Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Осветление за офиси без прозорци

Офисът е място за креативност и предполага иновативни решения. Всичко в това пространство трябва да бъде така направено, че да благоприятства за продуктивността на служителите. На работното място има достатъчно ежедневни проблеми - това е неизбежно. Но какво ще стане, ако прибавим и чисто битови несгоди като лошо осветление и липса на прозорци? Това би било причина за неприятни заболявания като мигрена или клаустрофобия. Осветлението влияе жизненоважна роля за настроението за работа. Когато липсва харизмата на естествената светлина, можете да се възползвате от някои трикове за осветяване на офиси без прозорци.

Изберете подходящи цветове за стените

Можете да създадете илюзия за естествена светлина, като боядисате стените с по-светли цветове, като кремаво, лимонено или бебешко синьо. Тези цветове отразяват фино светлината от всеки източник. Ярко жълтото задвижва положителната енергия на мястото и придава усещането за естествена светлина в офиса. Варово зеленото и бебешко синьото допринасят за усещането за мир и спокойствие. Светлият оттенък на тези нюанси играе огромна роля, при осветяването на без прозорци.

Добавете огледала

Освен, че увеличават усещането за обем в помещението, огледалата имат потенциал да осветят всяко помещение. Разбира се тук не трябва да се ограничавате само до стените. На тавана също може да бъде поставено огледало, което да увеличи усещането за обем. Ако успеете да поставите огледалата така, че да отразяват светлината едно от друго, ще имате допълнителна светлина в цялото помещение. Не забравяйте, че огледалата изискват почистване. Мръсните огледала биха придали мрачен вид на всяко помещение.

Светлината

Липсата на естествена светлина Ви поставя в неблагоприятна позиция, но разбира се, че има изход и от тази ситуация. Трябва да сте особено внимателни в избора си на осветителни тела. Препоръчваме Ви се употребата на светлина с цветна температура 4000-4500 К, като най-близка до естествената. Трябва да подберете осветлението си, според виждането за собствената ви марка. Какво имаме предвид? Например, ако сте млад и стартиращ бизнес, може да използвате лампи висящи от тавана, които да имат опция за димиране. От друга страна, корпоративните работни пространства обикновено търсят по-голяма осветеност и разбира се - ефективност, която се предлага само от LED осветителните тела. За да бъде оптимално осветлението в помещението, препоръчваме, освен общото осветление, за всяко работно място да бъде предвидена опция за допълнителна локално осветление. По този начин общото осветление може да се остави малко по-слаба, за да дразни очите на служителите възможно най-малко, а при необходимост от повече светина, всеки служител да има възможност да използва допълнителната за неговото работно място светлина.

Сложете ярки плакати или други произведения на изкуството

Както писахме по-горе, можете да боядисате стените си в светли нюанси, но този подход може да се стори остарял за част от вас. Вместо това, може да използвате впечатляващи произведения на изкуството, които освен усещането за светлина, ще вдъхновят служителите да разгърнат потенциала си. Ще забележите как произведенията на изкуството оживяват работното място.

Използвайте скрито осветление

Поставянето на осветление, което не е директно видимо, създава усещането за естественост на светлината. Импровизирайте. Освен станалото вече стандарт скрито осветление с LED лента в корнизи и окачени тавани, може да помислите за скрито в пода осветление.

Даваме си сметка, че едва ли съществуват много офиси без никакви прозорри и достъп до естествена светлина. Въпреки това, смятаме, че съветите, които описахме по-горе, могат да бъдат приложени и за помещения с нормален достъп до естествена светлина. С малко фантазия винаги можете да превърнете дефекта в ефект.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози