Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Видеонаблюдение

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?
Вижте всички статии

Промишлено LED осветление

промишлено led осветлениеМного производители на осветителни тела преустройват производството си в посока LED осветление, а конвенционалните осветителни тела все повече минават на заден план. Един от най-динамичните сектори за LED осветление е индустриалният. Тук конкуренцията е наистина голяма. С гордост можем да кажем, че Дианид вече повече от 7 години произвежда собствени осветителни LED тела, като непрекъснато подобрява качеството на своите продукти, в отговор на нарастващата конкуренция в сектора.

Индустриалното осветление трябва да осигури безопасността и производителността, както и да подобри работната обстановка за служителите. И все пак как осветлението може да покрие тези високи изисквания? Къде са препъникамъните? Достатъчни ли са предлаганите технически данни?

Основната концепция за осветление на големи промишлени предприятия се състои главно от хоризонтално разположено осветление, главно на тавана на помещението. По този начин се изпълнят минималните изисквания за осветление на такива помещения, а в същото време и броят на осветителните тела остава възможно най-малък.

В складовете с високи рафтове се предпочита осветителни тела, които осигуряват добра осветеност на предната част на рафтовете с възможно най-голямо разстояние между осветителните тела. За тази цел се използват осветителни тела с лещи и рефлектори с широк ъгъл на разпръскване на светлината.

Да се върнем към основният аргумент в подкрепа на LED осветителните инсталации: ефективността. Въпреки вече безспорната ефективност на LED осветлението, си струва да погледнете и по-критично на някои детайли на продукта, особено с оглед на конкретното им приложение. Какво трябва да знаем за осветителното тяло преди да преминем към употребата му?

Светлинна ефeктивност

За светлинния дизайнер кривата на разпределение на светлината (LDC) и светлинният поток (lm) на осветителното тяло са основните параметри, с които той работи. Ниската консумация на енергия (W) разбира се също прави осветителното тяло интересно. Добре е да обърнем внимание на показателите Lm/W. Препоръчваме при изготвяне на сериозен проект, да изискате от производителя фотометричните данни, които могат се използват в програмите за изчисляване на осветеността. Фирма Дианид предоставя за всички осветителни тела фотометрични данни, както и (ако желаете) изготвя безплатно проекти за осветление.

Ролята на околната среда

Показателите за светлинния поток, независимо дали за конвенционална или LED технология, са за околна температура от 25 градуса. В индустриалните помещения обаче условията на околната среда се отклоняват от тази стойност, понякога значително. В зависимост от вида на производството може да възникнат много високи температури на околната среда (дори над + 60 ° C). Съществуват и области на производството, в които осветителните тела са изложени на тежко замърсяване, прахови частици, маслени пари, химикали. Какво означава това за осветителната инсталация?

Мощните светодиоди произвеждат по-голямо количество топлина при работа, която трябва да бъде отведена някъде. Ако тялото е замърсено и температурата на околната среда е висока, топлината няма как да бъде отведена ефекасно. Това неизбежно води до спад в светлинния поток на осветителното тяло и съкращава неговия живот.

Светлинната ефeктивност и продължителността на живота са сред най-важните показатели за осветителното тяло, особено когато става въпрос за осветяването на промишлени сгради и съоръжения. Решението да се използа LED технологията не означава автоматично, че потреблението на енергия ще спадне с 80%. Това би се случили при едни идеални условия. При индустриални условия този процент обикновено е около 50%. Условията на околната среда оказват много голямо влияние върху ефикасността на осветителя. Въпреки малките енергийни разходи и дългия екплотационен период на LED осветителните тела, е много важна редовната грижа за тях за да се възползвате максимално от безспорните качества на LED технологията.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози