Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Как да изберем захранване за LED

Захранването на системата за осветление е от изключителна важност за дългото и безпроблемно функциониране. Но кои са основните технически характеристики, с които трябва да сме наясно, когато искаме да закупим захранване?

Къде ще се използва захранването?

В повечето случаи за позициониране на захранването* на осветителните тела се избира сухо и защитено от атмосферните условия място, но понякога това просто не е възможно. В този случай трябва да се насочите към употребата на водоустойчиво захранване.

*Тук нека направим уточнението, че захранванията, за които става дума в публикацията са с изходно напрежение между 12V и 48V. Т.е. те са необходими в случаите, когато е необходимо да захраните осветителни тела със съответното напрежение. Ако осветителното тяло е произведено за работа с напрежение 220V не е необходимо да използвате такова трансформаторно захранване.

Каква мощност изразходва осветителното тяло

Ще вземем за пример LED лента, като източник на светлина, който трябва да захраним, тъй като най-често външните захранвания се използват за нея.

Нещо интересно, което може да ви бъде от голяма полза, когато се налага да захраните по-дълго парче светодиодна лента - над 10 - 15 метра. Възможно е при подобна ситуация да станете свидетел на следното: изчислили сте правилно мощността на захранването си спрямо дължината на лентата, но тя свети ярко в единия си край, а светлината затихва към другия. В такъв случай е удачно да свържете захранването към лентата на няколко места по нейната дължина, а не само в края. Така ще имате дълго парче LED лента, което свети равномерно.

Формула за пресмятане на нужното захранване

Ако лентата която сте избрали изразходва 5W електричество на метър (както в случая с “Гъвкава LED лента 60 SMD3014”), бихме ви посъветвали да използвате следната формула за сметките си за нужното захранване:

(мощността на LED лентата на метър * общата дължина на лентата) + 20% аванс от полученото произведение

Пример: ако лентата ни харчи 5W/м и трябва да захраним 20м, умножаваме 5х20 и получаваме резултат 100. Към 100 добаваме 20%, което в случая е равно на 20 и получаваме 100 + 20 = 120. В случая, за да захраним 20 метра LED лента ще ни е необходимо захранване с мощност 120W.

Винаги добавяйте минимум 20% аванс над необходимата мощност, за да сте сигурни, че до осветителното тяло ще достига достатъчно мощност, а също така и, че няма да натоварвате прекомерно захранването си.

Калкулатор за захранване за LED лента

Въведете мощността, която LED лентата изразходва за 1 метър и общата дължина лента, която трябва да захранитеОхлаждане на захранването

Заради по-голямата си мощност и съответно топлооделяне, захранванията над 350W имат нужда от допълнителна активно охлаждане - вграден вентилатор, който отвежда топлия въздух. Добре да вземете това под внимание, тъй като колкото и да е минимален, вентилаторът произвежда шум и е добре да предвидите място за захранването по-далеч от хората в помещението. При захранванията с по-малка мощност се използва така нареченото пасивно охлаждане и те са на практика безшумни.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози