Количка
0 артикула

Новини

До 15% отстъпка в 6 категории продукти до 7 март

01 Мар 2021
Подгответе се за пазаруване от 1 до 7 март, защото имаме предложения с намаления, каквито ще откриете само при нас, а отстъпката между 5% и 15% опреде...

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

Световни тенденции в LED индустрията през 2018 година

Световни тенденции при LED осветлението през 2018 годинаНяколко индустрии по целия свят правят огромни крачки, когато става дума за нови технологии и тенденции. От всички тези индустрии LED индустрията несъмнено е лидер. Първоначално светодиодите се използваха за LCD екрани на различни устройства. Основната причина за това беше високата цена на LED технологията.

През последното десетилетие обаче LED индустрията получи големи инвестиции от няколко компании. Това доведе до появата на нови и иновативни LED технологии. В резултат на това LED продуктите станаха по-достъпни, което на свой ред доведе до експоненциален растеж на индустрията.

До 2017 г. светодиодният пазар възлиза на около 33,1 милиарда долара, което е подобрение от 29,6 милиарда долара в сравнение с 2016 година. Пазарният дял на LED осветлението достигна и впечатляващите 52%, което показва колко популярно е светодиодното ответление на световно ниво. През 2018 г. се очаква пазарът на LED осветление в световен мащаб да достигне 37 милиарда долара. Впечатляващият растеж ще бъде подкрепен от няколко пазарни тенденции, които ще стимулират растежа на индустрията. По-долу разгледахме някои от тези тенденции.

1. Намаляване на цената на LED продуктите

В първите години на LED индустрията, LED продуктите бяха доста скъпи поради високата цена на съществуващата LED технология. С течение на годините производителите на светодиоди представиха нови рентабилни технологии, които помогнаха да се намалят значително цените на продуктите. Въпреки това, индустрията все още поддържа сравнително високи цени, но това може да се промени през 2018 г., тъй като се очаква цените на LED продукти да продължават да намаляват.
Някои от причините, поради които цените на LED продуктите се очаква да намаляват през 2018 г. са:

- увеличаване на популярността на LED продуктите

През последните няколко години LED продуктите станаха много популярни благодарение на няколкото основни предимства, които предлагат - от спестявания на енергия, по-дълъг живот, екологичност и много други. В резултат на това все повече хора заменят традиционните осветителни тела с LED, което съответно спомага да се увеличи пазара на LED индустрията. Следователно производителите са в състояние да направят добър марж на печалбата, което ги мотивира да намалят пазарните цени.

През 2018 г. може да очаквате популярността на LED продуктите да продължи да расте, което ще доведе до още по-голям пазар. Следователно световните производители на светодиоди ще намалят цените на своите продукти, за да привлекат още нови потенциални клиенти.

- агресивни промоции

Впечатляващият растеж на LED индустрията през последното десетилетие я направи привлекателен за предприемачи и инвеститори. В резултат на това, в рамките на един кратък период, светодиодният пазар се превърна в пренаситен с много производители, което доведе до агресивна конкуренция. През 2017 г. една от най-популярните стратегии, които много производители на LED използваха, за да спечелят предимство пред конкурентите, беше агресивната промоция, с огромни намаление на цените. През 2018 г. тази тенденция ще продължи, особено при все по-голямото предлагане на LED осветление на пазара.

- решения за намаляване на разходите

LED технологията винаги се развива, което означава, че производителите винаги идват с нови решения за намаляване на разходите при производството на LED продукти. През 2018 г. можете да очаквате производителите на LED да въведат по-рентабилни решения в проектирането и разработването на LED чипове, LED драйвери и другите LED компоненти. Това ще има общ ефект от понижаването на цените на продуктите с LED, дори повече от текущите цени.

- какъв ще бъде ефектът от по-евтините продукти в бранша

Както прочетохте и по-горе, няколко фактора и тенденции ще допринесат за значително намаляване на цените на LED продуктите през 2018 г. В резултат на това светодиодният пазар ще бъде наводнен с достъпни продукти за осветление, вероятно вече дори повече и по-достъпни от конвенционалните. Ефектът от това ще бъде нарастването на популярността на светодиодните продукти, както за жилищни, така и за търговски и промишлени LED осветителни тела, което ще накара все повече хора да заменят сегашните си осветителни тела с LED.

2. Продължаващото господство на Китай в световната LED индустрия

Вече не е тайна, че китайският светодиоден пазар е най-големият в света. През последните две десетилетия Китай господства на световния пазар на осветление и продължава да господства дори и на глобалния пазар на LED. Сега LED индустрията е почти синоним на Китай, и почти всички по целия свят знаят, че Китай е страната най-голям износител на LED продукти за осветление. През 2018 г. китайското господство на светодиодния пазар ще продължи, най-вече поради редица фактори като:

- държавна подкрепа

В продължение на години китайското правителство предлага на производителите на LED различни стимули, като например финансови субсидии, данъчни облекчения, земя и други обезщетения в усилията си за насърчаване на растежа и разширяването на китайската LED индустрия. Това спомогна за привличането на няколко големи производители в китайската LED индустрия през годините, което доведе до експоненциален растеж. През 2018 г. подкрепата, предложена от китайското правителство за производителите на LED, ще продължи и може би дори ще се увеличи, особено с правителството, което се ангажира да води глобалния световен пазарен дял на страната до 25%.

- жизнен пазар на местно и международно ниво

Масовото производство на LED осветителни тела, огромното население, което е потребител на LED продукти, достъпни продукти и репутация на висококачествени стоки, помогна на Китай да развие много динамичен местен и международен пазар за LED осветление. През 2018 г. можете да очаквате различните сегменти на световния пазар на светодиоди - жилищен и индустриален - да се представят изключително добре както на местно, така и на международно ниво, дори и да се увеличи господството на Китай в световен мащаб.

- прилагане на стандартите за качество на LED продуктите

Едно от основните предизвикателства, пред които се изправя китайският пазар през последните години, е появата на нискокачествени продукти за LED осветление, което се дължи най-вече на редица безскрупулни производители, които търсят бърза печалба. Въпреки това китайското правителство неуморно работи за решаването на този проблем. През 2018 г. едно от решенията, които ще бъдат използвани от правителството, е прилагането на стандартите за качество на светодиодното осветление. Тези стандарти ще спомогнат за премахване на безскрупулни производители и дистрибутори на светодиоди, като така Китай ще остане дестинация, известна с висококачествени LED осветителни тела. Това ще спомогне и за по-нататъшното укрепване на господството на страната в глобалната LED индустрия.

3. LED продукти по поръчка

Поръчковите LED продукти бяха доста популярни през 2016 г. и 2017 г., тъй като много от производителите се стремяха да разнообразяват обикновените LED продукти като крушки, пури и панели. Можете да очаквате тази тенденция да продължи през 2018 г., подхранвана от фактори като:

- пренасищане на пазара с традидионни светодиодни продукти

Основната причина, поради която производителите се насочват към изработката на персонализирани LED продукти, се дължи на пренасищането на светодиодния пазар с обикновени продукти. През 2018 г. може да очаквате, че ще има увеличение на броя на производителите, които инвестират в производството на персонализирани продукти.

- нарастваща популярност на персонализирани продукти

Докато повечето производители на LED осветителни тела се стремяха да спечелят престиж в силно конкурентния пазар, тези продукти се превърнаха в огромен хит. Те се използват широко в интериорен дизайн за хотели и барове, офиси, открити места, паркинги и други. През 2018 г. можете да очаквате нарастването на търсенето на тези продукти.

4. Увеличаване на пазара на интелигентно LED осветление

От всички тенденции в LED индустрията, интелигентното LED осветление е най-новото и може би най-бързо променящото се и развиващото се течение. Това ще продължи през 2018 г., а през следващите години поради фактори като:

- увеличаване на иновациите на интелигентните LED тела

Можете да очаквате по-иновативни устройства да бъдат въведени на пазара през 2018 г. Въвеждането на тези нови продукти ще доведе до експоненциален растеж на интелигентния светодиоден сектор, което ще помогне за да увеличи растежа на световния пазар на LED осветление.

- конкурентно предимство на пазара на LED осветление

Благодарение на насищането на пазара на LED осветление, LED производителите винаги търсят различни начини да се изпреварят в ежедневната надпревара. Много производители представят собствени осветителни системи, за да поддържат пазарните си позиции, а други в момента работят върху интелигентни LED осветителни системи и осветителни тела. Можете да очаквате някои от тези продукти да бъдат въведени на пазара през 2018 г., което ще стимулира растежа на сектора.

Концепцията за свързване на устройства с мрежови възможности към интернет (internet of things), например автомобили, домакински, медицински и фитнес уреди, ще се използва все по-често и за LED осветление. Мрежовите устройства ще бъдат една от най-горещите технологични тенденции през 2018 г. и ще има огромен ефект върху LED индустрията. Един от ефектите, които можете да очаквате, е постепенното преминаване от традиционните светодиодни продукти (ако можем да си позволим вече да ги наричаме така) към контролируеми от разстояние продукти, които могат да бъдат свързани към интернет или към други мрежови устройства.

- увеличаване на приложенията на интелигентни LED продукти

Друг фактор, който ще увеличи растежа на интелигентните LED осветителни тела през 2018 г., е увеличаването на техните приложения. Първоначално интелигентните LED осветителни тела бяха само лукс, но това се променя постепенно. Сега интелигентни LED светлини се използват в жилищното осветление, търговски помещения и в обществени пространства (например уличното осветление), офиси и здравни заведения, градинско осветление и т.н. Броят на потребителите, използващи интелигентни LED осветителни тела ще нараства значително от 2018 г.

През последните години производството на LED осветление се представя впечатляващо. През 2017 г. индустрията бе белязана от невиждан растеж. Индустрията ще продължава да се развива и през 2018 г., а експертите предричат, че някои от тенденциите дори ще доведат до огромна революция в сектора.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози