Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

LED крушка за нощна лампа

Крушка за нощна лампа

Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено. Разбира се, това се отнася за светлината, която "приемаме" през целия ден, но добрата ни кондиция и работоспособност са много пряко свързани именно с добрата ни почивка, а почивката е свързана със здравия ни сън. Именно затова обръщаме внимание на тази толкова специфична тематика. Още по темата за баланса между работа, почивка и осветление може да прочетете в публикацията ни тук.

И така. Ще се опитаме да отговорим директно на въпросите, които сме получавали по темата, а, ако не откриете отговор на Вашия, ще се радваме, ако ни попитате. Започваме с отговор на въпроса за цветната температура. Какъв цвят на светене да избера за нощната лампа? Ако вече сте разгледали блога ни, сигурно Ви е направило впечатление, че обръщаме значително внимание на избора на цветна температура за всяко приложение и това има своето обяснение. Светлината влияе върху емоциите, върху способността ни да се концентрираме, да работим и разбира се - да си почиваме. Светлината на нощната Ви лампа трябва да бъде топла. Това означава, нейната цветна температура трябва да бъде около 3000K. Освен топло бяла светлина, може да използвате и жълта.

Дали LED крушките изобщо са подходящи за нощна лампа? Много хора все още разпространяват слуха, че LED крушките не са подходящи за такава употреба. Бихме го казали дори да не сме производители на такива крушки. Няма абсолютно никаква причина, нито здравна, нито техническа, а също така и икономическа, LED крушките да не се използват навсякъде в дома ни. Благодарение на развитата технология при поизводство на LED, крушките са безвреднии 100% рециклируеми.

Колко трябва да е силна светлината на нощната лампа? Какъв размер да е крушката? Тук отговорът зависи от модела на нощната Ви лампа и дали светлината, която получавате идва директно крушката или преминава през някакъв дифузер - бил той плат или друг материал. Ако обичате да прочитате няколко страници от любимата си книга преди лягане, вероятно ще имате нужда от малко повече светлина. За Вас може би е подходяща сила на светене около 600lm, която спокойно може да се произведе от една 5W LED крушка. Ако обаче нощната Ви лампа служи за осигуряване на допълнителна светлина и уют в спалнята, може да изберете LED крушка със светлинен поток около 300lm, което на практика означава консумирана мощност от около 3W.

Мога ли да спя на нощна лампа? Въпреки, че нямаме директно отношение по темата, ще отговорим на този въпрос така. Технически няма проблем да оставите LED крушката да свети постоянно, но много проучвания показват, че за добрия сън и правилното функциониране на човешки организъм е необходим мрак и използването на каквато и да е светлина по време на нощната почивка не се препоръчва. Ако все пак по някаква причина се налага използването на светлина, то най-добре тя да бъде с червен цвят.

Да използвам ли димираща крушка нощната лампа? Това отново зависи от начина Ви на живот и навиците Ви. Тази функция ще Ви бъде полезна, ако понякога обичате да четете преди лягане, а друг път използвате лампата само за помощна светлина. В такъв случай може да изберете малко по-мощна крушка, която да може да се димира и да управлявате силата ѝ на светене според нуждите си.

Още за домашното LED осветлението може да прочетете тук

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози