Количка
0 артикула

Новини

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Каква е разликата между SMD и COB

Каква е разликата между smd и cobLED технологияте непрекъснато се развива за да осигури все по-голяма гъвкавост от използването ѝ, както и по-ефективно използване на енергията. Вече за никого не е изгодно използването на традиционните крушки с нажежаема жичка. С използваната електроенергия, необходима за захранването на една 60W крушка с нажежаема жичка за една година, бихте могли да захранванете LED крушка, която Ви осигурява по-добра осветеност, над 7 години

В различните LED продукти могат да се използват различен вид диоди, в зависимост от нуждите за ефективност и функционалност.

Най-разпространеният вид светодиоди в момента са SMD (Surface Mounted Device) - светодиоди за повърхностен монтаж. Светодиодите са монтирани върху платка, като основното предимство тук е възможността, да бъдат монтирани до 3 диода (червен, зелен, син) на една подложка, благодарение на схемата им на свързване. Това дава възможност за създаване на разнообразие от цветове при смесването на трите основни цвята.

Главното предимство на COB (Chip on Board), е тяхната по-висока ефективност. Благодарание на схемата на свързване, при COB на един чип могат да бъдат монтирани повече диоди - обикновено 9 или повече. Тук обаче липсва възможността за създаване на променящи се цветове, тъй като са налични само 2 контакта и 1 кръг. Това е причината COB LED да са по-ефективни в приложения, където не е необходим цвят в светлината. COB имат преимущество по-отношение светлинната и топлинната ефективност, благодарение на керамичната основа.

Разбира се, няма как да кажем, че единия или другия вид светодиод е по-добър. Правилният избор зависи от приложението . Ако търсеният ефект е осветление с възможност за промяна на света на цветене, по-подходящ избор са SMD диодите. Ако търсеният ефект е максимално количество произведена светлина от 1W електроенергия, по-подходящ избор биха били COB диодите.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози