Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Какво трябва да знаем за IP кодовете за защита при осветлението

IP кодовете са важни за осветлението, тъй като те ще Ви помагат да разберете нивото на защита на осветителното тяло срещу прах, твърди частици и течности. Когато избирате светлини за бизнеса си, важно е да знаете точно степента им на защита, за да определите екологичните приложения, за които те могат да бъдат инсталирани. С тази статия ще Ви да помогнем да разберете какво означават всички цифри.

IP кодът се състои от буквите IP, последвани от две цифри и незадължителна буква, например IP65F.

Първото число (от 0 до 6), което в нашия пример е 6, показва нивото на защита, което корпуса на осветителното тяло осигурява срещу навлизане на твърди предмети. 0 - на практика е липса на защита, а 6 е защита срещу фин прах.

Второто число (от 0 до 8), което в примера ни е 5, показва защитата, която корпуса на осветителното осигурява срещу навлизането на течност. 0 е липса на водоустойчивост, а 8 е пълна защита от течност (вода).

Първа цифра Описание Втора цифра Описание
0 Тялото няма защита от проникване на твърди частици 0 Тялото няма защита от вода
1 Защита от проникване на твърди частици с диаметър по-голям или равен на 50 мм 1 Защита от вертикално падащи водни капки
2 Защита от проникване на средно големи твърди частици с диаметър по-голям или равен на 12,5 mm 2 Защита от проникване на водни капки, падащи върху тялото под ъгъл до 15°
3 Защита от проникване на малки твърди частици с диаметър по-голям от 2,5 мм 3 Защита от проникване на водни капки, падащи върху тялото под ъгъл до 60°
4 Защита от проникване на много малки твърди частици и пясък с диаметър по-голям от 1 мм. 4 Защита от проникване на водни пръски, идващи от всички посоки, като е възможно ограничено проникване без опасност от повреда на тялото.
5 Частична защита от проникване на прах в тялото (ограничено проникване на прах натрупване без повреда на продукта). 5 Защита от проникване на водни струи, идващи от всички посоки, като е възможно ограничено проникване без опасност от повреда на оборудването.
6 Пълна защита от проникване на прах в тялото. 6 Защита от проникване на силни водни струи или морски вълни, като заливането няма да доведе до повреда на оборудването. 100 литра в минута при високо налягане най-малко 3 минути
    7 Защита срещу ефектите на временно потапяне във вода. Тестът изисква оборудването да престои 30 минути на дълбочина от 1 метър. В този случай пълното потапяне няма да доведе до повреда на оборудването.
    8 Защита срещу ефектите на пълно потапяне във вода на дълбочина над 1 м., като времето е определено от производителя.

Допълнителната буква F в нашия пример не е задължителна, но предоставя допълнителна информация, свързана със степента на защита. Ето какви са и другите възможни означения:

  • F - Тяло устойчиво на петролни продукти
  • H - Тяло устойчиво на високо напрежение
  • M - Тялото се движи по време на тест за вода
  • S - Тялото е неподвижно по време на теста за водата
  • W - Тяло устойчиво на специфични метеорологични условия

Ако се върнем към примера ни IP65F, означава, че тялото е прахоустойчиво, водоустойчиво и устойчиво на петролни продукти. Това означавало, че тя ще работи добре в редица вътрешни и външни приложения.

За всички приложения на открито препоръчваме продукти с код IP65. Дианид предлага широка гама LED осветителни тела подходящи за външно осветление, прашни, мокри и замърсени производствени помещения.

Разгледайте продуктите ни със степен на защита IP65 / IP68:

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози