Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

RoHS - какво означава?

Европейската Директива за ограничаване на опасните вещества RoHS (Restriction of Hazardous Substances) има за цел да намали използването на опасни вещества в електрониката. Ето списък с ограничените вещества:

 • Олово (Pb)
 • Живак (Hg)
 • Кадмий (Cd)
 • Шествалентен хром (CrVI)
 • Полибромирани бифенили (PBB)
 • Полибромирани дифенилови етери (PBDE)
 • Бис (2-етилхексил) фталат (DEHP)
 • Бутил бензил фталат (BBP)
 • Дибутил фталат (DBP)
 • Диизобутил фталат (DIBP)

Защо спазването на директивата е важно? Употребата на изброените материали носи опасност за здравето при производство на продукти и замърсява околната среда при изхвърлянето им в депата за отпадъци. Ето защо RoHS директивата е свързана и с Директивата за отпадъци от електрическо и електронно оборудване (WEEE), която насърчава проектирането и производството на електро продукти, които са безопасни за околната среда и могат да бъдат рециклирани без отпадни вредни материали. Всъщност комбинацията от двете директиви е в основата на европейското законодателство относно производството и разпространението на безопасно електро оборудване.

Какви тестове преминават продуктите за съответствие с RoHS?

За да се определи наличието и нивата на ограничените елементи, продуктите могат да бъдат тествани в лабораторни условия, като тестовете обикновено включват:

 • Рентгеновата флуоресцентна спектроскопия (XRF) - чрез рентгенова снимка се определят нивата на метали и сплави в продукта.
 • IR спектрофотометър на Fourier Transform (FTIR) идентифицира чрез инфрачервена светлина полимери и полимерни смеси в даден продукт. По-специално бром, открит във форма PBB или PBDE.
 • Сканиращата електронна микроскопия (SEM / EDX) проверява за безоловни спойки.
 • За откриване на олово и живак в продуктите се използва атомно-абсорбционна спектрофотометрия (AAS).

Тук трябва да се има предвид и, че спазването на RoHS директивата в производството означава, че всички производителите на елементите в даден продукт я спазват. Това се гарантира документално, а при открито несъответствие то следва да бъде отчетено.

Всички продукти произведени и предлагани от фирма Дианид съответстват на RoHS директивата.

За повече информация прилагаме и този документ от сайта на Министерство на околната среда и водите с често задавани въпроси относно директивата RoHS 2. Можете да го прегледате, като последвате тази връзка.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози