Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Дигитално осветление - връх в ефективността

Най-новата технология при осветлението (въпреки, че идеята за нея е от повече от 10 години) разпределя светлината безупречно с невероятна прецизност точно до мястото, където ни трябва. Дали това ли е бъдещето в осветлението? Един от най-големите германски производители на автомобили залага на технология Digital Light във върховите си луксозни модели. Разбира се, става за Мерцедес.

Дигиталното осветление беше представено в демонстрационен автомобил на марката още през 2015 г., но съвсем скоро (още през 2021 г.) се очаква то да може се използва от потребителите в реални условия.

Какво представлява дигиталното осветление?

Разбира се, като източник на светлинния лъч се използва LED технологията. Иновативността на дигиталното осветление се състои в употребата на над 1 000 000 микроогледала във всеки фар, които осигуряват общо над 2 милиона пиксела за прецизното насочване на светлината, произведена от автомобила. Алгоритъмът, който определя къде да се използва повече или по-малко светлина, черпи данни за заобикалящата среда от видео и други сензори в автомобила и изчислява в реално време необходимата сила на светене във всеки момент, за всяка част от пътя, като определя насочеността на всеки един пиксел. Използвайки тази технология дори отпада необходимостта от използване на къси и дълги светлини при автомобилите. Интелигентното разпределение на светлината освен, че дава по-добра видимост на водача, предпазва останалите участници в движението от заслепяване в рамките на няколко милисекунди.

Какви възможности предлага Digital Light

На практика безброй. Разпределението на светлината никога не е било прецизирано до такава степен, но технология дава много повече, като подпомага водачите в някои критични ситуации и може например да проектира маркировка на пътя, стрелки, предупреждения, дори пешеходна пътека.

Въпреки, че засега остава на разположение само в най-скъпите автомобили, смеем да предположим, че предстои внедряването и разширяването на сферите на употреба на тази забележителна технология.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози