Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

Какво е светлинно замърсяване?

Какво е светлинно замърсяване

Сигурно сте чували израза "градът никога не спи"? В наши дни това е вярно за все повече градове. От изобретяването на електрическата крушка до днес, изкуственото осветление се е превърнало в нещо абсолютно нормално за ежедневието ни дотолкова, че дори не му обръщаме внимание - просто го има. Поради бързата индустриализация фразата "градът никога не спи" е по-истинска от всякога.

В близкото минало нощното небе беше толкова ясно, че милиони звезди се виждаха с просто око. Това днес е рядкост, особено около големите градове. Какво е светлинното замърсяване и как влияе на околната среда?

Светлинното замърсяване се получава в следствие на прекомерното използване на изкуствено осветление. Разбира се, ефектът му е най-видим в големите градове. До какви проблеми може да доведе светлинното замърсяване?

При използването на голямо количество изкуствено осветление, в небето над градовете се получава "сияние", което на цвят е оранжево или червено, а ефектите от него са:

- висока консумация на електроенергия
- неблагоприятно влияние върху циркадния ритъм на хората, живеещи в големите градове
- влияние върху циклите на сън, хранене и миграция на обитаващите района животни и птици
- затруднено наблюдение на звезди и природни явление, за научни и любителски изследвания

Вероятно много от вас ще се запитат защо обръщаме внимание на явление, причинено от използването на много осветление, след като самите, като производител на LED осветление, имаме интерес да се използва повече изкуствено осветление? Идеята ни е проста. Знаем, че няма как човечеството да престане да използва осветление, още повече, когато то става все по-ефективно, използвайки все по-малко енергия. Това не означава, че трябва да се разхищават ограничените ресурси на планетата ни. LED осветлението е по-ефективно от всякога, но от нас зависи дали можем да го направим още по-ефективно, като го използваме когато имаме нужда от него. Това ще помогне на планетата ни да запази крехкия си баланс. Смарт разработките в областта на осветлението ще ни помогнат да го направим.

Прочетете и статията ни "Умно осветление, умни градове, умно общество".

Светлинното замърсяване е един съвременен проблем и трябва да му се обърне необходимото внимание, за да се запазят енергийните ресурси и да се сведе до минимум въздействието му върху хората и околната среда.

Нека всички заедно бъдем по-отговорни!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози