Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

LED осветление в земеделието

LED осветление за земеделско производство

Съкращава производствения процес и (вече сме го казвали, но ще повторим, защото е така) пести пари.

С използването на светодиодно осветление, което проектирано така, че да доставя точните нива на червена и синя светлина (възприемаме я като лилава), се постига по-бърз растеж на всеки растителен вид в различните статии от развитието. 

Фермери отчитат по време на изпитванията, че растенията се развиват значително по-бързо, като заедно с това се използва 50% по-малко енергия. Въвеждането на изкуствено осветление увеличава времето, когато растението може да фотосинтезира.

Първоначалната инвестиция за прилагане на е по-голяма, отколкото ако се използват конвенционалните лампи, но в последствие се спестява много повече, благодарение на по-голямата ефективност. Въпреки, че не е препоръчително, е възможно LED осветлението напълно да замести естествената светлина при производство на земеделски култури.

На много места по света се използва и така нареченото "вертикално земеделие", като складови помещения се превръщат буквално във фабрики за растения. Използването на такъв тип земеделие е много подходящ за зимните месеци у нас, когато естествената топлина и светлина са значително ограничени. 

Друго предимство, при това значително, при отглеждането на растения само на изкуствено LED осветление е фактът, че земеделския производител няма нужда да се тревожи, че ще загуби продукцията си заради неблагоприятни метеорологични условия. Голямо удобство е възможността да се контролират нивата на осветеност, тъй като при различните фази на развитие на растенията, необходимите нива на светлината са различни.

Въпреки, че не всички култури са подходящи за вертикално отглеждане, няма съмнение, че тази техника ще става все по-популярна в световен мащаб, не само заради нарастващата нужда от храна, но и заради ефективността си.

Нововъведенията на "LED земеделието" ще стават все по-привлекателни за производителите на широка гама продукти, така че можем да предположим, че светът скоро не само ще бъде осветяван, но и "изхранван" със светодиоди.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози