Количка
0 артикула

Новини

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън

Имаме няколко съвета, които биха Ви помогнали да постигнете по-здрав сън през нощта. Причините за безсъние може да са много и от различно естество. Ако прекарвате твърде много време пред компютъра или гледате дисплея на смартфона си, препоръчваме Ви да потърсите прината за безсънието си именно тук.

 

Светлината може да влияе върху здравето ни и въпреки, че постоянно излиза нова информация относно това, как точно ни се отразява, ще Ви запознаем с фактите относно връзката между светлината и физическото и психическото ни благосъстояние.

 

Синята светлина

 

Различните цветове на светлината влияят различно върху сетивността на хората. Много от нас прекарват работното си време (и не само) пред компютърен монитор, който излъчва синя светлина. Подобна светлина се излъчва от луминисцентното осветление, както и от LED осветителните тела със студена светлина. Както и преди сме споменавали, синята светлина (или по-точно тази със синкав оттенак) не е нещо лошо. През деня тя повишава работоспособността ни и изостря вниманието.

 

Излагането на такава светлина вечер и презнощта обаче е силно непрепоръчително. Такова осветление потиска производството на мелатонин в организма, а както може би знаете, този хормон регулира ритъма на тялото ни, като ни казва кога е време за почика и кога за събуждане и работа. Нормалните нива на мелатонина са много важни също и за имунната ни система.

 

Как можем да влияем на нормалното функциониране на организма си чрез чрез LED осветлението

 

За съжаление все още няма разработено осветително тяло, което да кара организма Ви да работи по часовник, но това, което може да направите е, да избягвате използването на екрани поне 2 часа преди лягане. В домашни условия не е подходящо да монтирате осветителни тела, които са с цветна температура повече от 4500К.

 

Сутришното излагане на светлина с висока цветна температура, например 6000-6500К ще Ви помогне да започнете деня си с настроение за работа. Въпреки, че е за предпочитене да направите разходка на открито, възможно е да сравним излагането за един час сутрин на LED светлина със студена цветна температура с разходка в слънчев ден. Ако испитвате трудност при събуждане, може да поставите специална лампа със студена светлина вкъщи, която да използвате рано сутрин.

 

LED осветление за дома

 

Може ли синята светлина да повлияе на съня?

 

Със сигурност. Проведени са множество проучвания, сравняващи хора, които спят със синя и зелена светлина. Хората, които са била изложени на синя светлина са получили половината от производството на мелатонин в ставнение с хората, изложени на зелена светлина. Ако използвате нощна лампа, най-доброто решение е да използвате крушка с топла или дори с червена - този тип светлина влияе най-малко на съня Ви. За екраните си може да използвате приложение което да блокира синята светлина, както и да използвате очила за блокиране на синия спектър от светлината.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози