Количка
0 артикула

Новини

Черен петък 2020 - подгответе се за най-изгодното пазаруване тази година

23 Ное 2020
Възползвайте се от най-големите отстъпки за годината. Хванете офертите за LED осветление и видеонаблюдение на 27.11.2020 - Черен петък!

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

30% отстъпка за монтаж на видеонаблюдение

11 Ное 2020
Възползвайте се от 30% отстъпка от цената за монтаж на видеонаблюдение в периода от 11.11.2020 до 11.12.2020 г.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видеонаблюдение

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.
Вижте всички статии

Каква е разликата между различните класове LED пури, които предлагаме

Какви видове LED пури предлага фирма Дианид?

Най-общо можем да ги разделим на две - LED пури Т8 и T5. От пурите Т5 към момента произвеждаме само модулни. Това означава, че осветителя не е самостоятелна пура (тръба), а е прикрепен към алуминиева основа, която може да бъде монтирана към повърхност чрез крепежни елементи. Предлагаме и стандартни LED пури Т8.

Каква е разликата между категориите клас А, клас Стандарт и Plastic?

LED пурите клас Стандарт и клас А са собствено производство на Дианид. Произвеждат се с алуминиев корпус, който е в основата на дългия им живот и безпроблемен живот. Алуминиевият корпус на пурите спомага за отлично отвеждане на топлината, отделяна от диодите. Тъй като сме сигурни в качеството на LED пурите, които произвеждаме, ги предлагаме със стандартна гаранция 3 години за клас Стандарт и 4 години за клас А.

LED пурите Plastic са внос от Китай и са бюджетно решение за по-непретенциозна употреба. Ако планирате да ги монтирате на място, където няма да бъдат често и дълго използвани, клас Plastic са добро решение, но при всички положения препоръчваме пурите, които произвеждаме - клас Стандарт и клас А.

Каква е разликата между пурите клас Стандарт и клас А?

За LED пурите клас А използваме диоди 4014, които осигуряват светлинен добив от над 110 lm/W. Всички размери светодиодни пури клас А се предлагат с гаранция 4 години и възможност за разширена гаранция до 5 години. LED пурите клас Стандарт предлагат светлинен добив от над 90 lm/W и имат стандартна гаранция от 3 години, като те също се предлагат с възможност за разширена гаранция 4 или 5 години.

Стандартни ли са дължините на пурите, които предлагате?

LED пурите, които произвеждаме и предлагаме са съвместими с всички съвремении стандарти. Стандартно предлагаме пури с дължина 60 см., 120 см,. 150 см. За клас Стандарт предлагаме и размер 90 см., а от клас Plastic не предлагаме размер 150 см.

Мога ли да поставя в старите тела за лумисцентните пури LED пури?

Старите тела могат да бъдат използвани при положение, че цялата електроника бъде шунтирана - отстранена или заобиколена. LED пурите трябва да бъдат захранени директно с 220V.

Какво означава едностранно и двустранно захранване?

В двата края на пурите (Т8) има по две метални крачета. Освен за закрепване към захранващата шина, те се използват и за захранване на пурата. В по-честия случай старите тела за пури са захранени двустранно. Това означава, че в единия края на тялото се подава фаза, а в другия нула. Ако смятате да използвате такива стари тела за пури, най-вероятно ще са Ви необходими LED пури, които се захранват двустранно. Този избор е изключително важен, тъй като, ако не е правилно направен може доведе то изгаряне на LED пурата.

Другия вариант е LED пурата да бъде захранена едностранно. Ако е така, фазата и нулата се подават в крачетата на LED пурата само от едната страна - едното краче е фаза, другото е нула, а двете крачета от другата страна на пурата се използват само за държачи.

Каква е разликата между двата вида дифузери, които предлагате?

Клас Стандарт и клас А се предлагат с опция за избор на матов или прозрачен дифузер. Двете опции имат своите плюсове и минуси и са въпрос на лично предпочитание. Прозрачния дифузер пропуска по-голяма количество светлина, но тъй като през него се виждат светодиодите, може дразни очите, ако се налага често поглеждане към осветителното тяло. Матовия дифузер (разсейвател) ограничава малка част от светлината, която произвеждат диодите, но за сметка на това я разпределя по-равномерно и не дразни очите, ако се налага да поглеждате към осветителното тяло.

Какво ми дава опцията за въртящи цокли?

Опцията за въртящи цокли може да Ви бъде от полза, ако използвате LED пури, клас А или клас Стандарт, тъй като техния активен ъгъл на светене е около 160 градуса. Ако поръчате тези модели LED пури с въртящи цокли ще имате възможност да насочите светлината на пурата по прецизно в желаната посока. Т.е. пурата може да бъде насочена да свети не само във вертикала от тавана към пода под 90 градуса, а остта на осветеност може бъде преместена според нуждата.

Мога ли да си избера в какъв цвят да светят пурите?

Всички осветителни тела, които произвеждаме, могат да бъдат изработени с цветна температура топло бяло (3000-3500К); дневно (още наричано неутрално) бяло (4000-4500К); студено бяло (6000-6500К). LED пурите клас Plastic се предлагат само с цветна температура 4000-4500К и 6000-6500К.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани