Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Каква е разликата между различните класове LED пури, които предлагаме

Какви видове LED пури предлага фирма Дианид?

Най-общо можем да ги разделим на две - LED пури Т8 и T5. От пурите Т5 към момента произвеждаме само модулни. Това означава, че осветителя не е самостоятелна пура (тръба), а е прикрепен към алуминиева основа, която може да бъде монтирана към повърхност чрез крепежни елементи. Предлагаме и стандартни LED пури Т8.

Каква е разликата между категориите клас А, клас Стандарт и Plastic?

LED пурите клас Стандарт и клас А са собствено производство на Дианид. Произвеждат се с алуминиев корпус, който е в основата на дългия им живот и безпроблемен живот. Алуминиевият корпус на пурите спомага за отлично отвеждане на топлината, отделяна от диодите. Тъй като сме сигурни в качеството на LED пурите, които произвеждаме, ги предлагаме със стандартна гаранция 3 години за клас Стандарт и 4 години за клас А.

LED пурите Plastic са внос от Китай и са бюджетно решение за по-непретенциозна употреба. Ако планирате да ги монтирате на място, където няма да бъдат често и дълго използвани, клас Plastic са добро решение, но при всички положения препоръчваме пурите, които произвеждаме - клас Стандарт и клас А.

Каква е разликата между пурите клас Стандарт и клас А?

За LED пурите клас А използваме диоди 4014, които осигуряват светлинен добив от над 110 lm/W. Всички размери светодиодни пури клас А се предлагат с гаранция 4 години и възможност за разширена гаранция до 5 години. LED пурите клас Стандарт предлагат светлинен добив от над 90 lm/W и имат стандартна гаранция от 3 години, като те също се предлагат с възможност за разширена гаранция 4 или 5 години.

Стандартни ли са дължините на пурите, които предлагате?

LED пурите, които произвеждаме и предлагаме са съвместими с всички съвремении стандарти. Стандартно предлагаме пури с дължина 60 см., 120 см,. 150 см. За клас Стандарт предлагаме и размер 90 см., а от клас Plastic не предлагаме размер 150 см.

Мога ли да поставя в старите тела за лумисцентните пури LED пури?

Старите тела могат да бъдат използвани при положение, че цялата електроника бъде шунтирана - отстранена или заобиколена. LED пурите трябва да бъдат захранени директно с 220V.

Какво означава едностранно и двустранно захранване?

В двата края на пурите (Т8) има по две метални крачета. Освен за закрепване към захранващата шина, те се използват и за захранване на пурата. В по-честия случай старите тела за пури са захранени двустранно. Това означава, че в единия края на тялото се подава фаза, а в другия нула. Ако смятате да използвате такива стари тела за пури, най-вероятно ще са Ви необходими LED пури, които се захранват двустранно. Този избор е изключително важен, тъй като, ако не е правилно направен може доведе то изгаряне на LED пурата.

Другия вариант е LED пурата да бъде захранена едностранно. Ако е така, фазата и нулата се подават в крачетата на LED пурата само от едната страна - едното краче е фаза, другото е нула, а двете крачета от другата страна на пурата се използват само за държачи.

Каква е разликата между двата вида дифузери, които предлагате?

Клас Стандарт и клас А се предлагат с опция за избор на матов или прозрачен дифузер. Двете опции имат своите плюсове и минуси и са въпрос на лично предпочитание. Прозрачния дифузер пропуска по-голяма количество светлина, но тъй като през него се виждат светодиодите, може дразни очите, ако се налага често поглеждане към осветителното тяло. Матовия дифузер (разсейвател) ограничава малка част от светлината, която произвеждат диодите, но за сметка на това я разпределя по-равномерно и не дразни очите, ако се налага да поглеждате към осветителното тяло.

Какво ми дава опцията за въртящи цокли?

Опцията за въртящи цокли може да Ви бъде от полза, ако използвате LED пури, клас А или клас Стандарт, тъй като техния активен ъгъл на светене е около 160 градуса. Ако поръчате тези модели LED пури с въртящи цокли ще имате възможност да насочите светлината на пурата по прецизно в желаната посока. Т.е. пурата може да бъде насочена да свети не само във вертикала от тавана към пода под 90 градуса, а остта на осветеност може бъде преместена според нуждата.

Мога ли да си избера в какъв цвят да светят пурите?

Всички осветителни тела, които произвеждаме, могат да бъдат изработени с цветна температура топло бяло (3000-3500К); дневно (още наричано неутрално) бяло (4000-4500К); студено бяло (6000-6500К). LED пурите клас Plastic се предлагат само с цветна температура 4000-4500К и 6000-6500К.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози