Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме? Предварително искаме да успокоим тези от вас, които смятат, че няма да се справят сами. В голямата част от ситуациите при свързване на LED осветление към електрическата инсталация не се изискват никаква свръхчовешки умения или инженерни технически познания. Разбира се, от друга страна обръщаме внимание, че работата с електричество е сериозна и към нея не бива да се подхожда несериозно!

Никога не свързвайте осветително тяло към електрическата мрежа без да сте изключили напрежението! Това може да бъде опасно за живота ви!

От къде да започнем?

Работно напрежение

След като сте избрали осветителното тяло, което подхожда най-добре на специфичните ви изискванията, първо трябва да разберете с какво напрежение работи то. Вариантите не са много, а характеристиката ще откриете в техническото описание на всяко осветително тяло. Вариантите за осветителните тела, предлагани от Дианид са: AC220V; DC12V; DC24V; DC48V. Ако осветителното тяло работи под напрежение AC220V, това означава, че можете да го включите директно към стандартната електрическа мрежа в България, която достига до всеки дом и работи на 220V.

Ако осветителното тяло работи с някое от останалите изброени по-горе DC напрежения, трябва да използвате външно захранване, което да преобразува стандартното мрежово напрежение до напрежението на осветителното тяло.

Ако свържете осветително тяло, което е произведено за работа с DC12V, DC24V или DC48V директно към електрическата мрежа на 220V ще предизвикате безвъзвратна повреда на осветителното тяло, която не подлежи на гаранционен ремонт.

Препоръчваме да прочетете и статиите ни Захранване за LED осветление и Как да изберем захранване за LED, а, ако вече сте наясно какво захранване Ви е необходимо, разгледайте и предлаганите от нас продукти.

Свързване

AC220V

Обикновено осветителните тела с по-малка мощност пристигат с 2 захранващи проводника. Ако е указано, че осветителното тяло работи с напрежение 220V трябва просто да свържете единия проводник към фазата, а другия към нулата на елетроинсталацията. В 99% от ситуациите няма значение кой от проводниците къде ще свържете. И при двете възможности, когато електрическата верига е затворена, осветителното тяло ще работи.

За осветителни тела с по-висока мощност ще забележите, че проводниците, които трябва да свържете са 3. Това е така, защото за тези осветителни тела е силно препоръчително да се използва заземянване. В този случай трябва да свържете жълтия кабел към заземяващия проводник на Ел. инсталацията си.

DC12V, DC24V или DC48V

Както вече стана ясно, за осветителни тела, които са произведени за работа под някое от изброените 3 напрежения трябва да използвате трансформатор на напрежението. Тук е по-важно при свързването да спазвате означенията на проводниците, които излизат от осветителното тяло и изходите на трансформатора. Свържете "+" от LED осветителното тяло към "+" на захранващия трансформатор и съответно "-" с "-". В противен случай осветителното тяло просто няма да работи. Въпреки по-ниското работно напрежение отново препоръчваме да свързвате осветителното тяло при изключено захранване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози