Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

LED осветление и лумени

Възможно ли е да замените повече лумени с по-малко и да получите същата осветеност?

Въпросът може да изглежда странен на много от Вас, но нека обясним какво имаме предвид и какви предимства дава LED осветлението. Както неведнъж сме казвали, ако светлината е насочена в правилната посока, имате нужда от по-малко количество, за да получите необходимата осветеност. Ако е необходимо повече от едно отражение на светлината, за да се насочи в нужната посока, загубата на светлина е до 30% - напълно излишно. Светодиодите "по природа" предлагат насочена светлина.

Друго голямо предимство на LED осветлението е неговия висок CRI (индекс на цветопредаване). Осветените повърхности с луминисцентни лампи, изглеждат с по-малко цвят. Това се дължи на ниския CRI. Тъй като очите са много деликатен орган, възприемането на цветовете е от изключителна важност и много често 20 000 лумена LED светлина се възприемат като по-ярки от 60 000 лумена от HPS лампа.

Още нещо важно за LED осветлението, което е важно да се спомене в темата е, че LED светлината има дължина на вълната, която е основно във видимия от човешкото око спектър. Другите типове осветителни тела имат измамно преимущество пред LED, тъй като произвеждат светлина, която е неведима за човешкото око, но се възприема от измервателните уреди за осветеност. По този начин е възможно да се отчете осветеност, която не е видима за човека. 

Още едно предимство в полза на LED в сравнение с HID осветителите например е продължителността на светене с първоначалното количество светлина. Какво означава това? Обикновено HID се означават с продължителност на светене от 20 000 часа. Но това може да е малко подвеждаща информация. В голяма част от случаите HID лампите губят до 50% от първоначалните си лумени след 5000 часа употреба. Това означава, че през останалата част от живота на осветителното тяло ще може да се възползвате само от половината му светлина. Не е добра идея, нали?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози