Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Сензори за движение

Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии използват за откриване на движение ще разберете, ако прочетете статията ни до края.

Ролята на сензорите за движение

Разбира се, както става ясно от името им, сензорите за движение имат за задача да “улавят” движението. Без значение каква е последващата функция от откриването на някакво движение - дали ще се включи осветително тяло или ще се задейства сложна охранителна система - основната цел на датчикът е да “разпознае” наличието на движение в зоната си на обхват.

За какви ежедневни задачи се използват най-често сензорите за движение

- Пести електричество, като включва осветлението само когато някой нужда от него.
- Задейства сигнал, когато някой се приближи до сензора или премине през охраняваната от него граница. Това означава, че можете да го използвате в случай, че искате да разберете дали детето ви спазва вечерния си час или влиза в зони на дома, до които сте му забранили достъпа. Също така може да разберете дали домашния любимец влиза в определено помещение.

Видове сензори за движение

PIR сензори

Съкращението PIR идва от Passive Infrared Sensors или пасивен инфрачервен сензор. Този вид сензори открива промени в температура в зоната си на обхват, При наличие на такава промяна задейства някаква функция. Те са най-разпространеният вид сензори за движение при домашните охранителни системи.

Какъв е принципът им на работа

Сензорът определя температурата на предметите в заобикалящата го среда. Ако в тази среда (зоната му на покритие) се вмъкне обект, който е с различна температура, сензорът ще получи сигнал за рязка промяна в енергийните нива и ще задейства алармата или осветителната система.

Микровълнов сензор

Какъв е принципът им на работа

Микровълновият сензор изпраща импулси и измерва отраженията от обектите около себе си. При промяна в отразените импулси се отчита движение и сензорът задейства системата след него. Предимството на тези сензори е в по-голямата площ, която могат да покрият, но са малко по-скъпи и може да се активират при електрически смущения, което да доведе до фалшиво алармено събитие.

Сензори с комбинирана технология

Именно, за да се избегнат фалшивите алармени събития, в някои сензори са комбинирани и двете технологии за откриване на движение, които описахме по-горе, а сензорът задейства системата след него само, ако и двете технологии отчетат промяна в средата.

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Ето и някои по-рядко срещани видове сензори за движение:

Отразителни сензори

Този вид сензори използват лъч инфрачервена светлина и отразителна повърхност в другия край на зоната. Като алармено събитие се отчита промяна в дължината на лъча (когато нещо или някой го пресече).

Ултразвукови сензори

Както подсказва името на този вид сензори, те измерват промяната в средата, като изпращат ултразвукови вълни и разпознават промяната в отразените от предметите вълни.

Вибрационни сензори

Откриват малки вибрации, които причиняват движещите се обекти.

Други специализирани сензори за движение

Контактни сензори

Този вид сензори се монтират на врати и прозорци, като използват магнит от две части. Ако се отчете движение (разделяне) на двете части на магнита, което би се получило при отваряне на вратата или прозореца, ще се задейства алармено събитие.

Вероятно ви направи впечатление, че не говорим конкретно за сензори за движение за осветление. Това е така, защото искахме да обясним принципа на засичане на движение на различните видове сензори за движение, а дали след като отчетат движението ще задействат осветителна или алармена система, няма толкова голямо значение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози