Количка
0 артикула

Новини

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Как да изберем захранване за LED

11 Май 2021
Различни размери, различни мощности, различен тип охлаждане - как да изберем?

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.
Вижте всички статии

Каква е разликата между различните класове LED пури, които предлагаме

Какви видове LED пури предлага фирма Дианид?

Най-общо можем да ги разделим на две - LED пури Т8 и T5. От пурите Т5 към момента произвеждаме само модулни. Това означава, че осветителя не е самостоятелна пура (тръба), а е прикрепен към алуминиева основа, която може да бъде монтирана към повърхност чрез крепежни елементи. Предлагаме и стандартни LED пури Т8.

Каква е разликата между категориите клас А, клас Стандарт и Plastic?

LED пурите клас Стандарт и клас А са собствено производство на Дианид. Произвеждат се с алуминиев корпус, който е в основата на дългия им живот и безпроблемен живот. Алуминиевият корпус на пурите спомага за отлично отвеждане на топлината, отделяна от диодите. Тъй като сме сигурни в качеството на LED пурите, които произвеждаме, ги предлагаме със стандартна гаранция 3 години за клас Стандарт и 4 години за клас А.

LED пурите Plastic са внос от Китай и са бюджетно решение за по-непретенциозна употреба. Ако планирате да ги монтирате на място, където няма да бъдат често и дълго използвани, клас Plastic са добро решение, но при всички положения препоръчваме пурите, които произвеждаме - клас Стандарт и клас А.

Каква е разликата между пурите клас Стандарт и клас А?

За LED пурите клас А използваме диоди 4014, които осигуряват светлинен добив от над 110 lm/W. Всички размери светодиодни пури клас А се предлагат с гаранция 4 години и възможност за разширена гаранция до 5 години. LED пурите клас Стандарт предлагат светлинен добив от над 90 lm/W и имат стандартна гаранция от 3 години, като те също се предлагат с възможност за разширена гаранция 4 или 5 години.

Стандартни ли са дължините на пурите, които предлагате?

LED пурите, които произвеждаме и предлагаме са съвместими с всички съвремении стандарти. Стандартно предлагаме пури с дължина 60 см., 120 см,. 150 см. За клас Стандарт предлагаме и размер 90 см., а от клас Plastic не предлагаме размер 150 см.

Мога ли да поставя в старите тела за лумисцентните пури LED пури?

Старите тела могат да бъдат използвани при положение, че цялата електроника бъде шунтирана - отстранена или заобиколена. LED пурите трябва да бъдат захранени директно с 220V.

Какво означава едностранно и двустранно захранване?

В двата края на пурите (Т8) има по две метални крачета. Освен за закрепване към захранващата шина, те се използват и за захранване на пурата. В по-честия случай старите тела за пури са захранени двустранно. Това означава, че в единия края на тялото се подава фаза, а в другия нула. Ако смятате да използвате такива стари тела за пури, най-вероятно ще са Ви необходими LED пури, които се захранват двустранно. Този избор е изключително важен, тъй като, ако не е правилно направен може доведе то изгаряне на LED пурата.

Другия вариант е LED пурата да бъде захранена едностранно. Ако е така, фазата и нулата се подават в крачетата на LED пурата само от едната страна - едното краче е фаза, другото е нула, а двете крачета от другата страна на пурата се използват само за държачи.

Каква е разликата между двата вида дифузери, които предлагате?

Клас Стандарт и клас А се предлагат с опция за избор на матов или прозрачен дифузер. Двете опции имат своите плюсове и минуси и са въпрос на лично предпочитание. Прозрачния дифузер пропуска по-голяма количество светлина, но тъй като през него се виждат светодиодите, може дразни очите, ако се налага често поглеждане към осветителното тяло. Матовия дифузер (разсейвател) ограничава малка част от светлината, която произвеждат диодите, но за сметка на това я разпределя по-равномерно и не дразни очите, ако се налага да поглеждате към осветителното тяло.

Какво ми дава опцията за въртящи цокли?

Опцията за въртящи цокли може да Ви бъде от полза, ако използвате LED пури, клас А или клас Стандарт, тъй като техния активен ъгъл на светене е около 160 градуса. Ако поръчате тези модели LED пури с въртящи цокли ще имате възможност да насочите светлината на пурата по прецизно в желаната посока. Т.е. пурата може да бъде насочена да свети не само във вертикала от тавана към пода под 90 градуса, а остта на осветеност може бъде преместена според нуждата.

Мога ли да си избера в какъв цвят да светят пурите?

Всички осветителни тела, които произвеждаме, могат да бъдат изработени с цветна температура топло бяло (3000-3500К); дневно (още наричано неутрално) бяло (4000-4500К); студено бяло (6000-6500К). LED пурите клас Plastic се предлагат само с цветна температура 4000-4500К и 6000-6500К.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози