Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Умно осветление, умни градове, умно общество

Умните технологии са вече при нас, а възможностите, които описваме по-долу много скоро ще бъдат норма за всеки град, а дори и за по-малките населени места. Как ще спестяваме енергия в следващите години?

Какво представляват градовете ни? Те са отражение на хората, които живеят в тях - все по-технологични и търсещи все по-голяма ефективност. Ето какво предстои да се случи през следващите няколко години в посока на усилията на обществото за намаляване потреблението на енергия.

Обществено осветление

Предстои внедряване на смарт технологиите в по-мащабни проекти, каквото е общественото осветление - тука става въпрос за улично осветление, осветление на паркове градинки и т.н. Смарт хоум технологиите вече са все по-достъпни и все повече хора се възползват от удобствата, които предоставят. Много полезна функция за уличното осветление би било включването и изключването им при наличие на определено количество естествена светлина. Времетраенето на деня и нощта се променя всяко денонощие и улавянето на тези минути би спестило огромни средства в световен мащаб. 

“Улавянето” на движещ се обект, било автомобил или човек и включването и изключването на светлините, когато са необходими, предвиждайки скоростта на движение на обекта също вече не е технология от научната фантастика.

Енергията от която се нуждаем. Ако вземем под внимание последните 100 години, количеството изкуствена светлина, необходимо на обществата се е увеличило неимоверно. За щастие появата и развитието на LED технологията даде шанс за значително намаляване на използваната енергия за създаване на необходимата светлина. В един идеален свят незабавното внедряване на LED в комбинация със смарт технологиите навсякъде ще доведе до намаляване на консумацията на енергия до нива, каквито дори не можем да си представим.

Използването на супер компютри и създаването на модели на поведение в населените места ще даде възможност да се използва енергията ефективно, а управлението на процесите да бъде гъвкаво и нагаждащо се според ситуацията.

Вероятно системите за осветление на обществените места ще станат толкова умни, че ще разбират кога е необходимо да създадат допълнително усещане за сигурност на хората. Например ако човек се разхожда сам в определени часове от денонощието или пък, ако разпознае дефект в осветителната система на автомобила. Вероятно ще се стигне и до там светлинните системи да разпознават дейностите, които се извършват в обхвата на дадено осветително тяло и ще могат да променят силата или цвета на светлината, който е най-подходящ. При всички положения умните системи за управление на осветлението са вече в настоящето и предстои тяхното развитие и масово внедряване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози