Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Захранване за LED осветление. Как да изберем?

Захранванията (може да срещнете и названията трансформатор или драйвер - става въпрос за едно и също устройство) имат за цел да доставят правилното електрическо напрежение до консуматора. Например 12V. Ако искате да димирате осветителните си тела, трябва да използвате захранване, което позволява тази опция - да променя изходното напрежение, а при LED осветлението трябва да съобразите и съвместимостта на отделните компоненти.

Какво прави захранването (трансформаторът)?

Трансформаторът преобразува електрическото напрежение. Работното напрежение на едно осветително тяло често се различава от напрежението от електрическата мрежа. За това е нужно устройство, което да доставя правилното напрежение. Преобразуването може да бъде от AC 220V към DC 12V (най-често), към 24V или колкото е необходимо. Голяма част от LED лампите се предлагат с интегриран някъде в тялото на осветителното тяло трансформатор. Но, ако това не е така е необходим външен.

Как работи трансформаторът?

Конвенционалните трансформатори имат магнит с две медни намотки. Ако двете намотки имат еднакъв брой намотки, напрежението не се променя. Ако се намали броя намотки на втората намотка, напрежението се намалява. 

Електронните трансформатори преобразуват напрежение с помощта на електронни схеми. С този метод на работа се постига значително по-ефективен режим на работа. Лесно може да бъде интегрирана и защита от пренапрежение. Електронните трансформатори отдавна са предпочитаните на пазара - по-ефективни, компактни и леки.

Захранване за халогенно осветление използвано за LED

Не е невъзможно да го използвате, ако изискуемото напрежение на консуматорите съвпада, но имайте предвид следното. Светодиодното осветление използва много по-малко енергия от халогенното, а та ниската консумация може да доведе до проблем, тъй като трансформаторът изисква така наречения товар (минимално натоварване), за да работи правилно. Ако този товар не е спазен, LED лампата може да започне да трепти или изобщо няма да работи.
Разбира се освен минималния товар на захранването трябва да вземете под внимание и максималния допустим, като препоръката ни е да оставяте 20% аванс на захранването от максималния товар, за да не го претоварвате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози