Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Видове LED панели

Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

Благодарение на своя минималистичен дизайн, в комбинация с възможността за лесно монтиране в и върху различни повърхности LED панелите намериха своето заслужено място сред най-предпочитаните осветителните тела за офиси, болници, магазини и други обществени сгради. С течение на времето дизайнът на осветителните пана, както още може да срещнете да бъдат наричани, се изменя, за да се достигне до днешните оптимални форми.

Осветително пано с 4 пуриВероятно повечето от вас са виждали вградени в растерен таван или монтирани повърхностно осветителни пана с 4 светодиодни пури 60см. Те даваха едно прилично решение за осветително тяло, което може да се вгради в растерен таван, но тъй като най-разпространената технология по това време бяха луминисцентните пури, се оказаха енергийно неефективни заради консумацияна на 72W електричество (4 x 18W) и производството на около 60 лумена светлина на ват. Тук искаме да отворим една скоба - осветителнител тела за таван с 4 пури могат да бъдат преработени, като от тях се извади цялата електроника и се свържат директно на 220V. По този начин могат да се използват LED пури в тези осветителни тела.

Логично, с масовото навлизане на LED осветлението този тип осветителни пана получиха достоен заместник в лицето на LED панелите за растерен таван. Първоначално светодиодните панели имаха абсолютно същите размери като старите (тези с луминисцентните пури). Благодарение на възможностите, които предлагат светодиодите обаче, се оказа възможно размерите (дебелината) на LED панелите да се намали до завидните 9 милиметра. Това значително улеснява монтажа им в окачен таван и позволява той да бъде монтиран само на 10 см. от бетонната плоча.

Ултратънки LED панели за растерен таван

Какви са размерите?

Размерите LED панели за растерен таван, които предлагаме са 595х595х9мм, 595x295x9мм и 1195x295x9мм.

Ултратънки LED панели 595х595х9

Защо размерите им са такива?

Стандартният размер на ултратънките LED панели за растерен таван са 595х595х9мм, 595x295x9мм и 1195x295x9мм, за да могат безпроблемно да "паснат" в окачан таван, тъй като растерният таван е на квадрати с размери 600х600мм., които могат да бъдат преработени на размери 600х300мм. и 1200х300мм.

Мощност

LED панелите с размер 595х295х9мм се предлагат с мощност 24W, 36W, 48W; за размер 595х595х9мм. - 36W, 48W и 72W; размер 1195х295х9мм. - 48W.

Опции за монтаж

Освен стандартният монтаж в растерен таван, за който не са необходими никакви аксесоари, ултратънките панели могат да бъдат монтирани и на обикновен бетонен таван, като за целта е необходимо да се добави алуминиева рамка за повърхностен монтаж, в която се поставя панелът. Процедурата никак не е сложно и изисква единствено закрепване на рамката към тавана с дюбели. Разбира се, необходимо е до панела да достига захранване (220V).

Ако таванът на помещението е достатъчно висок, може да се използва опцията за окачен монтаж на панелите. 4 метални въжета се монтират в тавана, а с помощта на щипки за регулиране на височината, осветителните тела могат да бъдат на височина до 1 м. от тавана.

Този тип осветителни тела лесно могат да се монтират в гипсокартонени плоскости, като за целта се използват допълнителни метални щипки.

Цветна температура

Този тип светодиодни панели се изработват в цветна температура по желание на клиента от 3000-3500К топло бяла, 4000-4500К дневно бяла, 6000-6500К студено бяла светлина. За по-голямо удобство, можете да изберете и LED панел с дистанционно управление и променяща се цветна температура (неговата дебелина е 55мм).

LED панели за растерен таван с директно светене

LED панели с директно светене

Този модел LED панели излизат един гърди напред с по-високия светлинен добив, благодарение на разположението на светодидните платки директно над разсейвателя. Двата модела, които предлагаме с директно светене са LED панел 60х60 см. с директно светене и LED панел с дистанционно управление 3000-6500K (140W макс. за студена светлина). Имайте предвид, че за монтажа тези модели LED панели за растерен таван, ще ви е необходимо разстояние от минимум 15 см. между бетонната плоча и окачения таван. Това се налага заради по-голямата им дебелина от 50 и 55мм.

LED панели за вграждане тип "рамка"

LED панели за растерен таван тип рамка

Напоследък става все по-често започват да се търсят LED панелите за растерен таван тип "рамка". Това е разбираемо, тъй като тези сравнително нови модели имат минималистична форма и същевременно предоставят достатъчно високи нива на осветеност. Разбира се заради интересният си външен вид този тип панели винаги са повод за разговор с посетителите.

Предлагат се във всички стандартни размери за растерен таван - 595х595мм, 595х295мм, 1195х295мм - и можем да кажем, че оставят много приятно усещане за скрито осветление в помещението, тъй като при монтажа се използва плоскостите за Armstrong таван, за да се запълни пространството в панела. Цветът на светене отново може да бъде според изискванията на помещението, в което ще се използва осветителното тяло.

Ако проявявате интерес към този тип LED панели, моля свържете се с нас.

Кръгли и квадратни LED панели за вграждане

Ултратънки кръгли и квадратни LED панели за вграждане

Ултратънки за вграждане

Друг много удобен вариант за осветяване са малките LED панели с мощност от 6W, 12W, 18W и 25W. Освен в гипсокартонен таван, те могат да бъдат вградени и в други повърхности, в които може да се изреже подходящ монтажен отвор.

Както и при другите ни продукти, ще откриете изгодни комплекти от 2 и 10 броя, които са винаги на много по-изгодна цена, с която спестявате повече.

Стъклени за вграждане

Стъклени кръгли и квадратни панели за вграждане

Ако търсите различна, по-ретро визия за помещението, което ще осветявате, изработваме стъклени LED панели с кръгла и квадратна форма с мощност 6W, 12W и 18W. Те също могат да се монтират в повърхности, където може да се изреже подходящ отвор, но имайте предвид, че тяхната дебелина е 45мм.

Цветна температура

Както при всички продукти, които произвежда и предлага фирма Дианид, и тези 2 типа LED панели могат да бъдат изработени в цветна температура по избор.

Кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж

Кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж

Друга опция, която предлагаме са кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж. Без значение върху каква повърхност искате да ги използвате, необходимо е само да монтирате една метална планка, върху която се поставя осветителното тяло. Мощностите, с които произвеждаме тези LED панели (и за кръгла, и за квадратна форма) са 6W, 12W, 18W, 25W.

Цветната температура и за този артикул е в зависимост от желанието на клиента - топло, дневно и студено бяло.

Светлинен поток

LED панелите със странично светене (всички модели ултратънки LED панели за растерен таван) осигуряват светлинен поток от 80-90 lm/W. За LED панелите с директно светене и тези с дистанционно управление и променяща се цветна температура, светлинният поток е 110-120 lm/W. За всички останали панели с мощност от 6W до 25W, светлинният поток е 80-90 lm/W (лумена на ват).

Гаранция на LED панелите, произведени от Дианид

Ултратънките LED панели за вграждане в растерен таван със стандартен размер 595х595х9мм се предлагат със стандартна гаранция 3 години и възможност за удължаването ѝ до 5 години.

Всички LED панелите с кръгла и квадратна форма с мощност от 6W до 25W се предлагат със стандартна гаранция 2 години.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози