Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Енергийно ефективни LED ленти

Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Енергоспестяване при LED лентите

LED е най-енергийно спестяващата технология за осветление. Напоследък все повече хора започват да се замислят колко е важно да употребяваме по-малко количество електроенергия и как използването на LED осветление спомага за това. С масовото разпространение на LED лентите обаче, може би забравяме за тази световна кауза. От няколко години насам, всички започнахме да сменяме старите си крушки с нови LED заради икономията на енергия. Замислялили сте се обаче, колко електричество е необходимо за захранването на няколкостотин метра LED лента, използвана за декорация на една търговска сграда? В много ситуации може да се окаже, че невинаги тази украса е достатъчно еко вариант, тъй като при използване на светодиодна лента с мощност дори 10W на метър, за захранването на 100 метра ще са необходими 1000W електричество. 

В опита си да направим впечатляващо осветление, често произвеждаме ненужно голямо количество светлина, което на всичко отгоре допринася и за един друг съвременен феномен - светлинното замърсяване. Например осветлението на балкона няма нужда да бъде 1000lm. За релаксираща тамосфера там ще са достатъчни и 250lm.

Ватове или лумени?

Представянето на LED лентите с ватове на метър е общоприета практира, което не я прави правилна в никакъв случай. Тъй като става дума за ефективност, не трябва се доверяваме на консумираната мощност, а на това, което се произвежда от нея. На пазара може да откриете LED ленти от 3W до 50W, че и повече W/м и Вие трябва да изберете подходящата.

Това, от което наистина се нуждаете са лумените. Помислете колко светлината Ви трябва. Мощността не LED лентата не Ви дава нужната информация. Всичко зависи от ефикасността ѝ.

Сравнение ефективност на LED ленти, произведени от Дианид 60smd 3014 и 238smd 3014

Изображението горе показва сравнение между 2 от произвежданите Дианид LED ленти. В зависимост от приложението на LED лентата може да изберете такава с по-голямо или по-малко количество произвеждана светлина от всеки 1W изразходвана енергия.

Как да разберете колко светлина ви е необходима?

Ето няколко примера:

Тип осветление Препоръчително количество светлина
Декоративно осветление 250lm/m
По-силно светещо декоративно осветление 500lm/m
Скрито (индиректно) осветление 750lm/m
Основно осветление 1000lm/m

1000Lm/m е много светлина. Такъв светлинен поток е необходим например в кухнята над готварските уреди или в офисите. 1000Lm/m е достатъчно светлина, за да извършвате задачи, които изискват повече внимание и съсредоточаване.

Винаги подканваме нашите клиенти първо да помислят какво количество светлина наистина им е необходимо. Презапасяването с лумени също оказва влияение на сметката за електричество и действително няма нужда от него. Освен използването на високоефективни LED ленти, предварителното планиране помага изключително много за постигане на високоефективно осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози