Количка
0 артикула

Новини

Черен петък 2020 - подгответе се за най-изгодното пазаруване тази година

23 Ное 2020
Възползвайте се от най-големите отстъпки за годината. Хванете офертите за LED осветление и видеонаблюдение на 27.11.2020 - Черен петък!

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

30% отстъпка за монтаж на видеонаблюдение

11 Ное 2020
Възползвайте се от 30% отстъпка от цената за монтаж на видеонаблюдение в периода от 11.11.2020 до 11.12.2020 г.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

Видеонаблюдение

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....
Вижте всички статии

Енергийно ефективни LED ленти

Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Енергоспестяване при LED лентите

LED е най-енергийно спестяващата технология за осветление. Напоследък все повече хора започват да се замислят колко е важно да употребяваме по-малко количество електроенергия и как използването на LED осветление спомага за това. С масовото разпространение на LED лентите обаче, може би забравяме за тази световна кауза. От няколко години насам, всички започнахме да сменяме старите си крушки с нови LED заради икономията на енергия. Замислялили сте се обаче, колко електричество е необходимо за захранването на няколкостотин метра LED лента, използвана за декорация на една търговска сграда? В много ситуации може да се окаже, че невинаги тази украса е достатъчно еко вариант, тъй като при използване на светодиодна лента с мощност дори 10W на метър, за захранването на 100 метра ще са необходими 1000W електричество. 

В опита си да направим впечатляващо осветление, често произвеждаме ненужно голямо количество светлина, което на всичко отгоре допринася и за един друг съвременен феномен - светлинното замърсяване. Например осветлението на балкона няма нужда да бъде 1000lm. За релаксираща тамосфера там ще са достатъчни и 250lm.

Ватове или лумени?

Представянето на LED лентите с ватове на метър е общоприета практира, което не я прави правилна в никакъв случай. Тъй като става дума за ефективност, не трябва се доверяваме на консумираната мощност, а на това, което се произвежда от нея. На пазара може да откриете LED ленти от 3W до 50W, че и повече W/м и Вие трябва да изберете подходящата.

Това, от което наистина се нуждаете са лумените. Помислете колко светлината Ви трябва. Мощността не LED лентата не Ви дава нужната информация. Всичко зависи от ефикасността ѝ.

Сравнение ефективност на LED ленти, произведени от Дианид 60smd 3014 и 238smd 3014

Изображението горе показва сравнение между 2 от произвежданите Дианид LED ленти. В зависимост от приложението на LED лентата може да изберете такава с по-голямо или по-малко количество произвеждана светлина от всеки 1W изразходвана енергия.

Как да разберете колко светлина ви е необходима?

Ето няколко примера:

Тип осветление Препоръчително количество светлина
Декоративно осветление 250lm/m
По-силно светещо декоративно осветление 500lm/m
Скрито (индиректно) осветление 750lm/m
Основно осветление 1000lm/m

1000Lm/m е много светлина. Такъв светлинен поток е необходим например в кухнята над готварските уреди или в офисите. 1000Lm/m е достатъчно светлина, за да извършвате задачи, които изискват повече внимание и съсредоточаване.

Винаги подканваме нашите клиенти първо да помислят какво количество светлина наистина им е необходимо. Презапасяването с лумени също оказва влияение на сметката за електричество и действително няма нужда от него. Освен използването на високоефективни LED ленти, предварителното планиране помага изключително много за постигане на високоефективно осветление.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани