Количка
0 артикула

Новини

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Загряват ли LED крушките?

В началото ще поясним, че в статията ще разгледаме "загряването" от гледна точка на отделяне на топлина. Все пак ще споменем отново и, че осветителните тела, които използват LED технологията произвеждат пълното количество светлина, на което са способни веднага, т.е. няма нужда да се чака определено време, за да го получите.

Загряват ли LED крушките

Разбира се, освен, че прекомерното загряване на който и да е електроуред носи риск от пожар, при осветителни тела означава и по-голяма неефективност. Всъщност, крушките с нажежаема жичка представляват вид нагревател, който при определено напрежение и загряване отделя светлина. Тук обаче трябва да обърнем внимание на факта, че при този тип крушки над 90% от използваната електроенергия се преобразува в топлина, и по-малко от 10% в светлина. Вероятно повечето от Вас са опитвали да пипнат крушка с нажежаема жичка докато работи и знаят каква топлина отделя тя. Дори имаше крушки с по-голяма мощност, които директно се използваха за нагреватели при отглеждане на малки животни и влечуги.

Светодиoдите поддържат относително ниска работна температура и въпреки, че при допир може да се усети топлина след употребата им, тя е пренебрежително ниска, особено в сравнение с топлината, която излъчват останалите видове крушки.

Нова серия LED крушки на Дианид

Защо LED крушките имат толкова дълъг експлоатационен живот?

Незначителното загряване на LED крушките до голяма степен се дължи, освен като цяло на по-малкото количество произведена топлина и на нейното ефективно разпределение. Всяка светодиодна крушка разполага с така наречения радиатор, който отвежда равномерно топлината, която се отделя при работа. Точно това правилно разпределяне на топлината е ключът към дългия живот на тези крушки. Ключовата дума тук е ефективност, но тяхната по-висока безопасността също е от първостепенно значение.

Каква е разликата в топлоотделянето между LED и останалите крушки (видео)

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози