Количка
0 артикула

Новини

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

Промишлени осветителни тела вече със стандартна гаранция 3 години

24 Авг 2020
За да отговорим на търсенията и очакванията на нашите клиенти, удължихме стандартната гаранция на промишлените осветителни тела на 3 години.

LED осветление

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Няколко начина за икономия на енергия в училище

12 Авг 2020
Едно училище изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консумато...

Видеонаблюдение

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?

IP комплект за видеонаблюдение с 4 камери на цена 256.50 лева

27 Мар 2020
Подготвихме специално предложение за всички Вас, които се интересувате от сигурността на дома и бизнеса си.
Вижте всички статии

Световни тенденции в LED индустрията през 2018 година

Световни тенденции при LED осветлението през 2018 годинаНяколко индустрии по целия свят правят огромни крачки, когато става дума за нови технологии и тенденции. От всички тези индустрии LED индустрията несъмнено е лидер. Първоначално светодиодите се използваха за LCD екрани на различни устройства. Основната причина за това беше високата цена на LED технологията.

През последното десетилетие обаче LED индустрията получи големи инвестиции от няколко компании. Това доведе до появата на нови и иновативни LED технологии. В резултат на това LED продуктите станаха по-достъпни, което на свой ред доведе до експоненциален растеж на индустрията.

До 2017 г. светодиодният пазар възлиза на около 33,1 милиарда долара, което е подобрение от 29,6 милиарда долара в сравнение с 2016 година. Пазарният дял на LED осветлението достигна и впечатляващите 52%, което показва колко популярно е светодиодното ответление на световно ниво. През 2018 г. се очаква пазарът на LED осветление в световен мащаб да достигне 37 милиарда долара. Впечатляващият растеж ще бъде подкрепен от няколко пазарни тенденции, които ще стимулират растежа на индустрията. По-долу разгледахме някои от тези тенденции.

1. Намаляване на цената на LED продуктите

В първите години на LED индустрията, LED продуктите бяха доста скъпи поради високата цена на съществуващата LED технология. С течение на годините производителите на светодиоди представиха нови рентабилни технологии, които помогнаха да се намалят значително цените на продуктите. Въпреки това, индустрията все още поддържа сравнително високи цени, но това може да се промени през 2018 г., тъй като се очаква цените на LED продукти да продължават да намаляват.
Някои от причините, поради които цените на LED продуктите се очаква да намаляват през 2018 г. са:

- увеличаване на популярността на LED продуктите

През последните няколко години LED продуктите станаха много популярни благодарение на няколкото основни предимства, които предлагат - от спестявания на енергия, по-дълъг живот, екологичност и много други. В резултат на това все повече хора заменят традиционните осветителни тела с LED, което съответно спомага да се увеличи пазара на LED индустрията. Следователно производителите са в състояние да направят добър марж на печалбата, което ги мотивира да намалят пазарните цени.

През 2018 г. може да очаквате популярността на LED продуктите да продължи да расте, което ще доведе до още по-голям пазар. Следователно световните производители на светодиоди ще намалят цените на своите продукти, за да привлекат още нови потенциални клиенти.

- агресивни промоции

Впечатляващият растеж на LED индустрията през последното десетилетие я направи привлекателен за предприемачи и инвеститори. В резултат на това, в рамките на един кратък период, светодиодният пазар се превърна в пренаситен с много производители, което доведе до агресивна конкуренция. През 2017 г. една от най-популярните стратегии, които много производители на LED използваха, за да спечелят предимство пред конкурентите, беше агресивната промоция, с огромни намаление на цените. През 2018 г. тази тенденция ще продължи, особено при все по-голямото предлагане на LED осветление на пазара.

- решения за намаляване на разходите

LED технологията винаги се развива, което означава, че производителите винаги идват с нови решения за намаляване на разходите при производството на LED продукти. През 2018 г. можете да очаквате производителите на LED да въведат по-рентабилни решения в проектирането и разработването на LED чипове, LED драйвери и другите LED компоненти. Това ще има общ ефект от понижаването на цените на продуктите с LED, дори повече от текущите цени.

- какъв ще бъде ефектът от по-евтините продукти в бранша

Както прочетохте и по-горе, няколко фактора и тенденции ще допринесат за значително намаляване на цените на LED продуктите през 2018 г. В резултат на това светодиодният пазар ще бъде наводнен с достъпни продукти за осветление, вероятно вече дори повече и по-достъпни от конвенционалните. Ефектът от това ще бъде нарастването на популярността на светодиодните продукти, както за жилищни, така и за търговски и промишлени LED осветителни тела, което ще накара все повече хора да заменят сегашните си осветителни тела с LED.

2. Продължаващото господство на Китай в световната LED индустрия

Вече не е тайна, че китайският светодиоден пазар е най-големият в света. През последните две десетилетия Китай господства на световния пазар на осветление и продължава да господства дори и на глобалния пазар на LED. Сега LED индустрията е почти синоним на Китай, и почти всички по целия свят знаят, че Китай е страната най-голям износител на LED продукти за осветление. През 2018 г. китайското господство на светодиодния пазар ще продължи, най-вече поради редица фактори като:

- държавна подкрепа

В продължение на години китайското правителство предлага на производителите на LED различни стимули, като например финансови субсидии, данъчни облекчения, земя и други обезщетения в усилията си за насърчаване на растежа и разширяването на китайската LED индустрия. Това спомогна за привличането на няколко големи производители в китайската LED индустрия през годините, което доведе до експоненциален растеж. През 2018 г. подкрепата, предложена от китайското правителство за производителите на LED, ще продължи и може би дори ще се увеличи, особено с правителството, което се ангажира да води глобалния световен пазарен дял на страната до 25%.

- жизнен пазар на местно и международно ниво

Масовото производство на LED осветителни тела, огромното население, което е потребител на LED продукти, достъпни продукти и репутация на висококачествени стоки, помогна на Китай да развие много динамичен местен и международен пазар за LED осветление. През 2018 г. можете да очаквате различните сегменти на световния пазар на светодиоди - жилищен и индустриален - да се представят изключително добре както на местно, така и на международно ниво, дори и да се увеличи господството на Китай в световен мащаб.

- прилагане на стандартите за качество на LED продуктите

Едно от основните предизвикателства, пред които се изправя китайският пазар през последните години, е появата на нискокачествени продукти за LED осветление, което се дължи най-вече на редица безскрупулни производители, които търсят бърза печалба. Въпреки това китайското правителство неуморно работи за решаването на този проблем. През 2018 г. едно от решенията, които ще бъдат използвани от правителството, е прилагането на стандартите за качество на светодиодното осветление. Тези стандарти ще спомогнат за премахване на безскрупулни производители и дистрибутори на светодиоди, като така Китай ще остане дестинация, известна с висококачествени LED осветителни тела. Това ще спомогне и за по-нататъшното укрепване на господството на страната в глобалната LED индустрия.

3. LED продукти по поръчка

Поръчковите LED продукти бяха доста популярни през 2016 г. и 2017 г., тъй като много от производителите се стремяха да разнообразяват обикновените LED продукти като крушки, пури и панели. Можете да очаквате тази тенденция да продължи през 2018 г., подхранвана от фактори като:

- пренасищане на пазара с традидионни светодиодни продукти

Основната причина, поради която производителите се насочват към изработката на персонализирани LED продукти, се дължи на пренасищането на светодиодния пазар с обикновени продукти. През 2018 г. може да очаквате, че ще има увеличение на броя на производителите, които инвестират в производството на персонализирани продукти.

- нарастваща популярност на персонализирани продукти

Докато повечето производители на LED осветителни тела се стремяха да спечелят престиж в силно конкурентния пазар, тези продукти се превърнаха в огромен хит. Те се използват широко в интериорен дизайн за хотели и барове, офиси, открити места, паркинги и други. През 2018 г. можете да очаквате нарастването на търсенето на тези продукти.

4. Увеличаване на пазара на интелигентно LED осветление

От всички тенденции в LED индустрията, интелигентното LED осветление е най-новото и може би най-бързо променящото се и развиващото се течение. Това ще продължи през 2018 г., а през следващите години поради фактори като:

- увеличаване на иновациите на интелигентните LED тела

Можете да очаквате по-иновативни устройства да бъдат въведени на пазара през 2018 г. Въвеждането на тези нови продукти ще доведе до експоненциален растеж на интелигентния светодиоден сектор, което ще помогне за да увеличи растежа на световния пазар на LED осветление.

- конкурентно предимство на пазара на LED осветление

Благодарение на насищането на пазара на LED осветление, LED производителите винаги търсят различни начини да се изпреварят в ежедневната надпревара. Много производители представят собствени осветителни системи, за да поддържат пазарните си позиции, а други в момента работят върху интелигентни LED осветителни системи и осветителни тела. Можете да очаквате някои от тези продукти да бъдат въведени на пазара през 2018 г., което ще стимулира растежа на сектора.

Концепцията за свързване на устройства с мрежови възможности към интернет (internet of things), например автомобили, домакински, медицински и фитнес уреди, ще се използва все по-често и за LED осветление. Мрежовите устройства ще бъдат една от най-горещите технологични тенденции през 2018 г. и ще има огромен ефект върху LED индустрията. Един от ефектите, които можете да очаквате, е постепенното преминаване от традиционните светодиодни продукти (ако можем да си позволим вече да ги наричаме така) към контролируеми от разстояние продукти, които могат да бъдат свързани към интернет или към други мрежови устройства.

- увеличаване на приложенията на интелигентни LED продукти

Друг фактор, който ще увеличи растежа на интелигентните LED осветителни тела през 2018 г., е увеличаването на техните приложения. Първоначално интелигентните LED осветителни тела бяха само лукс, но това се променя постепенно. Сега интелигентни LED светлини се използват в жилищното осветление, търговски помещения и в обществени пространства (например уличното осветление), офиси и здравни заведения, градинско осветление и т.н. Броят на потребителите, използващи интелигентни LED осветителни тела ще нараства значително от 2018 г.

През последните години производството на LED осветление се представя впечатляващо. През 2017 г. индустрията бе белязана от невиждан растеж. Индустрията ще продължава да се развива и през 2018 г., а експертите предричат, че някои от тенденциите дори ще доведат до огромна революция в сектора.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани