Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и образователно за децата. С подходящото LED осветление може да превърнете аквариума си в аксесоар с дизайнерско изпълнение, на който да се наслаждавате дълго време.

Освен от естетическа гледна точка, правилното осветление играе важна роля и за здравословния живот в аквариума. Светлината е необходима за фотосинтезата на растенията, а те от своя страна се грижат за абсорбирането на въглеродните газове, които рибките отделят.

Правилното осветление зависи от няколко фактора:

 • Броят и видът на растенията в аквариума
 • Какво количество околна светлина има стаята
 • Какъв вид са рибите в аквариума
 • Гъстотата на водораслите

Обикновено, аквариумът се нужда е от 10 часа светлина на ден. Ако гледате тропически риби и растения, ще трябва да осигурите около 12 часа светлина на ден. За по-студенолюбиви видове рибки и растения, ще са Ви необходими около 8 часа светлина за денонощие. Идеята е, да симулирате максимално реалните условия, в които виреят видовете, които отглеждате, а тъй като слънцето изгрява и залязва всеки ден, изкуственото осветление също трябва да отговаря на този цикъл. Използването на таймер за включване и изключване на светлините ще Ви бъде от помощ за тази задача. 

Защо да използвате LED за осветление в аквариума?

 • Растенията виреят много по-добре с LED осветление
 • Намален разход на енергия, LED осветлението спестява до 80% енергия
 • LED осветлението отделя много по-малко топлина, което ще Ви помогне за постигане на оптималните условия за живота в аквариума
 • С LED получавате до 50 000 часа живот на осветителните тела
 • Можете лесно да регулирате силата на светене чрез употребата на подходящи димери и контролери
 • Чрез употребата на RGB LED осветителни тела имате неограничени възможности за избор на цвят на осветлението. Разгледайте предложенията ни за LED ленти, с които ще постигнете невероятни ефект (всички модели, които произвеждаме, могат да бъдат и водоустойчиви)

Осветлението, което използвате в аквариума трябва да бъде безопасно за рибите и разбира се за Вас. Чрез поставянето на LED лентата в защитен шлаух и чрез запечатване на връзките постигаме водоустойчивост от IP68, което означава, че осветителните тела могат да работят безопасно, докато са напълно потопени във вода. След като имате точната светлината, всичко зависи от творческото Ви мислене.

За да се насладите на повече цветове може да изберете RGB лента. С подходящ контролер ще може да задавате цветни температури и бързо да променяте атмосферата. За да симулирате лунна светлина през нощта, може да използвате приглушена синя светлината например. Така ще може да виждате рибите на тъмно без да нарушавате жизнения им цикъл.

С LED технологията имате възможност да използвате практични аксесоари като дистанционни управление, а вече и управление през мобилни приложения на телефона си.

Правилното осветление е от ключово значение за добре функциониращия аквариум със здрави риби и растения, а с LED осветлението ще превърнете този малък свят в дизайнерски кът, на който ще се радвате дълги години. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози