Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Енергийно ефективни LED ленти

Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Енергоспестяване при LED лентите

LED е най-енергийно спестяващата технология за осветление. Напоследък все повече хора започват да се замислят колко е важно да употребяваме по-малко количество електроенергия и как използването на LED осветление спомага за това. С масовото разпространение на LED лентите обаче, може би забравяме за тази световна кауза. От няколко години насам, всички започнахме да сменяме старите си крушки с нови LED заради икономията на енергия. Замислялили сте се обаче, колко електричество е необходимо за захранването на няколкостотин метра LED лента, използвана за декорация на една търговска сграда? В много ситуации може да се окаже, че невинаги тази украса е достатъчно еко вариант, тъй като при използване на светодиодна лента с мощност дори 10W на метър, за захранването на 100 метра ще са необходими 1000W електричество. 

В опита си да направим впечатляващо осветление, често произвеждаме ненужно голямо количество светлина, което на всичко отгоре допринася и за един друг съвременен феномен - светлинното замърсяване. Например осветлението на балкона няма нужда да бъде 1000lm. За релаксираща тамосфера там ще са достатъчни и 250lm.

Ватове или лумени?

Представянето на LED лентите с ватове на метър е общоприета практира, което не я прави правилна в никакъв случай. Тъй като става дума за ефективност, не трябва се доверяваме на консумираната мощност, а на това, което се произвежда от нея. На пазара може да откриете LED ленти от 3W до 50W, че и повече W/м и Вие трябва да изберете подходящата.

Това, от което наистина се нуждаете са лумените. Помислете колко светлината Ви трябва. Мощността не LED лентата не Ви дава нужната информация. Всичко зависи от ефикасността ѝ.

Сравнение ефективност на LED ленти, произведени от Дианид 60smd 3014 и 238smd 3014

Изображението горе показва сравнение между 2 от произвежданите Дианид LED ленти. В зависимост от приложението на LED лентата може да изберете такава с по-голямо или по-малко количество произвеждана светлина от всеки 1W изразходвана енергия.

Как да разберете колко светлина ви е необходима?

Ето няколко примера:

Тип осветление Препоръчително количество светлина
Декоративно осветление 250lm/m
По-силно светещо декоративно осветление 500lm/m
Скрито (индиректно) осветление 750lm/m
Основно осветление 1000lm/m

1000Lm/m е много светлина. Такъв светлинен поток е необходим например в кухнята над готварските уреди или в офисите. 1000Lm/m е достатъчно светлина, за да извършвате задачи, които изискват повече внимание и съсредоточаване.

Винаги подканваме нашите клиенти първо да помислят какво количество светлина наистина им е необходимо. Презапасяването с лумени също оказва влияение на сметката за електричество и действително няма нужда от него. Освен използването на високоефективни LED ленти, предварителното планиране помага изключително много за постигане на високоефективно осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози