Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

Дигитално осветление - връх в ефективността

Най-новата технология при осветлението (въпреки, че идеята за нея е от повече от 10 години) разпределя светлината безупречно с невероятна прецизност точно до мястото, където ни трябва. Дали това ли е бъдещето в осветлението? Един от най-големите германски производители на автомобили залага на технология Digital Light във върховите си луксозни модели. Разбира се, става за Мерцедес.

Дигиталното осветление беше представено в демонстрационен автомобил на марката още през 2015 г., но съвсем скоро (още през 2021 г.) се очаква то да може се използва от потребителите в реални условия.

Какво представлява дигиталното осветление?

Разбира се, като източник на светлинния лъч се използва LED технологията. Иновативността на дигиталното осветление се състои в употребата на над 1 000 000 микроогледала във всеки фар, които осигуряват общо над 2 милиона пиксела за прецизното насочване на светлината, произведена от автомобила. Алгоритъмът, който определя къде да се използва повече или по-малко светлина, черпи данни за заобикалящата среда от видео и други сензори в автомобила и изчислява в реално време необходимата сила на светене във всеки момент, за всяка част от пътя, като определя насочеността на всеки един пиксел. Използвайки тази технология дори отпада необходимостта от използване на къси и дълги светлини при автомобилите. Интелигентното разпределение на светлината освен, че дава по-добра видимост на водача, предпазва останалите участници в движението от заслепяване в рамките на няколко милисекунди.

Какви възможности предлага Digital Light

На практика безброй. Разпределението на светлината никога не е било прецизирано до такава степен, но технология дава много повече, като подпомага водачите в някои критични ситуации и може например да проектира маркировка на пътя, стрелки, предупреждения, дори пешеходна пътека.

Въпреки, че засега остава на разположение само в най-скъпите автомобили, смеем да предположим, че предстои внедряването и разширяването на сферите на употреба на тази забележителна технология.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози