Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме? Предварително искаме да успокоим тези от вас, които смятат, че няма да се справят сами. В голямата част от ситуациите при свързване на LED осветление към електрическата инсталация не се изискват никаква свръхчовешки умения или инженерни технически познания. Разбира се, от друга страна обръщаме внимание, че работата с електричество е сериозна и към нея не бива да се подхожда несериозно!

Никога не свързвайте осветително тяло към електрическата мрежа без да сте изключили напрежението! Това може да бъде опасно за живота ви!

От къде да започнем?

Работно напрежение

След като сте избрали осветителното тяло, което подхожда най-добре на специфичните ви изискванията, първо трябва да разберете с какво напрежение работи то. Вариантите не са много, а характеристиката ще откриете в техническото описание на всяко осветително тяло. Вариантите за осветителните тела, предлагани от Дианид са: AC220V; DC12V; DC24V; DC48V. Ако осветителното тяло работи под напрежение AC220V, това означава, че можете да го включите директно към стандартната електрическа мрежа в България, която достига до всеки дом и работи на 220V.

Ако осветителното тяло работи с някое от останалите изброени по-горе DC напрежения, трябва да използвате външно захранване, което да преобразува стандартното мрежово напрежение до напрежението на осветителното тяло.

Ако свържете осветително тяло, което е произведено за работа с DC12V, DC24V или DC48V директно към електрическата мрежа на 220V ще предизвикате безвъзвратна повреда на осветителното тяло, която не подлежи на гаранционен ремонт.

Препоръчваме да прочетете и статиите ни Захранване за LED осветление и Как да изберем захранване за LED, а, ако вече сте наясно какво захранване Ви е необходимо, разгледайте и предлаганите от нас продукти.

Свързване

AC220V

Обикновено осветителните тела с по-малка мощност пристигат с 2 захранващи проводника. Ако е указано, че осветителното тяло работи с напрежение 220V трябва просто да свържете единия проводник към фазата, а другия към нулата на елетроинсталацията. В 99% от ситуациите няма значение кой от проводниците къде ще свържете. И при двете възможности, когато електрическата верига е затворена, осветителното тяло ще работи.

За осветителни тела с по-висока мощност ще забележите, че проводниците, които трябва да свържете са 3. Това е така, защото за тези осветителни тела е силно препоръчително да се използва заземянване. В този случай трябва да свържете жълтия кабел към заземяващия проводник на Ел. инсталацията си.

DC12V, DC24V или DC48V

Както вече стана ясно, за осветителни тела, които са произведени за работа под някое от изброените 3 напрежения трябва да използвате трансформатор на напрежението. Тук е по-важно при свързването да спазвате означенията на проводниците, които излизат от осветителното тяло и изходите на трансформатора. Свържете "+" от LED осветителното тяло към "+" на захранващия трансформатор и съответно "-" с "-". В противен случай осветителното тяло просто няма да работи. Въпреки по-ниското работно напрежение отново препоръчваме да свързвате осветителното тяло при изключено захранване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози