Количка
0 артикула

Новини

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

LED осветление

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън

Имаме няколко съвета, които биха Ви помогнали да постигнете по-здрав сън през нощта. Причините за безсъние може да са много и от различно естество. Ако прекарвате твърде много време пред компютъра или гледате дисплея на смартфона си, препоръчваме Ви да потърсите прината за безсънието си именно тук.

 

Светлината може да влияе върху здравето ни и въпреки, че постоянно излиза нова информация относно това, как точно ни се отразява, ще Ви запознаем с фактите относно връзката между светлината и физическото и психическото ни благосъстояние.

 

Синята светлина

 

Различните цветове на светлината влияят различно върху сетивността на хората. Много от нас прекарват работното си време (и не само) пред компютърен монитор, който излъчва синя светлина. Подобна светлина се излъчва от луминисцентното осветление, както и от LED осветителните тела със студена светлина. Както и преди сме споменавали, синята светлина (или по-точно тази със синкав оттенак) не е нещо лошо. През деня тя повишава работоспособността ни и изостря вниманието.

 

Излагането на такава светлина вечер и презнощта обаче е силно непрепоръчително. Такова осветление потиска производството на мелатонин в организма, а както може би знаете, този хормон регулира ритъма на тялото ни, като ни казва кога е време за почика и кога за събуждане и работа. Нормалните нива на мелатонина са много важни също и за имунната ни система.

 

Как можем да влияем на нормалното функциониране на организма си чрез чрез LED осветлението

 

За съжаление все още няма разработено осветително тяло, което да кара организма Ви да работи по часовник, но това, което може да направите е, да избягвате използването на екрани поне 2 часа преди лягане. В домашни условия не е подходящо да монтирате осветителни тела, които са с цветна температура повече от 4500К.

 

Сутришното излагане на светлина с висока цветна температура, например 6000-6500К ще Ви помогне да започнете деня си с настроение за работа. Въпреки, че е за предпочитене да направите разходка на открито, възможно е да сравним излагането за един час сутрин на LED светлина със студена цветна температура с разходка в слънчев ден. Ако испитвате трудност при събуждане, може да поставите специална лампа със студена светлина вкъщи, която да използвате рано сутрин.

 

Може ли синята светлина да повлияе на съня?

 

Със сигурност. Проведени са множество проучвания, сравняващи хора, които спят със синя и зелена светлина. Хората, които са била изложени на синя светлина са получили половината от производството на мелатонин в ставнение с хората, изложени на зелена светлина. Ако използвате нощна лампа, най-доброто решение е да използвате крушка с топла или дори с червена - този тип светлина влияе най-малко на съня Ви. За екраните си може да използвате приложение което да блокира синята светлина, както и да използвате очила за блокиране на синия спектър от светлината.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани