Количка
0 артикула

Новини

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

Резултати от анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?"

15 Сеп 2020
Как гласуваха над 1300 участника в анкетата "Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид"?

Граждани избират кой знаков исторически обект във Видин да бъде осветен (материал на БНР Видин)

11 Сеп 2020
Анелия Александрова за инициативата на Дианид да постави LED осветление на знаков обект във Видин.

Кой знаков обект във Видин искате да бъде осветен с продукти на Дианид?

27 Авг 2020
Като български производител на светодиодно осветление искаме да подарим ново осветление на един знаков за град Видин обект. За целта имаме нужда от Ва...

LED осветление

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Безопасно ли е LED осветлението? Да разрушим някои митове

18 Авг 2020
Накратко - да, LED осветлението е безопасно за здравето. Но защо някои хора се притесняват?

Помислете за светлинното оформление на магазина си

17 Авг 2020
Казвали сме го и преди, но ще го кажем отново. Светлината е много повече от средство за осветяване дадена зона от помещението особено, когато става въ...

Уютно осветление с LED лента

14 Авг 2020
Освен ефективно осветление, LED лентите предлагат уникални възможности за декорация на дома. Лесни за монтаж, с тях ще дадете собствен характер на вся...

Видеонаблюдение

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?

IP комплект за видеонаблюдение с 4 камери на цена 256.50 лева

27 Мар 2020
Подготвихме специално предложение за всички Вас, които се интересувате от сигурността на дома и бизнеса си.
Вижте всички статии

Как да изберете правилната LED крушка за различните пространства у дома

Всяка стая във Вашият дом е различна

Вероятно сте чували, че слънчевата светлина ни дава енергия :), но знаехте ли, че изкуственото осветление работи по подобен начин? Крушките, които излъчват сини светлинни вълни, карат мозъка ни да произвежда серотонин, което ни кара да се фокусираме, да сме по-будни и да сме нащрек. Крушките, които не излъчват сини светлинни вълни, позволяват на мозъка ни да произвежда мелатонин, което ни прави спокойни и готови за пълноценна почивка.

Крушките с по-ниска цветна температура (около 3000К) отдават топло бяло, подобно на пламък. Средните цветно температурни крушки (около 4000К) отдават неутрална бяла светлина, а крушките с по-висока цветна температура (около и над 6000К) отдават студено бяла светлина, като в най-високата част на скалата са възможни и синкави оттенъци.
Често срещано погрешно схващане е, че яркостта на електрическата крушка се измерва във ватове. Мощността (измерена във ватове) всъщност показва използваната енергия, докато Lm (лумените) измерват яркостта (силата на светене) на крушката.

LED осветление за спалня

За спалнята повечето от нас искат атмосферата да бъде спокойна, релаксираща. Избягването на сините светлинни вълни в спалнята ще предпази циркадния Ви ритъм от объркване, а това ще позволи на мозъка Ви да произвежда мелатонин, необходим за пълноценен, комфортен сън. Обичате да четете преди заспиване? Ако имате лампа за четене на леглото или планувате закупуване на такава, неутралната светлина е по-подходящи за четене, тъй като студеният бял цвят създава прекалено висок контраст със страницата.

Препоръчваме цветна температура: около 3000K

LED осветление за домашен офис

Когато осветяваме домашен офис, искаме да сме сигурни, че светлината увеличава максимално способността ни да бъдем продуктивни в предвиденото за тази цел пространство. Поставянето на осветителни тела с дневна или студено бяла цветна температура в офисното пространство, които имитират естествената дневна светлина, ще увеличи производството на серотонин, което ще Ви фокусира максимално и ще доведе до ползотворна работа. Уверете се, че сте избрали място за бюрото, което няма да създаде нежелани отражения на екрана на компютъра Ви. Можете да помислите за LED лампи, които могат да променят цветната си температура, когато имате нужда от това.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 4000-6000K

LED осветление за всекидневната стая (хола)

Всекидневната е мястото, където посрещате гости, забавлявате се, почивате - прекарвате голяма част от деня. Независимо дали гледате филм или разговаряте с приятели, важно е да имате възможност да смесвате различни източници на светлина и цветни температури в хола, за да се адаптирате към различните ситуации. Както в спалнята, добре е да се избягват ярките студени светлини, излъчващи синя светлина. Регулируемите лампи могат да бъдат насочени към стените, за да осветяват произведения на изкуството, семейни снимки или да намалят отблясъците на телевизора.

Препоръчваме цветна температура: в диапазона 3000-4000К

LED осветление за използване в трапезарията

Когато хапваме със семейството или гостите, не искаме светлината да е прекалено ярка и напрягаща, но със сигурност не искаме и да е толкова слаба, че да се напрягаме. Независимо дали става дума за късен обяд или за късна вечеря, димиращите осветителни тела позволяват да настроите перфектната атмосфера по всяко време на деня. Препоръчваме меки до неутрални тонове за трапезарията, които създават перфектната атмосфера.

Препоръчваме цветна температура: около 3000К

LED осветление за кухня

Кухнята по същество е работно пространство. Много от нас започват сутринта в кухнята, така че осветлението в неутрална към студена светлина над работния плот, ще ни помогне да се събудим, докато подготвяме закуската. Ако имате маса в кухнята си, димиращото се осветление с топла светлина ще създаде приятна атмосфера, като балансира по-ярките студени светлини над кухненските щандове. В кухните също така могат да се използват решенията вградено осветление.

Препоръчваме цветна температура: 4000-4500K

LED осветление за баня

Използваме банята преди да отидем на училище или на работа. Повечето от нас се приготвят за излизане пред огледалото в банята. В идеалния случай искаме осветлението да идва от огледалото, а не от тавана. Използването на ярка светлина ще ни гарантира, че няма да пропуснем необръснато място или да объркаме нашия грим :) . Използвайте по-големи осветителни тела, за да осветявате общите тела на местата над и около огледалото.

Препоръчваме цветна температура: 3000-4000K

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани