Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Каква е разликата между SMD и COB

Каква е разликата между smd и cobLED технологияте непрекъснато се развива за да осигури все по-голяма гъвкавост от използването ѝ, както и по-ефективно използване на енергията. Вече за никого не е изгодно използването на традиционните крушки с нажежаема жичка. С използваната електроенергия, необходима за захранването на една 60W крушка с нажежаема жичка за една година, бихте могли да захранванете LED крушка, която Ви осигурява по-добра осветеност, над 7 години

В различните LED продукти могат да се използват различен вид диоди, в зависимост от нуждите за ефективност и функционалност.

Най-разпространеният вид светодиоди в момента са SMD (Surface Mounted Device) - светодиоди за повърхностен монтаж. Светодиодите са монтирани върху платка, като основното предимство тук е възможността, да бъдат монтирани до 3 диода (червен, зелен, син) на една подложка, благодарение на схемата им на свързване. Това дава възможност за създаване на разнообразие от цветове при смесването на трите основни цвята.

Главното предимство на COB (Chip on Board), е тяхната по-висока ефективност. Благодарание на схемата на свързване, при COB на един чип могат да бъдат монтирани повече диоди - обикновено 9 или повече. Тук обаче липсва възможността за създаване на променящи се цветове, тъй като са налични само 2 контакта и 1 кръг. Това е причината COB LED да са по-ефективни в приложения, където не е необходим цвят в светлината. COB имат преимущество по-отношение светлинната и топлинната ефективност, благодарение на керамичната основа.

Разбира се, няма как да кажем, че единия или другия вид светодиод е по-добър. Правилният избор зависи от приложението . Ако търсеният ефект е осветление с възможност за промяна на света на цветене, по-подходящ избор са SMD диодите. Ако търсеният ефект е максимално количество произведена светлина от 1W електроенергия, по-подходящ избор биха били COB диодите.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози