Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

Осветление за видеонаблюдение

Много често срещано "явление" при системите за видеонаблюдение е, когато се снима статично изображение всичко да изглежда перфектно, но при заснемане на движещ се обект, особено в комбинация със слабо осветление, да се получава такава картина, която в много случаи се оказва неизползваема. Кои неща може да вземете предвид, от гледна точка на светлината, за да подобрите записите от камерите си.

1. Въпреки напредването на технологиите за видео заснемане и видеонаблюдение, един основен принцип важи още от първите в света фотоапарати. За да се получи качествено изображение е необходимо достатъчно количество светлина. Разработването на по-чувствителни сензори, които улавят изображението, значително намалява количеството светлина, която е необходима, но този основен принцип се запазва. А ето и една интересна формулировка за пресмятане на необходимото количество светлина: когато удвоите разстоянието от обектива до определен обект, ще ви е необходима 4 пъти повече светлина, за да постигнете първоначалната осветеност на обекта.

2. Когато поставяте допълнително осветление, което да помага в работата на камерата за видеонаблюдение, поставете източника на светлина така, че да прави възможно най-къси сенки, тъй като дългите могат да затруднят разпознаването на обекти. Допълнително може да помислите да поставите осветление на височина около 1,70 м.

3. Най-правилната позиция на допълнителното осветление е зад камерата и насочено в същата посока. Много е важно също да постигнете еднаква осветеност в цялото зрително поле на камерата, за да избегнете тъмни области. Насочването на камерата също е много важно и трябва да избягвате попадането на обекти като слънце или улична лампа в зрителното ѝ поле.

4. Осветлението с висок CRI  >80 ще ви бъде от полза за по-ефективното осветление на видеонаблюдението, а цветната температура трябва да е около 4000K.

5. Ако използвате камери, които разполагат с режим на снимане в ниска осветеност, ще имате необходимост от 30 лукса осветеност за да получите приемливи резултати на изображението.

6. Размазано изображение. За постигането на ясна картина, когато заснемате бързо движещи се изображения, трябва да вземете предвид това, че колкото по-бързо се движи един обект, толкова повече светлина ще ви е нужна за неговото ясно заснемане. Разбира се, използването само на голямо количество допълнителна светлина в този случай няма да свърши цялата работа. Тук трябва да обърнете внимание на техническите характеристики на камерата и по-специално броя кадри в секунда, които е в състояние да записва. За бързо движещи се обекти трябва търсите камери с над 30 кадъра в секунда. Повече информация за характеристиките на камерите ще откриете в онлайн магазина ни за видеонаблюдение.

Регистрирайте се за нашия e-mail бюлетин, за да получавате известия за нови публикации и промоционални предложения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози