Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

Промишлено LED осветление

промишлено led осветлениеМного производители на осветителни тела преустройват производството си в посока LED осветление, а конвенционалните осветителни тела все повече минават на заден план. Един от най-динамичните сектори за LED осветление е индустриалният. Тук конкуренцията е наистина голяма. С гордост можем да кажем, че Дианид вече повече от 7 години произвежда собствени осветителни LED тела, като непрекъснато подобрява качеството на своите продукти, в отговор на нарастващата конкуренция в сектора.

Индустриалното осветление трябва да осигури безопасността и производителността, както и да подобри работната обстановка за служителите. И все пак как осветлението може да покрие тези високи изисквания? Къде са препъникамъните? Достатъчни ли са предлаганите технически данни?

Основната концепция за осветление на големи промишлени предприятия се състои главно от хоризонтално разположено осветление, главно на тавана на помещението. По този начин се изпълнят минималните изисквания за осветление на такива помещения, а в същото време и броят на осветителните тела остава възможно най-малък.

В складовете с високи рафтове се предпочита осветителни тела, които осигуряват добра осветеност на предната част на рафтовете с възможно най-голямо разстояние между осветителните тела. За тази цел се използват осветителни тела с лещи и рефлектори с широк ъгъл на разпръскване на светлината.

Да се върнем към основният аргумент в подкрепа на LED осветителните инсталации: ефективността. Въпреки вече безспорната ефективност на LED осветлението, си струва да погледнете и по-критично на някои детайли на продукта, особено с оглед на конкретното им приложение. Какво трябва да знаем за осветителното тяло преди да преминем към употребата му?

Светлинна ефeктивност

За светлинния дизайнер кривата на разпределение на светлината (LDC) и светлинният поток (lm) на осветителното тяло са основните параметри, с които той работи. Ниската консумация на енергия (W) разбира се също прави осветителното тяло интересно. Добре е да обърнем внимание на показателите Lm/W. Препоръчваме при изготвяне на сериозен проект, да изискате от производителя фотометричните данни, които могат се използват в програмите за изчисляване на осветеността. Фирма Дианид предоставя за всички осветителни тела фотометрични данни, както и (ако желаете) изготвя безплатно проекти за осветление.

Ролята на околната среда

Показателите за светлинния поток, независимо дали за конвенционална или LED технология, са за околна температура от 25 градуса. В индустриалните помещения обаче условията на околната среда се отклоняват от тази стойност, понякога значително. В зависимост от вида на производството може да възникнат много високи температури на околната среда (дори над + 60 ° C). Съществуват и области на производството, в които осветителните тела са изложени на тежко замърсяване, прахови частици, маслени пари, химикали. Какво означава това за осветителната инсталация?

Мощните светодиоди произвеждат по-голямо количество топлина при работа, която трябва да бъде отведена някъде. Ако тялото е замърсено и температурата на околната среда е висока, топлината няма как да бъде отведена ефекасно. Това неизбежно води до спад в светлинния поток на осветителното тяло и съкращава неговия живот.

Светлинната ефeктивност и продължителността на живота са сред най-важните показатели за осветителното тяло, особено когато става въпрос за осветяването на промишлени сгради и съоръжения. Решението да се използа LED технологията не означава автоматично, че потреблението на енергия ще спадне с 80%. Това би се случили при едни идеални условия. При индустриални условия този процент обикновено е около 50%. Условията на околната среда оказват много голямо влияние върху ефикасността на осветителя. Въпреки малките енергийни разходи и дългия екплотационен период на LED осветителните тела, е много важна редовната грижа за тях за да се възползвате максимално от безспорните качества на LED технологията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози