Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Как да изберете правилната LED крушка за различните пространства у дома

Всяка стая във Вашият дом е различна

Вероятно сте чували, че слънчевата светлина ни дава енергия :), но знаехте ли, че изкуственото осветление работи по подобен начин? Крушките, които излъчват сини светлинни вълни, карат мозъка ни да произвежда серотонин, което ни кара да се фокусираме, да сме по-будни и да сме нащрек. Крушките, които не излъчват сини светлинни вълни, позволяват на мозъка ни да произвежда мелатонин, което ни прави спокойни и готови за пълноценна почивка.

Крушките с по-ниска цветна температура (около 3000К) отдават топло бяло, подобно на пламък. Средните цветно температурни крушки (около 4000К) отдават неутрална бяла светлина, а крушките с по-висока цветна температура (около и над 6000К) отдават студено бяла светлина, като в най-високата част на скалата са възможни и синкави оттенъци.
Често срещано погрешно схващане е, че яркостта на електрическата крушка се измерва във ватове. Мощността (измерена във ватове) всъщност показва използваната енергия, докато Lm (лумените) измерват яркостта (силата на светене) на крушката.

LED осветление за спалня

За спалнята повечето от нас искат атмосферата да бъде спокойна, релаксираща. Избягването на сините светлинни вълни в спалнята ще предпази циркадния Ви ритъм от объркване, а това ще позволи на мозъка Ви да произвежда мелатонин, необходим за пълноценен, комфортен сън. Обичате да четете преди заспиване? Ако имате лампа за четене на леглото или планувате закупуване на такава, неутралната светлина е по-подходящи за четене, тъй като студеният бял цвят създава прекалено висок контраст със страницата.

Препоръчваме цветна температура: около 3000K

LED осветление за домашен офис

Когато осветяваме домашен офис, искаме да сме сигурни, че светлината увеличава максимално способността ни да бъдем продуктивни в предвиденото за тази цел пространство. Поставянето на осветителни тела с дневна или студено бяла цветна температура в офисното пространство, които имитират естествената дневна светлина, ще увеличи производството на серотонин, което ще Ви фокусира максимално и ще доведе до ползотворна работа. Уверете се, че сте избрали място за бюрото, което няма да създаде нежелани отражения на екрана на компютъра Ви. Можете да помислите за LED лампи, които могат да променят цветната си температура, когато имате нужда от това.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 4000-6000K

LED осветление за всекидневната стая (хола)

Всекидневната е мястото, където посрещате гости, забавлявате се, почивате - прекарвате голяма част от деня. Независимо дали гледате филм или разговаряте с приятели, важно е да имате възможност да смесвате различни източници на светлина и цветни температури в хола, за да се адаптирате към различните ситуации. Както в спалнята, добре е да се избягват ярките студени светлини, излъчващи синя светлина. Регулируемите лампи могат да бъдат насочени към стените, за да осветяват произведения на изкуството, семейни снимки или да намалят отблясъците на телевизора.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 3000-4000К

LED осветление за използване в трапезарията

Когато хапваме със семейството или гостите, не искаме светлината да е прекалено ярка и напрягаща, но със сигурност не искаме и да е толкова слаба, че да се напрягаме. Независимо дали става дума за късен обяд или за късна вечеря, димиращите осветителни тела позволяват да настроите перфектната атмосфера по всяко време на деня. Препоръчваме меки до неутрални тонове за трапезарията, които създават перфектната атмосфера.

Препоръчваме цветна температура: около 3000К

LED осветление за кухня

Кухнята по същество е работно пространство. Много от нас започват сутринта в кухнята, така че осветлението в неутрална към студена светлина над работния плот, ще ни помогне да се събудим, докато подготвяме закуската. Ако имате маса в кухнята си, димиращото се осветление с топла светлина ще създаде приятна атмосфера, като балансира по-ярките студени светлини над кухненските щандове. В кухните също така могат да се използват решенията вградено осветление.

Препоръчваме цветна температура: 4000-4500K

LED осветление за баня

Използваме банята преди да отидем на училище или на работа. Повечето от нас се приготвят за излизане пред огледалото в банята. В идеалния случай искаме осветлението да идва от огледалото, а не от тавана. Използването на ярка светлина ще ни гарантира, че няма да пропуснем необръснато място или да объркаме нашия грим :) . Използвайте по-големи осветителни тела, за да осветявате общите тела на местата над и около огледалото.

Препоръчваме цветна температура: 3000-4000K

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози