Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

Проектиране на осветление с LED лента

Гъвкавите LED ленти се използват в различни индустриални, търговски и жилищни проекти. Този тип осветление е популярно сред много архитекти и дизайнери, благодарение на високата си ефективност, възможността за използване на различни цветове на светене и изключително полезното им качество  е лесната им инсталация, благодарение на тяхната гъвкавост.

Защо LED лентите са толкова удобни за ползване?

Благодарение на тънкия си профил и висока гъвкавост, LED лентите са лесни за използване в различни ситуации.

Рязане до необходимия размер. Можете лесно да отрежете LED лентата до необходимата дължина. Просто отрежете с ножица лентата на обозначените за целта места.

Монтиране чрез 3М самозалепващ се гръб. След като отрежете лентата до нужната дължина, можете да я залепите на мястото ѝ чрез 3М лепенката, която се намира на гърба на лентата.

Влагоустойчивост. Употребата на LED ленти не са ограничава само до проекти на закрито. Лентата може да бъде поставена в силиконова предпазна обвивка (шлаух), който я предпазва от прах и влага. Водоустойчивите LED ленти са малко по-скъпи, но са задължителни за всеки проект, който е на открито или близо до вода. Тук има една особеност, за която е добре да помислите преди да поръчате влагоустойчива LED лента. Нужно е предварително да измерите нужната дължина LED лента, тъй като след като се постави в шлаух тя не може да бъде рязана. Максималната дължина на едно парче LED влагоустойчива LED лента е 7 метра.

LED лентите се нуждаят от 12 V (DC) напрежение за работа (в най-разпространения вариант). Фирма Дианид предлага и LED лента с много висок светлинен добив, с 238 диода на метър, която обаче работи с напрежение от 24V.  И тъй като необходимото работно напрежение е 12V или 24V, лесно можете да направите инсталацията си да работи на батерии или да използвате AC / DC трансформатор.

LED ленти произведени от фирма Дианид

За какво е добре да помислите, когато преди да започнете работа по проекта си с LED лента

Брой диоди на метър. Този показател показва плътността на диодите за един метър. Можете да избирате между 30, 60, 120 и 238 диода на метър, като по-високата плътност означава по-ярка светлина.

Яркостта се измерва в лумени. Повечето хора, живели в "ерата на осветлението с нажежаема жичка", измерват яркостта на светлината във ватове (W). При светодиодите, правилната мерна единица за измерване на силата на светене е лумен (Lm). Можете да срещнете силата на светене (светлинен поток), описана в лумени на ват (lm/w) или лумени на метър (lm/m). След като имате тази информация ще може да изчислите какво количество светлина ще произвежда Вашата инсталация с LED лента.

Тъй като различните проекти изискват различна степен на осветеност, може да е добра идея да предвидите в инсталацията си димер.

Цветът на LED лентата зависи от личните предпочитания. Можете да избирате различни варианти на цветна температура или RGB. Повече за цветната температура можете да прочетете в статията ни тук.

Дължина на LED лентата

Препоръчваме ви да очертаете (скицирате) целия си проект, за да видите колко LED лента ще използвате като цяло. Това ще ви даде представа какво да купите според бюджета си. Стандартно в магазините ще намерите LED лента на ролки с размер 5 м. При нас можете да поръчате лентата с дължина колкото Ви е необходима. След като знаете колко метра лента ще ползвате, ще можете да прецените и какво захранване ще е необходимо.

Това е много информация със сигурност. Ако сте съвсем нови за LED ленти, тогава главата ви вероятно ще се върти с информация и ще останете с още въпроси. Ако случаят е такъв, си задайте тези прости начални въпроси, които трябва да ви помогнат да работите чрез горното ръководство, за да намерите най-добрите LED ленти и части за вас!

Предлагаме Ви преди да преминете към закупуването на LED лентата и останалите елементи, необходими за проекта, да си отговорите на следните няколко въпроса, за които споменахме и по-горе.

  • Какво ще осветявате?
  • Къде ще бъде монтирана LED лентата?
  • Искате ли да затъмнявате светлината? Ще използвате ли димер?
  • Дистанционно управление, стенен превключвател или и двете?
  • Какъв цялостен вид искате да постигнете?
  • Каква цветна температура предпочитате?
  • Какви материали ще осветявате (метал, дърво и т.н.)?
  • Какви друго осветление има наоколо?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози