

Може ли синята светлина да повлияе на съня?

 

Със сигурност. Проведени са множество проучвания, сравняващи хора, които спят със синя и зелена светлина. Хората, които са била изложени на синя светлина са получили половината от производството на мелатонин в ставнение с хората, изложени на зелена светлина. Ако използвате нощна лампа, най-доброто решение е да използвате крушка с топла или дори с червена - този тип светлина влияе най-малко на съня Ви. За екраните си може да използвате приложение което да блокира синята светлина, както и да използвате очила за блокиране на синия спектър от светлината.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози