Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

LED панели със странично светене

При този вид LED панели източникът на светлина, в случая LED платка, се намира отстрани (върху алуминиевата рамка), като по този начин насочва светлината към средата на осветителното тяло. Въпреки, че по този начин се получава по-голяма загуба на произведената светлина, качеството на излъчената светлина е много по-голямо, тъй като разпределението ѝ чрез тази техника става напълно равномерно и без да произвежда неприятни отблясъци. Точно такъв тип светлина е силно препоръчително да се използва за осветление в офис или друго такова място, където работят хора и е важно да разполагат с осветление, което достатъчно, за да може да се извършват дейностите и същевременно с това, да не се натоварват очите.

Тъй като светодиодите при този тип панели се монтират в краищата, има възможност те да бъдат произведени много тънки. Моделите произведени от Дианид са с дебелина само 9 милиметра, а тази дебелина предоставя повече възможности за монтаж. Освен стартният в растерен таван, за който е необходимо само панелът да се постави на мястото му, може да разчитате на няколко допълнителни опции за монтаж като окачване на метални въжета (окачен монтаж). За местата, които не позволяват поставянето на окачен таван, може да се използва допълнителна метална рамка, която дава възможност за вграждане на ултратънък LED панел вътре в нея. Освен изброените до момента възможности за монтаж, чрез комплект от метални щипки, тънките панели могат да бъдат монтирани в гипсокартонени плоскости.

LED панели със странично и горно светене

LED панели със задно светене (директно светене)

При този вид панели светодиодните платки са разположени точно над разсейвателя и светят директно към него, а за постигането на по-равномерна осветеност е необходимо те да бъдат разположени малко по-далеч от него. Тази особеност ги прави значително по-дебели - около 50 милиметра, а по-голямата им дебелина ограничава значително възможностите за монтаж.
Като главно предимство на панелите с директно светене бихме посочили тяхната по-голяма ефективност, която се получава вследствие от директното насочване на светлината.

Какво бихме Ви посъветвали при избора

Ако търсите естетически издържано и модерно осветително тяло, което е ефективно и същевременно с това предлага качествена светлина, която не дразни очите, Вашият избор са ултратънките LED панели. Ако за Вас от първостепенно значение са по-малките загуби на светлина, може да се насочите към вариантите с директно светене. В повечето случаи обаче пространството, с което разполагате ще ви даде насока за правилния избор.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози