Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Умно осветление, умни градове, умно общество

Умните технологии са вече при нас, а възможностите, които описваме по-долу много скоро ще бъдат норма за всеки град, а дори и за по-малките населени места. Как ще спестяваме енергия в следващите години?

Какво представляват градовете ни? Те са отражение на хората, които живеят в тях - все по-технологични и търсещи все по-голяма ефективност. Ето какво предстои да се случи през следващите няколко години в посока на усилията на обществото за намаляване потреблението на енергия.

Обществено осветление

Предстои внедряване на смарт технологиите в по-мащабни проекти, каквото е общественото осветление - тука става въпрос за улично осветление, осветление на паркове градинки и т.н. Смарт хоум технологиите вече са все по-достъпни и все повече хора се възползват от удобствата, които предоставят. Много полезна функция за уличното осветление би било включването и изключването им при наличие на определено количество естествена светлина. Времетраенето на деня и нощта се променя всяко денонощие и улавянето на тези минути би спестило огромни средства в световен мащаб. 

“Улавянето” на движещ се обект, било автомобил или човек и включването и изключването на светлините, когато са необходими, предвиждайки скоростта на движение на обекта също вече не е технология от научната фантастика.

Енергията от която се нуждаем. Ако вземем под внимание последните 100 години, количеството изкуствена светлина, необходимо на обществата се е увеличило неимоверно. За щастие появата и развитието на LED технологията даде шанс за значително намаляване на използваната енергия за създаване на необходимата светлина. В един идеален свят незабавното внедряване на LED в комбинация със смарт технологиите навсякъде ще доведе до намаляване на консумацията на енергия до нива, каквито дори не можем да си представим.

Използването на супер компютри и създаването на модели на поведение в населените места ще даде възможност да се използва енергията ефективно, а управлението на процесите да бъде гъвкаво и нагаждащо се според ситуацията.

Вероятно системите за осветление на обществените места ще станат толкова умни, че ще разбират кога е необходимо да създадат допълнително усещане за сигурност на хората. Например ако човек се разхожда сам в определени часове от денонощието или пък, ако разпознае дефект в осветителната система на автомобила. Вероятно ще се стигне и до там светлинните системи да разпознават дейностите, които се извършват в обхвата на дадено осветително тяло и ще могат да променят силата или цвета на светлината, който е най-подходящ. При всички положения умните системи за управление на осветлението са вече в настоящето и предстои тяхното развитие и масово внедряване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози