Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Осветление за музеи

Осветление за музеи, музейно осветлениеОсветлението е важно за всяко място, което показва стоки и предмети, без значение дали това е хранителен магазин или магазин за скъпоценни камъни. В музеите обаче, атомосфертата е особено важна, за да може да се предаде емоцията и излъчването на експонатите. Качеството на светлината на LED осветлението вече няма нужда да се коментира, тъй като през последните години разработките в сферата на осветлението са свързани изключително с подобрението на този тип осветление и резултатите са налице. LED предлага цветопредаване много близко до това на слънчевата светлина.

Какво осветление се използва в музеите?

Осветление на витрини

Някои предмети могат да се изложат във витрини със собствено интегрирано осветление от LED лента, която да бъде насочена в правилната посока чрез подходящи профили. За витрини без възможност за монтиране на такова осветление винаги може да се използва осветлението на тавана, което да бъде подходящо насочено. В този случай се препоръчва използването на антиотражателно стъкло за витрините, както и димиращи се осветителни тела.

Осветление за предмети

Предметите получават много специален чар, когато са осветени и изпъкват от тъмнината. Релсово осветление е подходящо за тази цел, тъй като позволява по-прецизно насочване на светлината към обекта, а така могат да се подчертаят определени форми от структурата му. Предлаганите от фирма Дианид прожектори за трак системи са с подходящ ъгъл на разпръскване на светлината, за да може да се осигури нужното осветяване на предмета. Не пропускайте да разгледате и новото поколение линейни, магнитни модулни системи за осветление.

Осветление за произведения на изкуството

Най-големият враг на картините е естествената светлина. В същото време обаче за музеите е важно да се постигне качеството на естествената, но с изкуствено осветление. Преди известно време беше прието, да се използват крушки с нажежаема жичка и халогенни лампи заради тяхното ниско UV лъчение. Те обаче отделят голямо количество топлина (около 80% от използваната енергия се преобразува в топлина и само около 20% в светлина), която може да доведе до повреди на платното. LED осветлението преобразува 90% от използваната електроенергия в светлина и само около 10% в топлина, което го прави правилният избор на тип осветление за произведенията на изкуството.

Проект

За да изготвим светлотехнически проект е необходимо да направим оглед на обекта. За град София огледите са напълно безплатни. Ако разполагате със схема с размери или друга по-подробна визуализация на мястото, може да направим предложението си и по нея.

Ние сме насреща. Свържете се с нас, за да бъдем Ваш коректен партньор.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози