Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Загряват ли LED крушките?

В началото ще поясним, че в статията ще разгледаме "загряването" от гледна точка на отделяне на топлина. Все пак ще споменем отново и, че осветителните тела, които използват LED технологията произвеждат пълното количество светлина, на което са способни веднага, т.е. няма нужда да се чака определено време, за да го получите.

Загряват ли LED крушките

Разбира се, освен, че прекомерното загряване на който и да е електроуред носи риск от пожар, при осветителни тела означава и по-голяма неефективност. Всъщност, крушките с нажежаема жичка представляват вид нагревател, който при определено напрежение и загряване отделя светлина. Тук обаче трябва да обърнем внимание на факта, че при този тип крушки над 90% от използваната електроенергия се преобразува в топлина, и по-малко от 10% в светлина. Вероятно повечето от Вас са опитвали да пипнат крушка с нажежаема жичка докато работи и знаят каква топлина отделя тя. Дори имаше крушки с по-голяма мощност, които директно се използваха за нагреватели при отглеждане на малки животни и влечуги.

Светодиoдите поддържат относително ниска работна температура и въпреки, че при допир може да се усети топлина след употребата им, тя е пренебрежително ниска, особено в сравнение с топлината, която излъчват останалите видове крушки.

Нова серия LED крушки на Дианид

Защо LED крушките имат толкова дълъг експлоатационен живот?

Незначителното загряване на LED крушките до голяма степен се дължи, освен като цяло на по-малкото количество произведена топлина и на нейното ефективно разпределение. Всяка светодиодна крушка разполага с така наречения радиатор, който отвежда равномерно топлината, която се отделя при работа. Точно това правилно разпределяне на топлината е ключът към дългия живот на тези крушки. Ключовата дума тук е ефективност, но тяхната по-висока безопасността също е от първостепенно значение.

Каква е разликата в топлоотделянето между LED и останалите крушки (видео)

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози