Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

RoHS - какво означава?

Европейската Директива за ограничаване на опасните вещества RoHS (Restriction of Hazardous Substances) има за цел да намали използването на опасни вещества в електрониката. Ето списък с ограничените вещества:

 • Олово (Pb)
 • Живак (Hg)
 • Кадмий (Cd)
 • Шествалентен хром (CrVI)
 • Полибромирани бифенили (PBB)
 • Полибромирани дифенилови етери (PBDE)
 • Бис (2-етилхексил) фталат (DEHP)
 • Бутил бензил фталат (BBP)
 • Дибутил фталат (DBP)
 • Диизобутил фталат (DIBP)

Защо спазването на директивата е важно? Употребата на изброените материали носи опасност за здравето при производство на продукти и замърсява околната среда при изхвърлянето им в депата за отпадъци. Ето защо RoHS директивата е свързана и с Директивата за отпадъци от електрическо и електронно оборудване (WEEE), която насърчава проектирането и производството на електро продукти, които са безопасни за околната среда и могат да бъдат рециклирани без отпадни вредни материали. Всъщност комбинацията от двете директиви е в основата на европейското законодателство относно производството и разпространението на безопасно електро оборудване.

Какви тестове преминават продуктите за съответствие с RoHS?

За да се определи наличието и нивата на ограничените елементи, продуктите могат да бъдат тествани в лабораторни условия, като тестовете обикновено включват:

 • Рентгеновата флуоресцентна спектроскопия (XRF) - чрез рентгенова снимка се определят нивата на метали и сплави в продукта.
 • IR спектрофотометър на Fourier Transform (FTIR) идентифицира чрез инфрачервена светлина полимери и полимерни смеси в даден продукт. По-специално бром, открит във форма PBB или PBDE.
 • Сканиращата електронна микроскопия (SEM / EDX) проверява за безоловни спойки.
 • За откриване на олово и живак в продуктите се използва атомно-абсорбционна спектрофотометрия (AAS).

Тук трябва да се има предвид и, че спазването на RoHS директивата в производството означава, че всички производителите на елементите в даден продукт я спазват. Това се гарантира документално, а при открито несъответствие то следва да бъде отчетено.

Всички продукти произведени и предлагани от фирма Дианид съответстват на RoHS директивата.

За повече информация прилагаме и този документ от сайта на Министерство на околната среда и водите с често задавани въпроси относно директивата RoHS 2. Можете да го прегледате, като последвате тази връзка.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози