Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Няколко начина за икономия на енергия в училище

Училището може да изразходва наистина голямо количество енергия. От отоплението до осветлението, едно училище с над 8 часов работен ден е огромен консуматор на енергия и изисква сериозна поддръжка. С тази публикация се надяваме да достигнем до повече хора, в това число и до тези, които взимат решения или имат възможност да препоръчат нови идеи на тези, които взимат решенията, за да станат училищата енергийно ефективни, по-екологични и уютни.

Сменете всички осветителни тела с LED

Най-често в коридорите и класните стаи на училищата се използват луминисцентни пури. Смяната им с LED осветителни тела (LED пури или LED панели) намалява разходите за електричество с до 50%, а осветеността се подобрява, благодарение на по-качествената светлина с по-висок CRI. За осветлението на училищният двор също може да се използват улични LED лампи, които да доведат до 75% намаляване на употребата електричество в сравнение с металхалогенните и натриевите лампи. Става въпрос за наистина голяма икономия.

Използвайте сензори за присъствие

Вероятно в училище има зони, които не се използват непрестанно (коридорите например). В тези зони няма нужда осветлението да работи постоянно. Ако то се задейства само когато има нужда, това ще доведе до значително спестяване на разходите.

Уверете се, че всички разбират важността на икономията

Дори да имате цялата технология на света на Ваше разположение, ако някой не изключи осветлението (когато то трябва да бъде ръчно изключено) ще бъдете изправени в ситуация на излишен разход. Може би е добра идея всяко училище да прави вътрешни кампании, с които да информира, учителите, а чрез тях и учениците за важността да изгасят лампата, когато напускат класната стая например.

Отоплението

Отоплението е много сериозно перо в поддръжката на една училищна сграда. Използването на автоматизирана система за контрол на отоплението и охлаждането е едно от възможните решение. Чрез подобна система би могла да се конролира температурата, както и времето през което е необходимо да се отопляват класните стаи.

Не забравяйте общежитията

Ако училището предлага общежития, всички препоръки важат в пълна сила и тях.

Много компютри = много енергия

Скрийнсейвърите не пестят енергия! Обърнете внимание на учениците, че след работата в училищните компютърни зали трябва да използват функцията "сън" (sleep) на компютъра, за да не използва той напълно излишни количества електричество.

Възпитавайте отговорно поведение

Знаем, че има хиляди неща, на които училището трябва да учи децата, но употребата на по-малко ресурси е наистина важно и ще улесни живота им. Важно е! Може дори да се въведат часове, в които учениците да представят проекти за енергийна ефективност. Никога не се знае откъде може да дойде новата революционна идея.

Външна изолация

Въпреки, че е наистина голяма инвестиция, по-добре е да се гледа на нея като дългосрочно спестяване.

Вероятно статията ще става по-изчерпателна с времето, тъй като има стотици начини, чрез които може да се спестява енергия. Помислете за бъдещето. Дали не е по-добре да увеличите сега текущите си разходи с цел да намалите 10 пъти бъдещите? Пестенето на енергия не е трудно. То се възпитава с времето, а положителните резултати от усилията се трупат бързо. Ако се сещате за интересен начин за пестене на енергия, ще се радваме да го споделите с нас, за да го добавим към изброените до момента.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози