Количка
0 артикула

Новини

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

LED осветление и лумени

Възможно ли е да замените повече лумени с по-малко и да получите същата осветеност?

Въпросът може да изглежда странен на много от Вас, но нека обясним какво имаме предвид и какви предимства дава LED осветлението. Както неведнъж сме казвали, ако светлината е насочена в правилната посока, имате нужда от по-малко количество, за да получите необходимата осветеност. Ако е необходимо повече от едно отражение на светлината, за да се насочи в нужната посока, загубата на светлина е до 30% - напълно излишно. Светодиодите "по природа" предлагат насочена светлина.

Друго голямо предимство на LED осветлението е неговия висок CRI (индекс на цветопредаване). Осветените повърхности с луминисцентни лампи, изглеждат с по-малко цвят. Това се дължи на ниския CRI. Тъй като очите са много деликатен орган, възприемането на цветовете е от изключителна важност и много често 20 000 лумена LED светлина се възприемат като по-ярки от 60 000 лумена от HPS лампа.

Още нещо важно за LED осветлението, което е важно да се спомене в темата е, че LED светлината има дължина на вълната, която е основно във видимия от човешкото око спектър. Другите типове осветителни тела имат измамно преимущество пред LED, тъй като произвеждат светлина, която е неведима за човешкото око, но се възприема от измервателните уреди за осветеност. По този начин е възможно да се отчете осветеност, която не е видима за човека. 

Още едно предимство в полза на LED в сравнение с HID осветителите например е продължителността на светене с първоначалното количество светлина. Какво означава това? Обикновено HID се означават с продължителност на светене от 20 000 часа. Но това може да е малко подвеждаща информация. В голяма част от случаите HID лампите губят до 50% от първоначалните си лумени след 5000 часа употреба. Това означава, че през останалата част от живота на осветителното тяло ще може да се възползвате само от половината му светлина. Не е добра идея, нали?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози