Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Как да изберете правилната LED крушка за различните пространства у дома

Всяка стая във Вашият дом е различна

Вероятно сте чували, че слънчевата светлина ни дава енергия :), но знаехте ли, че изкуственото осветление работи по подобен начин? Крушките, които излъчват сини светлинни вълни, карат мозъка ни да произвежда серотонин, което ни кара да се фокусираме, да сме по-будни и да сме нащрек. Крушките, които не излъчват сини светлинни вълни, позволяват на мозъка ни да произвежда мелатонин, което ни прави спокойни и готови за пълноценна почивка.

Крушките с по-ниска цветна температура (около 3000К) отдават топло бяло, подобно на пламък. Средните цветно температурни крушки (около 4000К) отдават неутрална бяла светлина, а крушките с по-висока цветна температура (около и над 6000К) отдават студено бяла светлина, като в най-високата част на скалата са възможни и синкави оттенъци.
Често срещано погрешно схващане е, че яркостта на електрическата крушка се измерва във ватове. Мощността (измерена във ватове) всъщност показва използваната енергия, докато Lm (лумените) измерват яркостта (силата на светене) на крушката.

LED осветление за спалня

За спалнята повечето от нас искат атмосферата да бъде спокойна, релаксираща. Избягването на сините светлинни вълни в спалнята ще предпази циркадния Ви ритъм от объркване, а това ще позволи на мозъка Ви да произвежда мелатонин, необходим за пълноценен, комфортен сън. Обичате да четете преди заспиване? Ако имате лампа за четене на леглото или планувате закупуване на такава, неутралната светлина е по-подходящи за четене, тъй като студеният бял цвят създава прекалено висок контраст със страницата.

Препоръчваме цветна температура: около 3000K

LED осветление за домашен офис

Когато осветяваме домашен офис, искаме да сме сигурни, че светлината увеличава максимално способността ни да бъдем продуктивни в предвиденото за тази цел пространство. Поставянето на осветителни тела с дневна или студено бяла цветна температура в офисното пространство, които имитират естествената дневна светлина, ще увеличи производството на серотонин, което ще Ви фокусира максимално и ще доведе до ползотворна работа. Уверете се, че сте избрали място за бюрото, което няма да създаде нежелани отражения на екрана на компютъра Ви. Можете да помислите за LED лампи, които могат да променят цветната си температура, когато имате нужда от това.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 4000-6000K

LED осветление за всекидневната стая (хола)

Всекидневната е мястото, където посрещате гости, забавлявате се, почивате - прекарвате голяма част от деня. Независимо дали гледате филм или разговаряте с приятели, важно е да имате възможност да смесвате различни източници на светлина и цветни температури в хола, за да се адаптирате към различните ситуации. Както в спалнята, добре е да се избягват ярките студени светлини, излъчващи синя светлина. Регулируемите лампи могат да бъдат насочени към стените, за да осветяват произведения на изкуството, семейни снимки или да намалят отблясъците на телевизора.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 3000-4000К

LED осветление за използване в трапезарията

Когато хапваме със семейството или гостите, не искаме светлината да е прекалено ярка и напрягаща, но със сигурност не искаме и да е толкова слаба, че да се напрягаме. Независимо дали става дума за късен обяд или за късна вечеря, димиращите осветителни тела позволяват да настроите перфектната атмосфера по всяко време на деня. Препоръчваме меки до неутрални тонове за трапезарията, които създават перфектната атмосфера.

Препоръчваме цветна температура: около 3000К

LED осветление за кухня

Кухнята по същество е работно пространство. Много от нас започват сутринта в кухнята, така че осветлението в неутрална към студена светлина над работния плот, ще ни помогне да се събудим, докато подготвяме закуската. Ако имате маса в кухнята си, димиращото се осветление с топла светлина ще създаде приятна атмосфера, като балансира по-ярките студени светлини над кухненските щандове. В кухните също така могат да се използват решенията вградено осветление.

Препоръчваме цветна температура: 4000-4500K

LED осветление за баня

Използваме банята преди да отидем на училище или на работа. Повечето от нас се приготвят за излизане пред огледалото в банята. В идеалния случай искаме осветлението да идва от огледалото, а не от тавана. Използването на ярка светлина ще ни гарантира, че няма да пропуснем необръснато място или да объркаме нашия грим :) . Използвайте по-големи осветителни тела, за да осветявате общите тела на местата над и около огледалото.

Препоръчваме цветна температура: 3000-4000K

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози