Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Видове LED панели

Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

Благодарение на своя минималистичен дизайн, в комбинация с възможността за лесно монтиране в и върху различни повърхности LED панелите намериха своето заслужено място сред най-предпочитаните осветителните тела за офиси, болници, магазини и други обществени сгради. С течение на времето дизайнът на осветителните пана, както още може да срещнете да бъдат наричани, се изменя, за да се достигне до днешните оптимални форми.

Осветително пано с 4 пуриВероятно повечето от вас са виждали вградени в растерен таван или монтирани повърхностно осветителни пана с 4 светодиодни пури 60см. Те даваха едно прилично решение за осветително тяло, което може да се вгради в растерен таван, но тъй като най-разпространената технология по това време бяха луминисцентните пури, се оказаха енергийно неефективни заради консумацияна на 72W електричество (4 x 18W) и производството на около 60 лумена светлина на ват. Тук искаме да отворим една скоба - осветителнител тела за таван с 4 пури могат да бъдат преработени, като от тях се извади цялата електроника и се свържат директно на 220V. По този начин могат да се използват LED пури в тези осветителни тела.

Логично, с масовото навлизане на LED осветлението този тип осветителни пана получиха достоен заместник в лицето на LED панелите за растерен таван. Първоначално светодиодните панели имаха абсолютно същите размери като старите (тези с луминисцентните пури). Благодарение на възможностите, които предлагат светодиодите обаче, се оказа възможно размерите (дебелината) на LED панелите да се намали до завидните 9 милиметра. Това значително улеснява монтажа им в окачен таван и позволява той да бъде монтиран само на 10 см. от бетонната плоча.

Ултратънки LED панели за растерен таван

Какви са размерите?

Размерите LED панели за растерен таван, които предлагаме са 595х595х9мм, 595x295x9мм и 1195x295x9мм.

Ултратънки LED панели 595х595х9

Защо размерите им са такива?

Стандартният размер на ултратънките LED панели за растерен таван са 595х595х9мм, 595x295x9мм и 1195x295x9мм, за да могат безпроблемно да "паснат" в окачан таван, тъй като растерният таван е на квадрати с размери 600х600мм., които могат да бъдат преработени на размери 600х300мм. и 1200х300мм.

Мощност

LED панелите с размер 595х295х9мм се предлагат с мощност 24W, 36W, 48W; за размер 595х595х9мм. - 36W, 48W и 72W; размер 1195х295х9мм. - 48W.

Опции за монтаж

Освен стандартният монтаж в растерен таван, за който не са необходими никакви аксесоари, ултратънките панели могат да бъдат монтирани и на обикновен бетонен таван, като за целта е необходимо да се добави алуминиева рамка за повърхностен монтаж, в която се поставя панелът. Процедурата никак не е сложно и изисква единствено закрепване на рамката към тавана с дюбели. Разбира се, необходимо е до панела да достига захранване (220V).

Ако таванът на помещението е достатъчно висок, може да се използва опцията за окачен монтаж на панелите. 4 метални въжета се монтират в тавана, а с помощта на щипки за регулиране на височината, осветителните тела могат да бъдат на височина до 1 м. от тавана.

Този тип осветителни тела лесно могат да се монтират в гипсокартонени плоскости, като за целта се използват допълнителни метални щипки.

Цветна температура

Този тип светодиодни панели се изработват в цветна температура по желание на клиента от 3000-3500К топло бяла, 4000-4500К дневно бяла, 6000-6500К студено бяла светлина. За по-голямо удобство, можете да изберете и LED панел с дистанционно управление и променяща се цветна температура (неговата дебелина е 55мм).

LED панели за растерен таван с директно светене

LED панели с директно светене

Този модел LED панели излизат един гърди напред с по-високия светлинен добив, благодарение на разположението на светодидните платки директно над разсейвателя. Двата модела, които предлагаме с директно светене са LED панел 60х60 см. с директно светене и LED панел с дистанционно управление 3000-6500K (140W макс. за студена светлина). Имайте предвид, че за монтажа тези модели LED панели за растерен таван, ще ви е необходимо разстояние от минимум 15 см. между бетонната плоча и окачения таван. Това се налага заради по-голямата им дебелина от 50 и 55мм.

Кръгли и квадратни LED панели за вграждане

Ултратънки кръгли и квадратни LED панели за вграждане

Ултратънки за вграждане

Друг много удобен вариант за осветяване са малките LED панели с мощност от 6W, 12W, 18W и 25W. Освен в гипсокартонен таван, те могат да бъдат вградени и в други повърхности, в които може да се изреже подходящ монтажен отвор.

Както и при другите ни продукти, ще откриете изгодни комплекти от 2 и 10 броя, които са винаги на много по-изгодна цена, с която спестявате повече.

Стъклени за вграждане

Стъклени кръгли и квадратни панели за вграждане

Ако търсите различна, по-ретро визия за помещението, което ще осветявате, изработваме стъклени LED панели с кръгла и квадратна форма с мощност 6W, 12W и 18W. Те също могат да се монтират в повърхности, където може да се изреже подходящ отвор, но имайте предвид, че тяхната дебелина е 45мм.

Цветна температура

Както при всички продукти, които произвежда и предлага фирма Дианид, и тези 2 типа LED панели могат да бъдат изработени в цветна температура по избор.

Кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж

Кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж

Друга опция, която предлагаме са кръгли и квадратни LED панели за повърхностен монтаж. Без значение върху каква повърхност искате да ги използвате, необходимо е само да монтирате една метална планка, върху която се поставя осветителното тяло. Мощностите, с които произвеждаме тези LED панели (и за кръгла, и за квадратна форма) са 6W, 12W, 18W, 25W.

Цветната температура и за този артикул е в зависимост от желанието на клиента - топло, дневно и студено бяло.

Светлинен поток

LED панелите със странично светене (всички модели ултратънки LED панели за растерен таван) осигуряват светлинен поток от 80-90 lm/W. За LED панелите с директно светене и тези с дистанционно управление и променяща се цветна температура, светлинният поток е 110-120 lm/W. За всички останали панели с мощност от 6W до 25W, светлинният поток е 80-90 lm/W (лумена на ват).

Гаранция на LED панелите, произведени от Дианид

Ултратънките LED панели за вграждане в растерен таван със стандартен размер 595х595х9мм се предлагат със стандартна гаранция 3 години и възможност за удължаването ѝ до 5 години.

Всички LED панелите с кръгла и квадратна форма с мощност от 6W до 25W се предлагат със стандартна гаранция 2 години.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани