Количка
0 артикула

Новини

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Промишлено LED осветление

промишлено led осветлениеМного производители на осветителни тела преустройват производството си в посока LED осветление, а конвенционалните осветителни тела все повече минават на заден план. Един от най-динамичните сектори за LED осветление е индустриалният. Тук конкуренцията е наистина голяма. С гордост можем да кажем, че Дианид вече повече от 7 години произвежда собствени осветителни LED тела, като непрекъснато подобрява качеството на своите продукти, в отговор на нарастващата конкуренция в сектора.

Индустриалното осветление трябва да осигури безопасността и производителността, както и да подобри работната обстановка за служителите. И все пак как осветлението може да покрие тези високи изисквания? Къде са препъникамъните? Достатъчни ли са предлаганите технически данни?

Основната концепция за осветление на големи промишлени предприятия се състои главно от хоризонтално разположено осветление, главно на тавана на помещението. По този начин се изпълнят минималните изисквания за осветление на такива помещения, а в същото време и броят на осветителните тела остава възможно най-малък.

В складовете с високи рафтове се предпочита осветителни тела, които осигуряват добра осветеност на предната част на рафтовете с възможно най-голямо разстояние между осветителните тела. За тази цел се използват осветителни тела с лещи и рефлектори с широк ъгъл на разпръскване на светлината.

Да се върнем към основният аргумент в подкрепа на LED осветителните инсталации: ефективността. Въпреки вече безспорната ефективност на LED осветлението, си струва да погледнете и по-критично на някои детайли на продукта, особено с оглед на конкретното им приложение. Какво трябва да знаем за осветителното тяло преди да преминем към употребата му?

Светлинна ефeктивност

За светлинния дизайнер кривата на разпределение на светлината (LDC) и светлинният поток (lm) на осветителното тяло са основните параметри, с които той работи. Ниската консумация на енергия (W) разбира се също прави осветителното тяло интересно. Добре е да обърнем внимание на показателите Lm/W. Препоръчваме при изготвяне на сериозен проект, да изискате от производителя фотометричните данни, които могат се използват в програмите за изчисляване на осветеността. Фирма Дианид предоставя за всички осветителни тела фотометрични данни, както и (ако желаете) изготвя безплатно проекти за осветление.

Ролята на околната среда

Показателите за светлинния поток, независимо дали за конвенционална или LED технология, са за околна температура от 25 градуса. В индустриалните помещения обаче условията на околната среда се отклоняват от тази стойност, понякога значително. В зависимост от вида на производството може да възникнат много високи температури на околната среда (дори над + 60 ° C). Съществуват и области на производството, в които осветителните тела са изложени на тежко замърсяване, прахови частици, маслени пари, химикали. Какво означава това за осветителната инсталация?

Мощните светодиоди произвеждат по-голямо количество топлина при работа, която трябва да бъде отведена някъде. Ако тялото е замърсено и температурата на околната среда е висока, топлината няма как да бъде отведена ефекасно. Това неизбежно води до спад в светлинния поток на осветителното тяло и съкращава неговия живот.

Светлинната ефeктивност и продължителността на живота са сред най-важните показатели за осветителното тяло, особено когато става въпрос за осветяването на промишлени сгради и съоръжения. Решението да се използа LED технологията не означава автоматично, че потреблението на енергия ще спадне с 80%. Това би се случили при едни идеални условия. При индустриални условия този процент обикновено е около 50%. Условията на околната среда оказват много голямо влияние върху ефикасността на осветителя. Въпреки малките енергийни разходи и дългия екплотационен период на LED осветителните тела, е много важна редовната грижа за тях за да се възползвате максимално от безспорните качества на LED технологията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози