Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Какво е предимството на осветлението с LED пури?

Предимство на лед пури

Светодиодните LED пури са сред най-популярните и универсални решения за осветление, предлагани на пазара за осветителни тела днес. Те са особено подходящи за помещения, където целта е да се постигне разнообразие от модерно, чисто и добре изглеждащо вътрешно осветление, както и за стаи с всякакъв размер.

Често ще срещнете монтажи на по-дълги LED пури с размери 600мм, 1200мм и 1500мм, използвани за осигуряване на ярко, равномерно осветление в много видове по-отворени големи пространства. LED пурите са подходящи за търговски обекти, работилници, лаборатории, кухни, коридори, фоайета, етажи от фабрики, спортни зали, паркинги и други общи, многофункционални зони с голям трафик.

По-малките LED пури също са популярни опции за акцентно осветление в и под шкафове, работни плотове и други вградени или свободностоящи мебели, както и при осветяването на табели и други зони за показване.

Огромен брой домове, офиси и граждански съоръжения сменят традиционното, по-старо осветление с флуоресцентни пури и инсталират LED алтернативи на тяхно място. Няколко са причините да се премине към LED осветление, като най-убедителни са по-ниските експлоатационни разходи и много по-дългия живот на LED лампите спрямо флуоресцентните еквиваленти, водещо до значително подобрение на ефективността на целия експлоатационен живот. На свой ред това означава, че преминавайки към светодиоди, можете да очаквате и значително намалено въздействие върху околната среда.


Избор на LED пури T5 и T8 за вътрешно осветление 

Нека разберем малко повече за различните видове LED пури, които можете да закупите онлайн, както и да разгледаме накратко как бихте могли да ги монтирате. 

LED пурите обикновено се категоризират по различни ключови обозначения. Най-често срещани от тях са дължина на тръбата и размер на крушката или лампата. Размерът на лампата обикновено се представя като „T“, с най-разпространени стандартни размери T5, T8 и T12.

Ако се чудите точно каква е разликата между LED светлините T5, T8 и T12, основното което трябва да запомните е, че колкото по-висок е рейтингът T, толкова по-дебел ще бъде диаметърът на лампата. Названието "T" е равно на 1/8 от инча и числото след него показва колко осми от инча е широка крушката - T8 е точно един инч или 8/8ths. По този начин можете да изчислите диаметъра на различните по размер LED пури.

При стандартните флуоресцентни тръби по-малките диаметри на осветителното тяло дават по-добра ефективност. Една лампа T5 ще използва по-малко енергия, за да произведе същото количество светлина като T8, докато T12 ще работи с около 45% по-висока консумация на електроенергия, за да произведе същото количество светлина като T5. Основният принцип на работа се определя от съотношенията между диаметъра на крушката и потреблението на енергия. Те трябва да останат много по-близки, придвижвайки се нагоре по скалата за оразмеряване на лампата.

Различните размери на LED пурите са склонни да бъдат свързани с цокъла или фасунгата на лампата. T8 и T12 тръбите се монтират към двущифтови G13 основи като стандарт, докато T5 тръбите обикновено се закрепват към двущифтово G5 гнездо. Такъв е и еквивалентът на тръбната светлина за стандартните размери на капачки за LED крушки.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози