Количка
0 артикула

Новини

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Захранване за LED осветление. Как да изберем?

Захранванията (може да срещнете и названията трансформатор или драйвер - става въпрос за едно и също устройство) имат за цел да доставят правилното електрическо напрежение до консуматора. Например 12V. Ако искате да димирате осветителните си тела, трябва да използвате захранване, което позволява тази опция - да променя изходното напрежение, а при LED осветлението трябва да съобразите и съвместимостта на отделните компоненти.

Какво прави захранването (трансформаторът)?

Трансформаторът преобразува електрическото напрежение. Работното напрежение на едно осветително тяло често се различава от напрежението от електрическата мрежа. За това е нужно устройство, което да доставя правилното напрежение. Преобразуването може да бъде от AC 220V към DC 12V (най-често), към 24V или колкото е необходимо. Голяма част от LED лампите се предлагат с интегриран някъде в тялото на осветителното тяло трансформатор. Но, ако това не е така е необходим външен.

Как работи трансформаторът?

Конвенционалните трансформатори имат магнит с две медни намотки. Ако двете намотки имат еднакъв брой намотки, напрежението не се променя. Ако се намали броя намотки на втората намотка, напрежението се намалява. 

Електронните трансформатори преобразуват напрежение с помощта на електронни схеми. С този метод на работа се постига значително по-ефективен режим на работа. Лесно може да бъде интегрирана и защита от пренапрежение. Електронните трансформатори отдавна са предпочитаните на пазара - по-ефективни, компактни и леки.

Захранване за халогенно осветление използвано за LED

Не е невъзможно да го използвате, ако изискуемото напрежение на консуматорите съвпада, но имайте предвид следното. Светодиодното осветление използва много по-малко енергия от халогенното, а та ниската консумация може да доведе до проблем, тъй като трансформаторът изисква така наречения товар (минимално натоварване), за да работи правилно. Ако този товар не е спазен, LED лампата може да започне да трепти или изобщо няма да работи.
Разбира се освен минималния товар на захранването трябва да вземете под внимание и максималния допустим, като препоръката ни е да оставяте 20% аванс на захранването от максималния товар, за да не го претоварвате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози