Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...
Вижте всички статии

LED осветление в земеделието

LED осветление за земеделско производство

Съкращава производствения процес и (вече сме го казвали, но ще повторим, защото е така) пести пари.

С използването на светодиодно осветление, което проектирано така, че да доставя точните нива на червена и синя светлина (възприемаме я като лилава), се постига по-бърз растеж на всеки растителен вид в различните статии от развитието. 

Фермери отчитат по време на изпитванията, че растенията се развиват значително по-бързо, като заедно с това се използва 50% по-малко енергия. Въвеждането на изкуствено осветление увеличава времето, когато растението може да фотосинтезира.

Първоначалната инвестиция за прилагане на е по-голяма, отколкото ако се използват конвенционалните лампи, но в последствие се спестява много повече, благодарение на по-голямата ефективност. Въпреки, че не е препоръчително, е възможно LED осветлението напълно да замести естествената светлина при производство на земеделски култури.

На много места по света се използва и така нареченото "вертикално земеделие", като складови помещения се превръщат буквално във фабрики за растения. Използването на такъв тип земеделие е много подходящ за зимните месеци у нас, когато естествената топлина и светлина са значително ограничени. 

Друго предимство, при това значително, при отглеждането на растения само на изкуствено LED осветление е фактът, че земеделския производител няма нужда да се тревожи, че ще загуби продукцията си заради неблагоприятни метеорологични условия. Голямо удобство е възможността да се контролират нивата на осветеност, тъй като при различните фази на развитие на растенията, необходимите нива на светлината са различни.

Въпреки, че не всички култури са подходящи за вертикално отглеждане, няма съмнение, че тази техника ще става все по-популярна в световен мащаб, не само заради нарастващата нужда от храна, но и заради ефективността си.

Нововъведенията на "LED земеделието" ще стават все по-привлекателни за производителите на широка гама продукти, така че можем да предположим, че светът скоро не само ще бъде осветяван, но и "изхранван" със светодиоди.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози