Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Осветление за офиси без прозорци

Офисът е място за креативност и предполага иновативни решения. Всичко в това пространство трябва да бъде така направено, че да благоприятства за продуктивността на служителите. На работното място има достатъчно ежедневни проблеми - това е неизбежно. Но какво ще стане, ако прибавим и чисто битови несгоди като лошо осветление и липса на прозорци? Това би било причина за неприятни заболявания като мигрена или клаустрофобия. Осветлението влияе жизненоважна роля за настроението за работа. Когато липсва харизмата на естествената светлина, можете да се възползвате от някои трикове за осветяване на офиси без прозорци.

Изберете подходящи цветове за стените

Можете да създадете илюзия за естествена светлина, като боядисате стените с по-светли цветове, като кремаво, лимонено или бебешко синьо. Тези цветове отразяват фино светлината от всеки източник. Ярко жълтото задвижва положителната енергия на мястото и придава усещането за естествена светлина в офиса. Варово зеленото и бебешко синьото допринасят за усещането за мир и спокойствие. Светлият оттенък на тези нюанси играе огромна роля, при осветяването на без прозорци.

Добавете огледала

Освен, че увеличават усещането за обем в помещението, огледалата имат потенциал да осветят всяко помещение. Разбира се тук не трябва да се ограничавате само до стените. На тавана също може да бъде поставено огледало, което да увеличи усещането за обем. Ако успеете да поставите огледалата така, че да отразяват светлината едно от друго, ще имате допълнителна светлина в цялото помещение. Не забравяйте, че огледалата изискват почистване. Мръсните огледала биха придали мрачен вид на всяко помещение.

Светлината

Липсата на естествена светлина Ви поставя в неблагоприятна позиция, но разбира се, че има изход и от тази ситуация. Трябва да сте особено внимателни в избора си на осветителни тела. Препоръчваме Ви се употребата на светлина с цветна температура 4000-4500 К, като най-близка до естествената. Трябва да подберете осветлението си, според виждането за собствената ви марка. Какво имаме предвид? Например, ако сте млад и стартиращ бизнес, може да използвате лампи висящи от тавана, които да имат опция за димиране. От друга страна, корпоративните работни пространства обикновено търсят по-голяма осветеност и разбира се - ефективност, която се предлага само от LED осветителните тела. За да бъде оптимално осветлението в помещението, препоръчваме, освен общото осветление, за всяко работно място да бъде предвидена опция за допълнителна локално осветление. По този начин общото осветление може да се остави малко по-слаба, за да дразни очите на служителите възможно най-малко, а при необходимост от повече светина, всеки служител да има възможност да използва допълнителната за неговото работно място светлина.

Сложете ярки плакати или други произведения на изкуството

Както писахме по-горе, можете да боядисате стените си в светли нюанси, но този подход може да се стори остарял за част от вас. Вместо това, може да използвате впечатляващи произведения на изкуството, които освен усещането за светлина, ще вдъхновят служителите да разгърнат потенциала си. Ще забележите как произведенията на изкуството оживяват работното място.

Използвайте скрито осветление

Поставянето на осветление, което не е директно видимо, създава усещането за естественост на светлината. Импровизирайте. Освен станалото вече стандарт скрито осветление с LED лента в корнизи и окачени тавани, може да помислите за скрито в пода осветление.

Даваме си сметка, че едва ли съществуват много офиси без никакви прозорри и достъп до естествена светлина. Въпреки това, смятаме, че съветите, които описахме по-горе, могат да бъдат приложени и за помещения с нормален достъп до естествена светлина. С малко фантазия винаги можете да превърнете дефекта в ефект.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани