Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

История на светлината

Първият източник на светлина, който човечеството познава е слънцето. След него идва огънят. Векове наред това са били единствените източници на светлина (а и на топлина). Слънцето си остава основният източник на светлина за всяко живо същество и не е случайно, че ние използваме максимално неговата светлина за всичките си основни дейности. А и не само ние хората. За растенията слънцето е основен източник на енергия за живот. Ще се опитаме да разгледаме кои са останалите основни източници на светлина, които са били използвани във времето до днес.

Слънчева светлина

Слънчевите лъчи са основният източник на светлина, който хората познават. Дори след това огромно развитие на технологиите през годините, все още човек не може да създаде светлина, която дори да се доближава до произведената от слънцето. Повечето сгради, построени в древни времена, имат една особеност - проектирани са така, за да използват максимално слънчевите лъчи - с големи прозорци, които да "поглъщат" максимално количество светлина (разбира се, в зависимост от географския регион, размерът на прозорците е различен според цялостните особености на климата). Някои други техники за получаване на повече слънчева светлина включват използването на отразена светлина, като в зависимост от нуждата са се използвали предмети, които концентрират или разпръскват лъчите.

Огън

Огънят всъщност не е изобретение на човека - той е съществувал преди нас. Но ние сме измислили методи да го създаваме, когато имаме нужда от него и да го използваме и за осветление и то в продължение на хиляди години. Всъщност дори и днес светлината на горяща свещ е една от най-емоционално въздействащите.

Маслени лампи

Откриването на различни висове масла прави възможно и използването им за осветление. Тяхното предимство пред използваните основно дървета като гориво е, че отделят по-малко топлина и позволяват повече контрол над огъня, а в по-близките години се появиха и добавки, които намаляват и димността на този тип лампи.

Свещ

Първите свещи (или първите подобия на днешните свещи) в древността били изработвани от тръстикова пръчка потопени в разтопена животинска мазнина. Свещите били използвани за осветление на тържества и ритуали в продължение на над 5 хилядолетия. Историците са открили доказателства, ранните цивилизации са използвали различни материали за производството на восък - основно растения и насекоми. 

Газови лампи

Нуждата често предизвиква човешката изобретателност. Необходимостта от по-силна и по-дълготрайна светлина довежда до откриването на газовите лампи. В края на 18 век с тях започват да се осветяват и по-големи площи като улици и къщи и са най-доброто решение за осветлението чак до изобретяването на крушките. А спомняте ли си домашните газози лампи с възможност за регулиране на пламъка? Това са първите димиращи се осветителни осветителни тела.

Лампа с волтова дъга

През 1800 г.Хъмфри Дейви изобретява лампа, която произвежда светлина чрез волтова дъга между два проводника. Изобретението не става много популярно, но не бива да се пренебрегва в исторически план.

Електрическа крушка

Революцията в осветление се случва с изобретяването на електрическата крушка през втората половина на 19 век.

Натриеви лампи

През 1932 г. Филипс произвеждат първите натриеви лампи. Има два вида - едните използват ниско, а другите високо налягане.

Халогенни лампи

Халогенните лампи всъщност са вид крушки с нажежаема, които използват известно количество газ за получаване на светлина.

Луминисцентни лампи

Може би няма да сгрешим, ако кажем, че това е най-голямата стъпка в развитието на осветлението след крушката с нажежаема жичка. Този вид лампи работят чрез йонизиране на живачни пари в стъклена тръба. Начинът им на работа и използваните материали обаче ги правят вреди за човека и природата.

LED лампи

LED е най-добрият източник на светлина създаван от човек (до момента). Колко време ще остане така... времето ще покаже. Повече за LED осветлението и продуктите, които произвеждаме може да откриете на началната ни страница, както и в останалите публикации в блога.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози