Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

LED осветление в земеделието

LED осветление за земеделско производство

Съкращава производствения процес и (вече сме го казвали, но ще повторим, защото е така) пести пари.

С използването на светодиодно осветление, което проектирано така, че да доставя точните нива на червена и синя светлина (възприемаме я като лилава), се постига по-бърз растеж на всеки растителен вид в различните статии от развитието. 

Фермери отчитат по време на изпитванията, че растенията се развиват значително по-бързо, като заедно с това се използва 50% по-малко енергия. Въвеждането на изкуствено осветление увеличава времето, когато растението може да фотосинтезира.

Първоначалната инвестиция за прилагане на е по-голяма, отколкото ако се използват конвенционалните лампи, но в последствие се спестява много повече, благодарение на по-голямата ефективност. Въпреки, че не е препоръчително, е възможно LED осветлението напълно да замести естествената светлина при производство на земеделски култури.

На много места по света се използва и така нареченото "вертикално земеделие", като складови помещения се превръщат буквално във фабрики за растения. Използването на такъв тип земеделие е много подходящ за зимните месеци у нас, когато естествената топлина и светлина са значително ограничени. 

Друго предимство, при това значително, при отглеждането на растения само на изкуствено LED осветление е фактът, че земеделския производител няма нужда да се тревожи, че ще загуби продукцията си заради неблагоприятни метеорологични условия. Голямо удобство е възможността да се контролират нивата на осветеност, тъй като при различните фази на развитие на растенията, необходимите нива на светлината са различни.

Въпреки, че не всички култури са подходящи за вертикално отглеждане, няма съмнение, че тази техника ще става все по-популярна в световен мащаб, не само заради нарастващата нужда от храна, но и заради ефективността си.

Нововъведенията на "LED земеделието" ще стават все по-привлекателни за производителите на широка гама продукти, така че можем да предположим, че светът скоро не само ще бъде осветяван, но и "изхранван" със светодиоди.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози