Количка
0 артикула

Новини

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

Колко е важен ъгълът на светене

Може би е нещо, за което никога не сте се замисляли, но ефективността на осветлението, което използвате, много зависи от намирането на правилния ъгъл, под който се разпространява светлината.

Ъгъл на светене - как да постигнем повече ефективност на осветлениетоКакво е ъгъл на светене?

Ъгълът на светене, е ъгълът заключен от пиковият интензитет на светлината, до мястото, където този пик спада до 50 процента. При повечето светлинни източници, максималната светлина е точно "под" осветителното тяло. Всяка светлина след 50 процентовия спад от пиковото светене, се нарича разсеяна светлина. 

Защо ъглите на светене са от значение?

Контролираното разпределение на светлината е получаването ѝ там, където искате, е също толкова важно, колкото и генерирането ѝ. Основно влияние върху ъгъла на светене оказва височината на тавана и разстоянието на което са монтирани осветителните тела.

За да се получи добра осветеност на помещението е важно да се гарантира, че осветителните тела са така поставени, че ъгълът на светене на едно тяло да се препокрива точно със следващото, без да остават пространства "осветени" само с отразена светлина.

По принцип, за да се постигне добра осветеност, колко е по-голяма височината на монтаж на осветителните тела, толкова ъгъла на светене на осветителните тела трябва да бъде по-малък.

Ъглите на светене са особено важни за високи тавани в индустриалните помещения, където светлините са разположени по-високо. Най-лесният начин да промените ъгъла на лъча е да използвате отражател, който може да разсее или съсредоточи светлината повече или по-малко в зависимост от височината на тавана или от пространството между телата.

Разбира се, при всички случаи, най-добре е да закупите осветителни тела с ъгъл на светене, който отговаря на изискването за осветеност на помещението, предвидено за проекта.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози