Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато инсталирате захранващите кабели за осветлението е важно да се уверите, че те са максимално защитени и няма да причинят повреда на осветителните тела, къси съединения или друга опасност за някого наоколо.

Използвайте осветителни тела, които са проектирани за употреба на открито

Преди да монтирате каквито и да е било кабели, уверете се, че осветителните тела, които възнамерявате да монтирате са проектирани за употреба в на открито. Можете да се ориентирате по IP кодовете за защита, които производителите предоставят. Тази препоръка е също толкова важна и при монтиране на коледна украса. Голяма част от орнаментите са предназначени за употреба какво на закрито, така и на открито, но препоръката ни е да се уверите преди монтажа. Употребата на осветителни тела на открито, които нямат нужната защита, може да доведе до късо съединение, ако в тях попадне вода.

Не използвайте стари кабели или такива с износено покритие

Преди да монтирате отново и отново, година след година коледната си украса, уверете се, кабелите, които свързват лампичките не са напукани, надраскани, а, ако кабелите са станали чупливи, препоръчваме да не ги използвате и купите нова украса. При наличие на някой от тези "симптоми" има опасност от пожар. Не рискувайте!

LED крушки и употребата им на открито

Почти на всеки се е налагало да монтира крушка Е27 на фасонка, за да достави светлина на семейната вечеря в задния двор. Имайте предвид обаче, че тези крушки не са предназначени за употреба при пряк допир с вода. Няма проблем да работят, ако времето е влажно, но не трябва да се използват при пряк допир с вода. Ако често Ви се налага да монтирате и демонтирате подобна инсталация с крушка, може би е по-добре да помислите за постоянно решение за осветление, като например улична LED лампа.

Кабелни връзки на открито

Подобно на осветителните тела, кабелите, а и кабелните връзки трябва да са преназначени за употреба на открито. Те са с по-плътна изолация (обикновено PVC), което гарантира, че е безопасно да се използват в по-неблагоприятни условия.

Рязане и преработка на кабели

Ако е неотложно, отрежете кабел и направете снадката на място, което не се достига директно от вода. Това е много важно и за вече окабелени коледни орнаменти. Възможно е, ако отрежете кабела на неподходящо място да нарушите водоустойчивостта му.

Ако използвате за осветлението си на открито LED лента поставена във влагозащитен шлаух, не режете парчето. Това ще наруши неговата цялост и влагозащитната функция на шлауха. Можете да измерите предварително парчетата влагозащитена LED лента, които ще са Ви необходими и да ги поръчате с точните размери за изработка от Дианид.

Кабелни протектори

Когато е наложително да отрежете или удължите кабел, освен с водоустойчиво лепенка е силно препоръчително да използвате и така наречените кабелни протектори, с които освен, че ще защитите мястото от проникване на вода и ще заздравите самата връзка между двете парчета. Връзките могат да се поставят върху тухла, камък или други подобни предмети, за да се предпазят от земята и от евентуално намокряне.

Не оставяйте празни фасонки

Когато към фасонките има завинтена крушка, в нея по-трудно попадат прах и влага. Ако няма завинтена крушка във фасонката може да попадне вода или други частици, които да причинят късо съединение при употреба.

Никога не използвайте максимално допустимото натоварване на даден проводник

Всеки кабел, в зависимост от сечението си, може да понесе различно натоварване. Изчислете внимателно каква ще е общата мощност, която ще използва Вашата система и използвайте кабел с подходящо сечение, за цялото натоварване. В противен случай има голям риск от пожар. Използвайте максимум 80% от капацитета на кабела.

Пазете кабелите от гризачи

Въпреки, че, ако кабелите са открити няма достатъчно е ефективен начин да ги предпазите от мишки, катерици и други гризачи, ако забележите следи от набезите им, е добре да насочите вниманието чрез примамки другаде. Проверявайте редовно кабелите за следи от гризачи.

Правилното съхранение на кабели

Когато прибирате кабели, които сте използвали и смятате да използвате отново след неопределено време, е много важно да ги съхраните правилно. Използването на барабани за навиване ще спести много време при следващата им употреба, а и ще намали рискът от скъсвания и пречупване при евентуално разплитане. Препоръчително е кабелите да се съхраняват в кутии, до които не достига пряка слънчева светлина, която може да увреди защитното им покритие.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози