Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Видеонаблюдение

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?
Вижте всички статии

Как осветлението може да Ви помогне за по-добър сън

Имаме няколко съвета, които биха Ви помогнали да постигнете по-здрав сън през нощта. Причините за безсъние може да са много и от различно естество. Ако прекарвате твърде много време пред компютъра или гледате дисплея на смартфона си, препоръчваме Ви да потърсите прината за безсънието си именно тук.

 

Светлината може да влияе върху здравето ни и въпреки, че постоянно излиза нова информация относно това, как точно ни се отразява, ще Ви запознаем с фактите относно връзката между светлината и физическото и психическото ни благосъстояние.

 

Синята светлина

 

Различните цветове на светлината влияят различно върху сетивността на хората. Много от нас прекарват работното си време (и не само) пред компютърен монитор, който излъчва синя светлина. Подобна светлина се излъчва от луминисцентното осветление, както и от LED осветителните тела със студена светлина. Както и преди сме споменавали, синята светлина (или по-точно тази със синкав оттенак) не е нещо лошо. През деня тя повишава работоспособността ни и изостря вниманието.

 

Излагането на такава светлина вечер и презнощта обаче е силно непрепоръчително. Такова осветление потиска производството на мелатонин в организма, а както може би знаете, този хормон регулира ритъма на тялото ни, като ни казва кога е време за почика и кога за събуждане и работа. Нормалните нива на мелатонина са много важни също и за имунната ни система.

 

Как можем да влияем на нормалното функциониране на организма си чрез чрез LED осветлението

 

За съжаление все още няма разработено осветително тяло, което да кара организма Ви да работи по часовник, но това, което може да направите е, да избягвате използването на екрани поне 2 часа преди лягане. В домашни условия не е подходящо да монтирате осветителни тела, които са с цветна температура повече от 4500К.

 

Сутришното излагане на светлина с висока цветна температура, например 6000-6500К ще Ви помогне да започнете деня си с настроение за работа. Въпреки, че е за предпочитене да направите разходка на открито, възможно е да сравним излагането за един час сутрин на LED светлина със студена цветна температура с разходка в слънчев ден. Ако испитвате трудност при събуждане, може да поставите специална лампа със студена светлина вкъщи, която да използвате рано сутрин.

 

Може ли синята светлина да повлияе на съня?

 

Със сигурност. Проведени са множество проучвания, сравняващи хора, които спят със синя и зелена светлина. Хората, които са била изложени на синя светлина са получили половината от производството на мелатонин в ставнение с хората, изложени на зелена светлина. Ако използвате нощна лампа, най-доброто решение е да използвате крушка с топла или дори с червена - този тип светлина влияе най-малко на съня Ви. За екраните си може да използвате приложение което да блокира синята светлина, както и да използвате очила за блокиране на синия спектър от светлината.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози