Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

RoHS - какво означава?

Европейската Директива за ограничаване на опасните вещества RoHS (Restriction of Hazardous Substances) има за цел да намали използването на опасни вещества в електрониката. Ето списък с ограничените вещества:

 • Олово (Pb)
 • Живак (Hg)
 • Кадмий (Cd)
 • Шествалентен хром (CrVI)
 • Полибромирани бифенили (PBB)
 • Полибромирани дифенилови етери (PBDE)
 • Бис (2-етилхексил) фталат (DEHP)
 • Бутил бензил фталат (BBP)
 • Дибутил фталат (DBP)
 • Диизобутил фталат (DIBP)

Защо спазването на директивата е важно? Употребата на изброените материали носи опасност за здравето при производство на продукти и замърсява околната среда при изхвърлянето им в депата за отпадъци. Ето защо RoHS директивата е свързана и с Директивата за отпадъци от електрическо и електронно оборудване (WEEE), която насърчава проектирането и производството на електро продукти, които са безопасни за околната среда и могат да бъдат рециклирани без отпадни вредни материали. Всъщност комбинацията от двете директиви е в основата на европейското законодателство относно производството и разпространението на безопасно електро оборудване.

Какви тестове преминават продуктите за съответствие с RoHS?

За да се определи наличието и нивата на ограничените елементи, продуктите могат да бъдат тествани в лабораторни условия, като тестовете обикновено включват:

 • Рентгеновата флуоресцентна спектроскопия (XRF) - чрез рентгенова снимка се определят нивата на метали и сплави в продукта.
 • IR спектрофотометър на Fourier Transform (FTIR) идентифицира чрез инфрачервена светлина полимери и полимерни смеси в даден продукт. По-специално бром, открит във форма PBB или PBDE.
 • Сканиращата електронна микроскопия (SEM / EDX) проверява за безоловни спойки.
 • За откриване на олово и живак в продуктите се използва атомно-абсорбционна спектрофотометрия (AAS).

Тук трябва да се има предвид и, че спазването на RoHS директивата в производството означава, че всички производителите на елементите в даден продукт я спазват. Това се гарантира документално, а при открито несъответствие то следва да бъде отчетено.

Всички продукти произведени и предлагани от фирма Дианид съответстват на RoHS директивата.

За повече информация прилагаме и този документ от сайта на Министерство на околната среда и водите с често задавани въпроси относно директивата RoHS 2. Можете да го прегледате, като последвате тази връзка.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози