Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

Няколко начина за икономия на енергия в училище

Училището може да изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консуматор на енергия и изисква сериозна поддръжка. С тази публикация се надяваме да достигнем до повече хора, в това число и до тези, които взимат решения или имат възможност да препоръчат нови идеи на тези, които взимат решенията, за да станат училищата енергийно ефективни, по-екологични и уютни.

Сменете всички осветителни тела с LED

Най-често в коридорите и класните стаи на училищата се използват луминисцентни пури. Смяната им с LED осветителни тела (LED пури или LED панели) намалява разходите за електричество с до 50%, а осветеността се подобрява, благодарение на по-качествената светлина с по-висок CRI. За осветлението на училищният двор също може да се използват улични LED лампи, които да доведат до 75% намаляване на употребата електричество в сравнение с металхалогенните и натриевите лампи. Става въпрос за наистина голяма икономия.

Използвайте сензори за присъствие

Вероятно в училище има зони, които не се използват непрестанно (коридорите например). В тези зони няма нужда осветлението да работи постоянно. Ако то се задейства само когато има нужда, това ще доведе до значително спестяване на разходите.

Уверете се, че всички разбират важността на икономията

Дори да имате цялата технология на света на Ваше разположение, ако някой не изключи осветлението (когато то трябва да бъде ръчно изключено) ще бъдете изправени в ситуация на излишен разход. Може би е добра идея всяко училище да прави вътрешни кампании, с които да информира, учителите, а чрез тях и учениците за важността да изгасят лампата, когато напускат класната стая например.

Отоплението

Отоплението е много сериозно перо в поддръжката на една училищна сграда. Използването на автоматизирана система за контрол на отоплението и охлаждането е едно от възможните решение. Чрез подобна система би могла да се конролира температурата, както и времето през което е необходимо да се отопляват класните стаи.

Не забравяйте общежитията

Ако училището предлага общежития, всички препоръки важат в пълна сила и тях.

Много компютри = много енергия

Скрийнсейвърите не пестят енергия! Обърнете внимание на учениците, че след работата в училищните компютърни зали трябва да използват функцията "сън" (sleep) на компютъра, за да не използва той напълно излишни количества електричество.

Възпитавайте отговорно поведение

Знаем, че има хиляди неща, на които училището трябва да учи децата, но употребата на по-малко ресурси е наистина важно и ще улесни живота им. Важно е! Може дори да се въведат часове, в които учениците да представят проекти за енергийна ефективност. Никога не се знае откъде може да дойде новата революционна идея.

Външна изолация

Въпреки, че е наистина голяма инвестиция, по-добре е да се гледа на нея като дългосрочно спестяване.

Вероятно статията ще става по-изчерпателна с времето, тъй като има стотици начини, чрез които може да се спестява енергия. Помислете за бъдещето. Дали не е по-добре да увеличите сега текущите си разходи с цел да намалите 10 пъти бъдещите? Пестенето на енергия не е трудно. То се възпитава с времето, а положителните резултати от усилията се трупат бързо. Ако се сещате за интересен начин за пестене на енергия, ще се радваме да го споделите с нас, за да го добавим към изброените до момента.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози