Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

LED драйвери - силата на LED осветлението в сянка

LED е най-добрата технология за осветление. Светодиодите са енергоефективни, те произвеждат качествена светлина, те са издръжливи, екологични, а имат много други предимства. Това прави LED осветлението все по-популярно. Въпреки това, повечето хора не са съвсем наясно как работят светодиодите, а още по-малко хора знаят за LED драйверите, силата зад осветителната технология.

Какво представляват LED драйверите?

За да разберете напълно какво са LED драйверите, е важно първо да разгледаме работата на светодиодите и след това да видим защо са необходими LED драйвери. Светодиодите използват полупроводникови елементи за преобразуване на електрически ток в светлина. Основната част от LED осветлението са светодиодите - диоди, излъчващи светлина, когато се активират от електрически ток.

LED диодите са устройства, които работят с ниско напрежение и изискват постоянен ток или напрежение, за да работят ефективно. Това означава, че напрежението, което идва от електрическата мрежа, трябва да се преобразува в по-ниско напрежение и постоянно (DC) напрежение, преди да се подаде към светодиодите. Тук е мястото, където се появяват LED драйверите.

Светодиодните драйвери са захранващото устройство на светодиодите, където се "превръща" входящото променливотоково захранване в постояннотоковото захранване, което се изисква от светодиодите. Драйверите също играят много важна роля в регулирането на захранванете към светодиодите.

Функции на LED драйверите

За какво се използват LED драйверите? Това е въпросът, който повечето хора, които току-що са научили за съществуването им се питат. Както вече споменахме, LED драйверите са захранващото устройство на светодиодите. Освен това, те имат няколко други функции, които ги правят много важни, когато става въпрос за LED осветление. По-долу разглеждаме някои от тези функции:

Осигуряване на подходящо напрежение за светодиодите

В зависимост от вида си, един светодиод изисква около 1,5 до 3,5 V, с ток около 30 mA. Поради това входящите 120 - 220 волта от променливотоковото захранване ще бъдат твърде много за светодиодите. LED драйверът играе важна роля за намаляване на това напрежение чрез преобразуване на променливотоковото захранване в постоянно захранване.

Поддържане на постоянно напрежение

Променливостта на тока и напрежението е често срещан проблем. Колебанията може да се дължат на редица фактори, като например разхлабени кабелни връзки, голямо потребление на енергия от други устройства, токов удар заради мълния и т.н.

Тъй като светодиодите са устройства работещи с ниско напрежение, всички колебания в мрежовото захранване, които са под техния работен диапазон, ще доведат до проблеми в работата на светодиодите. Ето защо има нужда да се поддържа постоянно напрежение, за да се гарантира, че светодиодите работят ефективно. Тази отговорна задача се изпълнява от LED драйверите.

Защита на светодиодите от прегряване

Светодиодите работят чрез преобразуване на електрически ток в светлина. И тъй като токът е експоненциална форма на напрежение, малка промяна в напрежението може да доведе до значителна (експоненциална) промяна в тока, приложен на светодиода. Следователно, когато напрежението, подадено към един светодиод, се увеличава леко, резултатът може да бъде огромно увеличение на тока през диода. С увеличаването на тока, първоначално светлината произвеждана от светодиода ще се увеличи, но скоро той ще започне да се загрява, а това рязко скъсява неговият пълноценен живот.

Топлината, произведена от светодиодите в прекомерни количества, най-вероятно ще доведе до тяхната повреда. За щастие проблемът се предотвратява чрез използването на LED драйвери. Чрез регулиране на напрежението, драйверите гарантират, че токът, който достига до светодиодите, не надвишава максималния работен ток. Ето защо, рискът от повреда на светодиодите, в следствие на прегряване е значително намален.

Димиране

Има няколко метода, които се използват за димиране на светодиодите. TRIAC димирането се използва за контрол на напрежението на входа на драйвера. Тази промяна на AC входа води до промяна на напрежението на DC изхода и контролира интензивността на сетене на светодиодите. Това е един лесен начин за димиране на LED светлините. Използването на драйвера за димиране на светодиодите не предизвиква трептене, а промяната в цвета на светлината е незабележима.

Функции за промяна на цвета

Повечето LED осветителни тела "излъчават" бяла светлина, която може да бъде в широк диапазон от цветни температури (топло, дневно, студено бяло - различни нюанси). Всъщност светодиодите (диодите) не произвеждат бяла светлина. Основните цветове произвеждани от диодите, са червен, зелен и син (RGB) . Бялата светлина се постига чрез смесване на тези три цвята. Светодиодите могат да се управляват, за да излъчват трите основни цвята, бял цвят, както и други цветове, които могат да бъдат постигнати чрез комбиниране на основните и вторични (получени чрез смесване на основните цветове) LED цветове. Някои LED драйвери могат да контролират тока към диодите за да постигнат различни желани цветове.

LED драйверите са само малка част от LED осветителните системи. Те обаче играят много важна роля, като гарантират, че осветителните тела винаги ще функционират дълго и ефективно.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози