Количка
0 артикула

Новини

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

LED осветление в земеделието

LED осветление за земеделско производство

Съкращава производствения процес и (вече сме го казвали, но ще повторим, защото е така) пести пари.

С използването на светодиодно осветление, което проектирано така, че да доставя точните нива на червена и синя светлина (възприемаме я като лилава), се постига по-бърз растеж на всеки растителен вид в различните статии от развитието. 

Фермери отчитат по време на изпитванията, че растенията се развиват значително по-бързо, като заедно с това се използва 50% по-малко енергия. Въвеждането на изкуствено осветление увеличава времето, когато растението може да фотосинтезира.

Първоначалната инвестиция за прилагане на е по-голяма, отколкото ако се използват конвенционалните лампи, но в последствие се спестява много повече, благодарение на по-голямата ефективност. Въпреки, че не е препоръчително, е възможно LED осветлението напълно да замести естествената светлина при производство на земеделски култури.

На много места по света се използва и така нареченото "вертикално земеделие", като складови помещения се превръщат буквално във фабрики за растения. Използването на такъв тип земеделие е много подходящ за зимните месеци у нас, когато естествената топлина и светлина са значително ограничени. 

Друго предимство, при това значително, при отглеждането на растения само на изкуствено LED осветление е фактът, че земеделския производител няма нужда да се тревожи, че ще загуби продукцията си заради неблагоприятни метеорологични условия. Голямо удобство е възможността да се контролират нивата на осветеност, тъй като при различните фази на развитие на растенията, необходимите нива на светлината са различни.

Въпреки, че не всички култури са подходящи за вертикално отглеждане, няма съмнение, че тази техника ще става все по-популярна в световен мащаб, не само заради нарастващата нужда от храна, но и заради ефективността си.

Нововъведенията на "LED земеделието" ще стават все по-привлекателни за производителите на широка гама продукти, така че можем да предположим, че светът скоро не само ще бъде осветяван, но и "изхранван" със светодиоди.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози