Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Интересни факти за LED

Интересни факти за LED

Събрахме някои интересни факти за LED осветление, които до голяма степен показват защо точно тази технология превзе пазарите за осветление във всички сфери от живота ни, както в битовото осветление, така и при осветлението за бизнеса.

 • Най-масовите осветителни тела - LED крушките - са до 9-10 пъти по-ефективни от крушките с нажежаема жичка.
 • В пряка зависимост от предната точка - използват 9-10 пъти по-малко електричество за производство на същото количество светлина.
 • В зависимост от използваните светодиоди, както и от използвания за разпределяне на светлината дифузер, LED осветителните тела произвеждат от 1W електричество от 80lm до над 150lm светлинен поток, което е наистина впечатляващ скок в КПД.
 • При LED под 10% от използваната електроенергия се преобразува в топлина (само за сравнение ще споменем, че този процент при крушките с нажежаема жичка е над 90%).
 • LED осветителните тела са рециклируеми на 100%, а това ги прави истински зелена технология.
 • Осветителните тела, които използват LED технологията се предлагат се в различни форми (лунички, свещи, балони), както и с различни цокли (E14, E27, MR11, MR16, PL, GU5.3, GU10 и други), за да не се налага да сменяте цялото си осветително тяло, когато решите да преминете към LED.
 • Животът на един светодиод достига 100 000 часа експлоатация.
 • LED продуктите нямат нужда от време, за да достигнат до пълен интензитет на светене. Получавате пълното количество светлина за част от секундата.
 • Не съдържат опасни за здравето елементи като луминисцентните лампи, които живак за производството на светлина.
 • Цветът на светене (или цветната температура) може да бъде избран в зависимост от приложението на осветителното тяло. Ето малко повече информация. Цветната температура е мярка, която помага да се опише по-ясно "настроението" светлината: топло (червено) или студено (синьо). Източници на светлина с цветна температура под 3200 градуса по Келвин (3200к) се считат за "топли", докато тези на 4000к се считат за "студени". Отново обръщаме поглед към традиционната крушка с нажежаема жичка за сравнение - нейният температура на светене е около 2800К. За още информация по темата препоръчваме да прочетете статията ни "Топло или студено бяло".
 • Висок индекс на цветопредаване. Скалата CRI е създадена, за да може по-добре да се определи ефекта на осветителното тяло върху цвета на осветени обекти. Тя започва от 1 и достига до 100 (Слънцето, като източник на светлина има тази най-висока оценка). Всички продукти, които произвежда и предлага фирма Дианид имат индекс на цветопредаване над 80CRI. Допълнителна информация по темата ще намерите в статията "Какво е индекс на цветопредаване (CRI)".
 • За да функционира правилно всеки светодиод се нуждае от точното захранване. То се осигурява от LED драйвърите. Всъщност при много ситуации LED драйвърът определя продължителността на живот на осветителното тяло.
 • LED продуктите могат да се димират, което е голямо удобство при употреба на едно единствено осветително тяло за много цели. Обърнете внимание, че осветителното LED тяло трябва изрично да е отбелязано като димиращо се. В противен случай тази функционалност няма да работи. Важно е да обърнете внимание и на съвместимостта между димиращото се осветително тяло и димера.
 • Ако всеки индиец смени една крушка с LED парниковите емисии ще намалеят с количество отделяно от 600 000 автомобила.

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози