Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Как да изберем захранване за LED

Захранването на системата за осветление е от изключителна важност за дългото и безпроблемно функциониране. Но кои са основните технически характеристики, с които трябва да сме наясно, когато искаме да закупим захранване?

Къде ще се използва захранването?

В повечето случаи за позициониране на захранването* на осветителните тела се избира сухо и защитено от атмосферните условия място, но понякога това просто не е възможно. В този случай трябва да се насочите към употребата на водоустойчиво захранване.

*Тук нека направим уточнението, че захранванията, за които става дума в публикацията са с изходно напрежение между 12V и 48V. Т.е. те са необходими в случаите, когато е необходимо да захраните осветителни тела със съответното напрежение. Ако осветителното тяло е произведено за работа с напрежение 220V не е необходимо да използвате такова трансформаторно захранване.

Каква мощност изразходва осветителното тяло

Ще вземем за пример LED лента, като източник на светлина, който трябва да захраним, тъй като най-често външните захранвания се използват за нея.

Нещо интересно, което може да ви бъде от голяма полза, когато се налага да захраните по-дълго парче светодиодна лента - над 10 - 15 метра. Възможно е при подобна ситуация да станете свидетел на следното: изчислили сте правилно мощността на захранването си спрямо дължината на лентата, но тя свети ярко в единия си край, а светлината затихва към другия. В такъв случай е удачно да свържете захранването към лентата на няколко места по нейната дължина, а не само в края. Така ще имате дълго парче LED лента, което свети равномерно.

Формула за пресмятане на нужното захранване

Ако лентата която сте избрали изразходва 5W електричество на метър (както в случая с “Гъвкава LED лента 60 SMD3014”), бихме ви посъветвали да използвате следната формула за сметките си за нужното захранване:

(мощността на LED лентата на метър * общата дължина на лентата) + 20% аванс от полученото произведение

Пример: ако лентата ни харчи 5W/м и трябва да захраним 20м, умножаваме 5х20 и получаваме резултат 100. Към 100 добаваме 20%, което в случая е равно на 20 и получаваме 100 + 20 = 120. В случая, за да захраним 20 метра LED лента ще ни е необходимо захранване с мощност 120W.

Винаги добавяйте минимум 20% аванс над необходимата мощност, за да сте сигурни, че до осветителното тяло ще достига достатъчно мощност, а също така и, че няма да натоварвате прекомерно захранването си.

Калкулатор за захранване за LED лента

Въведете мощността, която LED лентата изразходва за 1 метър и общата дължина лента, която трябва да захранитеОхлаждане на захранването

Заради по-голямата си мощност и съответно топлооделяне, захранванията над 350W имат нужда от допълнителна активно охлаждане - вграден вентилатор, който отвежда топлия въздух. Добре да вземете това под внимание, тъй като колкото и да е минимален, вентилаторът произвежда шум и е добре да предвидите място за захранването по-далеч от хората в помещението. При захранванията с по-малка мощност се използва така нареченото пасивно охлаждане и те са на практика безшумни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози