Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Колко е важен ъгълът на светене

Може би е нещо, за което никога не сте се замисляли, но ефективността на осветлението, което използвате, много зависи от намирането на правилния ъгъл, под който се разпространява светлината.

Ъгъл на светене - как да постигнем повече ефективност на осветлениетоКакво е ъгъл на светене?

Ъгълът на светене, е ъгълът заключен от пиковият интензитет на светлината, до мястото, където този пик спада до 50 процента. При повечето светлинни източници, максималната светлина е точно "под" осветителното тяло. Всяка светлина след 50 процентовия спад от пиковото светене, се нарича разсеяна светлина. 

Защо ъглите на светене са от значение?

Контролираното разпределение на светлината е получаването ѝ там, където искате, е също толкова важно, колкото и генерирането ѝ. Основно влияние върху ъгъла на светене оказва височината на тавана и разстоянието на което са монтирани осветителните тела.

За да се получи добра осветеност на помещението е важно да се гарантира, че осветителните тела са така поставени, че ъгълът на светене на едно тяло да се препокрива точно със следващото, без да остават пространства "осветени" само с отразена светлина.

По принцип, за да се постигне добра осветеност, колко е по-голяма височината на монтаж на осветителните тела, толкова ъгъла на светене на осветителните тела трябва да бъде по-малък.

Ъглите на светене са особено важни за високи тавани в индустриалните помещения, където светлините са разположени по-високо. Най-лесният начин да промените ъгъла на лъча е да използвате отражател, който може да разсее или съсредоточи светлината повече или по-малко в зависимост от височината на тавана или от пространството между телата.

Разбира се, при всички случаи, най-добре е да закупите осветителни тела с ъгъл на светене, който отговаря на изискването за осветеност на помещението, предвидено за проекта.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози