Уважаеми клиенти, физическите ни магазини няма да работят в педиода 30.04 - 09.05 (включително).

Количка
0 артикула

Новини

Празнични и почивни дни 30.04 - 09.05.2021

27 Апр 2021
Във връзка с наближаващите празнични дни, бихме искали да Ви уведомим за дните, през които фирма Дианид няма да обслужва клиенти.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.
Вижте всички статии

Умно осветление, умни градове, умно общество

Умните технологии са вече при нас, а възможностите, които описваме по-долу много скоро ще бъдат норма за всеки град, а дори и за по-малките населени места. Как ще спестяваме енергия в следващите години?

Какво представляват градовете ни? Те са отражение на хората, които живеят в тях - все по-технологични и търсещи все по-голяма ефективност. Ето какво предстои да се случи през следващите няколко години в посока на усилията на обществото за намаляване потреблението на енергия.

Обществено осветление

Предстои внедряване на смарт технологиите в по-мащабни проекти, каквото е общественото осветление - тука става въпрос за улично осветление, осветление на паркове градинки и т.н. Смарт хоум технологиите вече са все по-достъпни и все повече хора се възползват от удобствата, които предоставят. Много полезна функция за уличното осветление би било включването и изключването им при наличие на определено количество естествена светлина. Времетраенето на деня и нощта се променя всяко денонощие и улавянето на тези минути би спестило огромни средства в световен мащаб. 

“Улавянето” на движещ се обект, било автомобил или човек и включването и изключването на светлините, когато са необходими, предвиждайки скоростта на движение на обекта също вече не е технология от научната фантастика.

Енергията от която се нуждаем. Ако вземем под внимание последните 100 години, количеството изкуствена светлина, необходимо на обществата се е увеличило неимоверно. За щастие появата и развитието на LED технологията даде шанс за значително намаляване на използваната енергия за създаване на необходимата светлина. В един идеален свят незабавното внедряване на LED в комбинация със смарт технологиите навсякъде ще доведе до намаляване на консумацията на енергия до нива, каквито дори не можем да си представим.

Използването на супер компютри и създаването на модели на поведение в населените места ще даде възможност да се използва енергията ефективно, а управлението на процесите да бъде гъвкаво и нагаждащо се според ситуацията.

Вероятно системите за осветление на обществените места ще станат толкова умни, че ще разбират кога е необходимо да създадат допълнително усещане за сигурност на хората. Например ако човек се разхожда сам в определени часове от денонощието или пък, ако разпознае дефект в осветителната система на автомобила. Вероятно ще се стигне и до там светлинните системи да разпознават дейностите, които се извършват в обхвата на дадено осветително тяло и ще могат да променят силата или цвета на светлината, който е най-подходящ. При всички положения умните системи за управление на осветлението са вече в настоящето и предстои тяхното развитие и масово внедряване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози