Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

Представяме Ви няколко големи града, които работят в посока намаляване на вредните емисии и ефективност на осветлението вече дълги години.

Барселона

Барселона публикува първия си мащабен план за поставяне на интелигентно улично осветление още през 2012 година. Миналата година градът добави нови 10000 улични лампи, като на всички са поставени сензори, които изключват или приглушават осветлението, когато няма никой наоколо. Интелигентните стълбове могат да се управляват от разстояние, като същевременно осигуряват безплатен WIFI достъп в целия град и освен това събират данни за чистотата на въздуха и шума. 

Копенхаген

Планът за осветление на града е одобрен през 2014 г. и внедрява 20 000 улични LED лампи, с което се спестяват 65% от разходите за електроенергия, в сравнение с предишните осветителни тела. Чрез управление от дистанция и автоматичен контрол осветлението се използва само тогава, когато е необходимо, като осигуряват и допълнителна безопасност за велосипедисти и пешеходци.

Чикаго дава старт на програмата си за смарт осветление през 2017 година, която предвижда инсталирането на 270000 улични LED лампи за 4 години. Изчисленията показват, че градът ще спестява около 10 000 000 долара всяка година, а по-качествената светлина ще подобри видимостта и безопасността. Новата система позволява поддръжка с актуализации в реално време, ако възникнат прекъсвания.

Очаква се потреблението на енергия да нарасне с 35% до 2030 г. Осветлението представлява 19% от общото глобално потребление и между 30 и 50% от потреблението на енергия в града, така че интелигентното осветление дава отлична възможност за оптимизация, намалявайки консумацията на електроенергия и намалявайки въздействието върху околната среда и климата.

Чрез ефективно управление, интелигентното улично осветление предлага възможност за намаляване на престъпността, замърсяването, трафика, което прави градовете по-привлекателно място за живот.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози