Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Сензори за движение

Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии използват за откриване на движение ще разберете, ако прочетете статията ни до края.

Ролята на сензорите за движение

Разбира се, както става ясно от името им, сензорите за движение имат за задача да “улавят” движението. Без значение каква е последващата функция от откриването на някакво движение - дали ще се включи осветително тяло или ще се задейства сложна охранителна система - основната цел на датчикът е да “разпознае” наличието на движение в зоната си на обхват.

За какви ежедневни задачи се използват най-често сензорите за движение

- Пести електричество, като включва осветлението само когато някой нужда от него.
- Задейства сигнал, когато някой се приближи до сензора или премине през охраняваната от него граница. Това означава, че можете да го използвате в случай, че искате да разберете дали детето ви спазва вечерния си час или влиза в зони на дома, до които сте му забранили достъпа. Също така може да разберете дали домашния любимец влиза в определено помещение.

Видове сензори за движение

PIR сензори

Съкращението PIR идва от Passive Infrared Sensors или пасивен инфрачервен сензор. Този вид сензори открива промени в температура в зоната си на обхват, При наличие на такава промяна задейства някаква функция. Те са най-разпространеният вид сензори за движение при домашните охранителни системи.

Какъв е принципът им на работа

Сензорът определя температурата на предметите в заобикалящата го среда. Ако в тази среда (зоната му на покритие) се вмъкне обект, който е с различна температура, сензорът ще получи сигнал за рязка промяна в енергийните нива и ще задейства алармата или осветителната система.

Микровълнов сензор

Какъв е принципът им на работа

Микровълновият сензор изпраща импулси и измерва отраженията от обектите около себе си. При промяна в отразените импулси се отчита движение и сензорът задейства системата след него. Предимството на тези сензори е в по-голямата площ, която могат да покрият, но са малко по-скъпи и може да се активират при електрически смущения, което да доведе до фалшиво алармено събитие.

Сензори с комбинирана технология

Именно, за да се избегнат фалшивите алармени събития, в някои сензори са комбинирани и двете технологии за откриване на движение, които описахме по-горе, а сензорът задейства системата след него само, ако и двете технологии отчетат промяна в средата.

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Ето и някои по-рядко срещани видове сензори за движение:

Отразителни сензори

Този вид сензори използват лъч инфрачервена светлина и отразителна повърхност в другия край на зоната. Като алармено събитие се отчита промяна в дължината на лъча (когато нещо или някой го пресече).

Ултразвукови сензори

Както подсказва името на този вид сензори, те измерват промяната в средата, като изпращат ултразвукови вълни и разпознават промяната в отразените от предметите вълни.

Вибрационни сензори

Откриват малки вибрации, които причиняват движещите се обекти.

Други специализирани сензори за движение

Контактни сензори

Този вид сензори се монтират на врати и прозорци, като използват магнит от две части. Ако се отчете движение (разделяне) на двете части на магнита, което би се получило при отваряне на вратата или прозореца, ще се задейства алармено събитие.

Вероятно ви направи впечатление, че не говорим конкретно за сензори за движение за осветление. Това е така, защото искахме да обясним принципа на засичане на движение на различните видове сензори за движение, а дали след като отчетат движението ще задействат осветителна или алармена система, няма толкова голямо значение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози