Предстоящо увеличение на цените от 01.07.2021г. Повече информация >>

Количка
0 артикула

Новини

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Предстоящо ценово увеличение от 01.07.2021г.

25 Май 2021
Вследствие от международната обстановка се налага да увеличим цените на продуктите, които произвеждаме, след 01.07.2021г.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Сензори за движение

20 Май 2021
Сензорът (датчикът) за движение е интелигентно решение, което подпомага както вашата сигурност, така и вашата енергийна ефективност. Какви технологии...

Как да свържем LED осветление към Ел. инсталацията

14 Май 2021
Какво е специфичното при свързване на LED осветление към електрическата инсталация и за какво да внимаваме?

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...
Вижте всички статии

Осветление за видеонаблюдение

Много често срещано "явление" при системите за видеонаблюдение е, когато се снима статично изображение всичко да изглежда перфектно, но при заснемане на движещ се обект, особено в комбинация със слабо осветление, да се получава такава картина, която в много случаи се оказва неизползваема. Кои неща може да вземете предвид, от гледна точка на светлината, за да подобрите записите от камерите си.

1. Въпреки напредването на технологиите за видео заснемане и видеонаблюдение, един основен принцип важи още от първите в света фотоапарати. За да се получи качествено изображение е необходимо достатъчно количество светлина. Разработването на по-чувствителни сензори, които улавят изображението, значително намалява количеството светлина, която е необходима, но този основен принцип се запазва. А ето и една интересна формулировка за пресмятане на необходимото количество светлина: когато удвоите разстоянието от обектива до определен обект, ще ви е необходима 4 пъти повече светлина, за да постигнете първоначалната осветеност на обекта.

2. Когато поставяте допълнително осветление, което да помага в работата на камерата за видеонаблюдение, поставете източника на светлина така, че да прави възможно най-къси сенки, тъй като дългите могат да затруднят разпознаването на обекти. Допълнително може да помислите да поставите осветление на височина около 1,70 м.

3. Най-правилната позиция на допълнителното осветление е зад камерата и насочено в същата посока. Много е важно също да постигнете еднаква осветеност в цялото зрително поле на камерата, за да избегнете тъмни области. Насочването на камерата също е много важно и трябва да избягвате попадането на обекти като слънце или улична лампа в зрителното ѝ поле.

4. Осветлението с висок CRI  >80 ще ви бъде от полза за по-ефективното осветление на видеонаблюдението, а цветната температура трябва да е около 4000K.

5. Ако използвате камери, които разполагат с режим на снимане в ниска осветеност, ще имате необходимост от 30 лукса осветеност за да получите приемливи резултати на изображението.

6. Размазано изображение. За постигането на ясна картина, когато заснемате бързо движещи се изображения, трябва да вземете предвид това, че колкото по-бързо се движи един обект, толкова повече светлина ще ви е нужна за неговото ясно заснемане. Разбира се, използването само на голямо количество допълнителна светлина в този случай няма да свърши цялата работа. Тук трябва да обърнете внимание на техническите характеристики на камерата и по-специално броя кадри в секунда, които е в състояние да записва. За бързо движещи се обекти трябва търсите камери с над 30 кадъра в секунда. Повече информация за характеристиките на камерите ще откриете в онлайн магазина ни за видеонаблюдение.

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози