Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Видеонаблюдение

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?
Вижте всички статии

Проектиране на осветление с LED лента

Гъвкавите LED ленти се използват в различни индустриални, търговски и жилищни проекти. Този тип осветление е популярно сред много архитекти и дизайнери, благодарение на високата си ефективност, възможността за използване на различни цветове на светене и изключително полезното им качество  е лесната им инсталация, благодарение на тяхната гъвкавост.

Защо LED лентите са толкова удобни за ползване?

Благодарение на тънкия си профил и висока гъвкавост, LED лентите са лесни за използване в различни ситуации.

Рязане до необходимия размер. Можете лесно да отрежете LED лентата до необходимата дължина. Просто отрежете с ножица лентата на обозначените за целта места.

Монтиране чрез 3М самозалепващ се гръб. След като отрежете лентата до нужната дължина, можете да я залепите на мястото ѝ чрез 3М лепенката, която се намира на гърба на лентата.

Влагоустойчивост. Употребата на LED ленти не са ограничава само до проекти на закрито. Лентата може да бъде поставена в силиконова предпазна обвивка (шлаух), който я предпазва от прах и влага. Водоустойчивите LED ленти са малко по-скъпи, но са задължителни за всеки проект, който е на открито или близо до вода. Тук има една особеност, за която е добре да помислите преди да поръчате влагоустойчива LED лента. Нужно е предварително да измерите нужната дължина LED лента, тъй като след като се постави в шлаух тя не може да бъде рязана. Максималната дължина на едно парче LED влагоустойчива LED лента е 7 метра.

LED лентите се нуждаят от 12 V (DC) напрежение за работа (в най-разпространения вариант). Фирма Дианид предлага и LED лента с много висок светлинен добив, с 238 диода на метър, която обаче работи с напрежение от 24V.  И тъй като необходимото работно напрежение е 12V или 24V, лесно можете да направите инсталацията си да работи на батерии или да използвате AC / DC трансформатор.

LED ленти произведени от фирма Дианид

За какво е добре да помислите, когато преди да започнете работа по проекта си с LED лента

Брой диоди на метър. Този показател показва плътността на диодите за един метър. Можете да избирате между 30, 60, 120 и 238 диода на метър, като по-високата плътност означава по-ярка светлина.

Яркостта се измерва в лумени. Повечето хора, живели в "ерата на осветлението с нажежаема жичка", измерват яркостта на светлината във ватове (W). При светодиодите, правилната мерна единица за измерване на силата на светене е лумен (Lm). Можете да срещнете силата на светене (светлинен поток), описана в лумени на ват (lm/w) или лумени на метър (lm/m). След като имате тази информация ще може да изчислите какво количество светлина ще произвежда Вашата инсталация с LED лента.

Тъй като различните проекти изискват различна степен на осветеност, може да е добра идея да предвидите в инсталацията си димер.

Цветът на LED лентата зависи от личните предпочитания. Можете да избирате различни варианти на цветна температура или RGB. Повече за цветната температура можете да прочетете в статията ни тук.

Дължина на LED лентата

Препоръчваме ви да очертаете (скицирате) целия си проект, за да видите колко LED лента ще използвате като цяло. Това ще ви даде представа какво да купите според бюджета си. Стандартно в магазините ще намерите LED лента на ролки с размер 5 м. При нас можете да поръчате лентата с дължина колкото Ви е необходима. След като знаете колко метра лента ще ползвате, ще можете да прецените и какво захранване ще е необходимо.

Това е много информация със сигурност. Ако сте съвсем нови за LED ленти, тогава главата ви вероятно ще се върти с информация и ще останете с още въпроси. Ако случаят е такъв, си задайте тези прости начални въпроси, които трябва да ви помогнат да работите чрез горното ръководство, за да намерите най-добрите LED ленти и части за вас!

Предлагаме Ви преди да преминете към закупуването на LED лентата и останалите елементи, необходими за проекта, да си отговорите на следните няколко въпроса, за които споменахме и по-горе.

  • Какво ще осветявате?
  • Къде ще бъде монтирана LED лентата?
  • Искате ли да затъмнявате светлината? Ще използвате ли димер?
  • Дистанционно управление, стенен превключвател или и двете?
  • Какъв цялостен вид искате да постигнете?
  • Каква цветна температура предпочитате?
  • Какви материали ще осветявате (метал, дърво и т.н.)?
  • Какви друго осветление има наоколо?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози