Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато инсталирате захранващите кабели за осветлението е важно да се уверите, че те са максимално защитени и няма да причинят повреда на осветителните тела, къси съединения или друга опасност за някого наоколо.

Използвайте осветителни тела, които са проектирани за употреба на открито

Преди да монтирате каквито и да е било кабели, уверете се, че осветителните тела, които възнамерявате да монтирате са проектирани за употреба в на открито. Можете да се ориентирате по IP кодовете за защита, които производителите предоставят. Тази препоръка е също толкова важна и при монтиране на коледна украса. Голяма част от орнаментите са предназначени за употреба какво на закрито, така и на открито, но препоръката ни е да се уверите преди монтажа. Употребата на осветителни тела на открито, които нямат нужната защита, може да доведе до късо съединение, ако в тях попадне вода.

Не използвайте стари кабели или такива с износено покритие

Преди да монтирате отново и отново, година след година коледната си украса, уверете се, кабелите, които свързват лампичките не са напукани, надраскани, а, ако кабелите са станали чупливи, препоръчваме да не ги използвате и купите нова украса. При наличие на някой от тези "симптоми" има опасност от пожар. Не рискувайте!

LED крушки и употребата им на открито

Почти на всеки се е налагало да монтира крушка Е27 на фасонка, за да достави светлина на семейната вечеря в задния двор. Имайте предвид обаче, че тези крушки не са предназначени за употреба при пряк допир с вода. Няма проблем да работят, ако времето е влажно, но не трябва да се използват при пряк допир с вода. Ако често Ви се налага да монтирате и демонтирате подобна инсталация с крушка, може би е по-добре да помислите за постоянно решение за осветление, като например улична LED лампа.

Кабелни връзки на открито

Подобно на осветителните тела, кабелите, а и кабелните връзки трябва да са преназначени за употреба на открито. Те са с по-плътна изолация (обикновено PVC), което гарантира, че е безопасно да се използват в по-неблагоприятни условия.

Рязане и преработка на кабели

Ако е неотложно, отрежете кабел и направете снадката на място, което не се достига директно от вода. Това е много важно и за вече окабелени коледни орнаменти. Възможно е, ако отрежете кабела на неподходящо място да нарушите водоустойчивостта му.

Ако използвате за осветлението си на открито LED лента поставена във влагозащитен шлаух, не режете парчето. Това ще наруши неговата цялост и влагозащитната функция на шлауха. Можете да измерите предварително парчетата влагозащитена LED лента, които ще са Ви необходими и да ги поръчате с точните размери за изработка от Дианид.

Кабелни протектори

Когато е наложително да отрежете или удължите кабел, освен с водоустойчиво лепенка е силно препоръчително да използвате и така наречените кабелни протектори, с които освен, че ще защитите мястото от проникване на вода и ще заздравите самата връзка между двете парчета. Връзките могат да се поставят върху тухла, камък или други подобни предмети, за да се предпазят от земята и от евентуално намокряне.

Не оставяйте празни фасонки

Когато към фасонките има завинтена крушка, в нея по-трудно попадат прах и влага. Ако няма завинтена крушка във фасонката може да попадне вода или други частици, които да причинят късо съединение при употреба.

Никога не използвайте максимално допустимото натоварване на даден проводник

Всеки кабел, в зависимост от сечението си, може да понесе различно натоварване. Изчислете внимателно каква ще е общата мощност, която ще използва Вашата система и използвайте кабел с подходящо сечение, за цялото натоварване. В противен случай има голям риск от пожар. Използвайте максимум 80% от капацитета на кабела.

Пазете кабелите от гризачи

Въпреки, че, ако кабелите са открити няма достатъчно е ефективен начин да ги предпазите от мишки, катерици и други гризачи, ако забележите следи от набезите им, е добре да насочите вниманието чрез примамки другаде. Проверявайте редовно кабелите за следи от гризачи.

Правилното съхранение на кабели

Когато прибирате кабели, които сте използвали и смятате да използвате отново след неопределено време, е много важно да ги съхраните правилно. Използването на барабани за навиване ще спести много време при следващата им употреба, а и ще намали рискът от скъсвания и пречупване при евентуално разплитане. Препоръчително е кабелите да се съхраняват в кутии, до които не достига пряка слънчева светлина, която може да увреди защитното им покритие.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози