Количка
0 артикула

Новини

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.
Вижте всички статии

Няколко начина за икономия на енергия в училище

Училището може да изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консуматор на енергия и изисква сериозна поддръжка. С тази публикация се надяваме да достигнем до повече хора, в това число и до тези, които взимат решения или имат възможност да препоръчат нови идеи на тези, които взимат решенията, за да станат училищата енергийно ефективни, по-екологични и уютни.

Сменете всички осветителни тела с LED

Най-често в коридорите и класните стаи на училищата се използват луминисцентни пури. Смяната им с LED осветителни тела (LED пури или LED панели) намалява разходите за електричество с до 50%, а осветеността се подобрява, благодарение на по-качествената светлина с по-висок CRI. За осветлението на училищният двор също може да се използват улични LED лампи, които да доведат до 75% намаляване на употребата електричество в сравнение с металхалогенните и натриевите лампи. Става въпрос за наистина голяма икономия.

Използвайте сензори за присъствие

Вероятно в училище има зони, които не се използват непрестанно (коридорите например). В тези зони няма нужда осветлението да работи постоянно. Ако то се задейства само когато има нужда, това ще доведе до значително спестяване на разходите.

Уверете се, че всички разбират важността на икономията

Дори да имате цялата технология на света на Ваше разположение, ако някой не изключи осветлението (когато то трябва да бъде ръчно изключено) ще бъдете изправени в ситуация на излишен разход. Може би е добра идея всяко училище да прави вътрешни кампании, с които да информира, учителите, а чрез тях и учениците за важността да изгасят лампата, когато напускат класната стая например.

Отоплението

Отоплението е много сериозно перо в поддръжката на една училищна сграда. Използването на автоматизирана система за контрол на отоплението и охлаждането е едно от възможните решение. Чрез подобна система би могла да се конролира температурата, както и времето през което е необходимо да се отопляват класните стаи.

Не забравяйте общежитията

Ако училището предлага общежития, всички препоръки важат в пълна сила и тях.

Много компютри = много енергия

Скрийнсейвърите не пестят енергия! Обърнете внимание на учениците, че след работата в училищните компютърни зали трябва да използват функцията "сън" (sleep) на компютъра, за да не използва той напълно излишни количества електричество.

Възпитавайте отговорно поведение

Знаем, че има хиляди неща, на които училището трябва да учи децата, но употребата на по-малко ресурси е наистина важно и ще улесни живота им. Важно е! Може дори да се въведат часове, в които учениците да представят проекти за енергийна ефективност. Никога не се знае откъде може да дойде новата революционна идея.

Външна изолация

Въпреки, че е наистина голяма инвестиция, по-добре е да се гледа на нея като дългосрочно спестяване.

Вероятно статията ще става по-изчерпателна с времето, тъй като има стотици начини, чрез които може да се спестява енергия. Помислете за бъдещето. Дали не е по-добре да увеличите сега текущите си разходи с цел да намалите 10 пъти бъдещите? Пестенето на енергия не е трудно. То се възпитава с времето, а положителните резултати от усилията се трупат бързо. Ако се сещате за интересен начин за пестене на енергия, ще се радваме да го споделите с нас, за да го добавим към изброените до момента.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози