Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Захранване за LED лента

Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

На практика няма разлика. Това са имената, използвани в LED индустрията за описване на един и същ продукт. Може би най-описателно е да се използва думата "трансформатор", тъй като точно това прави устройството - трансфирмира напрежението до подходящо за захранване на LED лента (обикновено до 12V или 24V), а другата важна трансформация, която извършва е тази от променлив към прав ток (от AC към DC).

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

В общия случай това, което се случва в LED трансформатора е, че напрежението от електрическата мрежа AC220-230V се преобразува до DC12V. В зависимост от модела на LED лентата, който сте си избрали, можете да изчислите нейното потребление, като по този начин ще можете да предвидите и подходящо захранване.

Не пропускайте и информацията от статията ни "Как да изберем захранване за LED".

Калкулатор за захранване за LED лента

Въведете мощността, която LED лентата изразходва за 1 метър и общата дължина лента, която трябва да захраните 

След като вече знаете каква мощност ще е необходимо да захраните LED лентата си и работното ѝ напрежение, можете да изберете от захранванията, които предлагаме.

На какво разстояние от захранването може да се инсталира LED лентата

Винаги е препоръчително да използвате колкото е възможно по-къси кабели, за да имате минимален спад на напрежението. В един идеален случай препоръката ни е да се ориентирате за дължината на кабела между захранването и лентата по следната схема:

Диаметър на кабела Максималко разстояние
0,75 мм. 5 м.
1,00 мм. 10 м.
1,50 мм. 15 м.
2,50 мм. 20 м.
Информацията може да се използва за LED лента и захранване на 12V. Препоръчителното максимално разстояние, ако сте избрали продукти на 24V e X 1.5 в сравнение с посочените данни.

Може ли да се свърже повече от една LED лента към едно захранване?

Разбира се. Към едно захранване могат да се свързват толкова LED ленти, колкото искате, стига тяхната обща мощност да не превишава тази на захранването. Запомнете! Винаги е препоръчително да оставите 20% запас към захранването/

Водоустойчиви захранвания за LED лента

Водоустойчивите захранвания са много подходящи, ако трябва да използвате LED лентата на влажни места. Въпреки, че всички водоустойчиви захранвания са 100% изолирани от проникване на вода, винаги препоръчваме да избягвате (при възможност) тяхното директно мокрене или потапяне във вода.

Как може да удължите живота на LED захранването

Времето, през което работи всеки ден захранването може да окаже влияние на продължителността му на живот. Ако то работи по 12 часа на ден ще има достатъчно време за охлаждане, което е много вероятно да окача благоприятно въздействие на продължителността на му на живот. Както споменахме по-рано, използването на захранването с 80-85% от капацитета му също спомага за неговата по-дълготрайна работа. Имайте предвид обаче и, че ако често използвате с натоварване под 10% също може да намалите живота му, затова планирайте внимателно натоварването му. Мястото, където е инсталирано захранването също може да повлияе на живота му. Високата температура, причинена от пряка слънчева светлина или други уреди също би могла да окаже негативен ефект върху работата на захранването.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози