Количка
0 артикула

Новини

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.
Вижте всички статии

Осветление за офиси без прозорци

Офисът е място за креативност и предполага иновативни решения. Всичко в това пространство трябва да бъде така направено, че да благоприятства за продуктивността на служителите. На работното място има достатъчно ежедневни проблеми - това е неизбежно. Но какво ще стане, ако прибавим и чисто битови несгоди като лошо осветление и липса на прозорци? Това би било причина за неприятни заболявания като мигрена или клаустрофобия. Осветлението влияе жизненоважна роля за настроението за работа. Когато липсва харизмата на естествената светлина, можете да се възползвате от някои трикове за осветяване на офиси без прозорци.

Изберете подходящи цветове за стените

Можете да създадете илюзия за естествена светлина, като боядисате стените с по-светли цветове, като кремаво, лимонено или бебешко синьо. Тези цветове отразяват фино светлината от всеки източник. Ярко жълтото задвижва положителната енергия на мястото и придава усещането за естествена светлина в офиса. Варово зеленото и бебешко синьото допринасят за усещането за мир и спокойствие. Светлият оттенък на тези нюанси играе огромна роля, при осветяването на без прозорци.

Добавете огледала

Освен, че увеличават усещането за обем в помещението, огледалата имат потенциал да осветят всяко помещение. Разбира се тук не трябва да се ограничавате само до стените. На тавана също може да бъде поставено огледало, което да увеличи усещането за обем. Ако успеете да поставите огледалата така, че да отразяват светлината едно от друго, ще имате допълнителна светлина в цялото помещение. Не забравяйте, че огледалата изискват почистване. Мръсните огледала биха придали мрачен вид на всяко помещение.

Светлината

Липсата на естествена светлина Ви поставя в неблагоприятна позиция, но разбира се, че има изход и от тази ситуация. Трябва да сте особено внимателни в избора си на осветителни тела. Препоръчваме Ви се употребата на светлина с цветна температура 4000-4500 К, като най-близка до естествената. Трябва да подберете осветлението си, според виждането за собствената ви марка. Какво имаме предвид? Например, ако сте млад и стартиращ бизнес, може да използвате лампи висящи от тавана, които да имат опция за димиране. От друга страна, корпоративните работни пространства обикновено търсят по-голяма осветеност и разбира се - ефективност, която се предлага само от LED осветителните тела. За да бъде оптимално осветлението в помещението, препоръчваме, освен общото осветление, за всяко работно място да бъде предвидена опция за допълнителна локално осветление. По този начин общото осветление може да се остави малко по-слаба, за да дразни очите на служителите възможно най-малко, а при необходимост от повече светина, всеки служител да има възможност да използва допълнителната за неговото работно място светлина.

Сложете ярки плакати или други произведения на изкуството

Както писахме по-горе, можете да боядисате стените си в светли нюанси, но този подход може да се стори остарял за част от вас. Вместо това, може да използвате впечатляващи произведения на изкуството, които освен усещането за светлина, ще вдъхновят служителите да разгърнат потенциала си. Ще забележите как произведенията на изкуството оживяват работното място.

Използвайте скрито осветление

Поставянето на осветление, което не е директно видимо, създава усещането за естественост на светлината. Импровизирайте. Освен станалото вече стандарт скрито осветление с LED лента в корнизи и окачени тавани, може да помислите за скрито в пода осветление.

Даваме си сметка, че едва ли съществуват много офиси без никакви прозорри и достъп до естествена светлина. Въпреки това, смятаме, че съветите, които описахме по-горе, могат да бъдат приложени и за помещения с нормален достъп до естествена светлина. С малко фантазия винаги можете да превърнете дефекта в ефект.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози