Количка
0 артикула

Новини

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Проектиране на осветление с LED лента

Гъвкавите LED ленти се използват в различни индустриални, търговски и жилищни проекти. Този тип осветление е популярно сред много архитекти и дизайнери, благодарение на високата си ефективност, възможността за използване на различни цветове на светене и изключително полезното им качество  е лесната им инсталация, благодарение на тяхната гъвкавост.

Защо LED лентите са толкова удобни за ползване?

Благодарение на тънкия си профил и висока гъвкавост, LED лентите са лесни за използване в различни ситуации.

Рязане до необходимия размер. Можете лесно да отрежете LED лентата до необходимата дължина. Просто отрежете с ножица лентата на обозначените за целта места.

Монтиране чрез 3М самозалепващ се гръб. След като отрежете лентата до нужната дължина, можете да я залепите на мястото ѝ чрез 3М лепенката, която се намира на гърба на лентата.

Влагоустойчивост. Употребата на LED ленти не са ограничава само до проекти на закрито. Лентата може да бъде поставена в силиконова предпазна обвивка (шлаух), който я предпазва от прах и влага. Водоустойчивите LED ленти са малко по-скъпи, но са задължителни за всеки проект, който е на открито или близо до вода. Тук има една особеност, за която е добре да помислите преди да поръчате влагоустойчива LED лента. Нужно е предварително да измерите нужната дължина LED лента, тъй като след като се постави в шлаух тя не може да бъде рязана. Максималната дължина на едно парче LED влагоустойчива LED лента е 7 метра.

LED лентите се нуждаят от 12 V (DC) напрежение за работа (в най-разпространения вариант). Фирма Дианид предлага и LED лента с много висок светлинен добив, с 238 диода на метър, която обаче работи с напрежение от 24V.  И тъй като необходимото работно напрежение е 12V или 24V, лесно можете да направите инсталацията си да работи на батерии или да използвате AC / DC трансформатор.

LED ленти произведени от фирма Дианид

За какво е добре да помислите, когато преди да започнете работа по проекта си с LED лента

Брой диоди на метър. Този показател показва плътността на диодите за един метър. Можете да избирате между 30, 60, 120 и 238 диода на метър, като по-високата плътност означава по-ярка светлина.

Яркостта се измерва в лумени. Повечето хора, живели в "ерата на осветлението с нажежаема жичка", измерват яркостта на светлината във ватове (W). При светодиодите, правилната мерна единица за измерване на силата на светене е лумен (Lm). Можете да срещнете силата на светене (светлинен поток), описана в лумени на ват (lm/w) или лумени на метър (lm/m). След като имате тази информация ще може да изчислите какво количество светлина ще произвежда Вашата инсталация с LED лента.

Тъй като различните проекти изискват различна степен на осветеност, може да е добра идея да предвидите в инсталацията си димер.

Цветът на LED лентата зависи от личните предпочитания. Можете да избирате различни варианти на цветна температура или RGB. Повече за цветната температура можете да прочетете в статията ни тук.

Дължина на LED лентата

Препоръчваме ви да очертаете (скицирате) целия си проект, за да видите колко LED лента ще използвате като цяло. Това ще ви даде представа какво да купите според бюджета си. Стандартно в магазините ще намерите LED лента на ролки с размер 5 м. При нас можете да поръчате лентата с дължина колкото Ви е необходима. След като знаете колко метра лента ще ползвате, ще можете да прецените и какво захранване ще е необходимо.

Това е много информация със сигурност. Ако сте съвсем нови за LED ленти, тогава главата ви вероятно ще се върти с информация и ще останете с още въпроси. Ако случаят е такъв, си задайте тези прости начални въпроси, които трябва да ви помогнат да работите чрез горното ръководство, за да намерите най-добрите LED ленти и части за вас!

Предлагаме Ви преди да преминете към закупуването на LED лентата и останалите елементи, необходими за проекта, да си отговорите на следните няколко въпроса, за които споменахме и по-горе.

  • Какво ще осветявате?
  • Къде ще бъде монтирана LED лентата?
  • Искате ли да затъмнявате светлината? Ще използвате ли димер?
  • Дистанционно управление, стенен превключвател или и двете?
  • Какъв цялостен вид искате да постигнете?
  • Каква цветна температура предпочитате?
  • Какви материали ще осветявате (метал, дърво и т.н.)?
  • Какви друго осветление има наоколо?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози