Количка
0 артикула

Новини

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.
Вижте всички статии

LED крушки и крушки с нажежаема жичка

Ако отидете в който и да е магазин, в който се предлагат материали за дома и проверите в секцията за осветление ще намерите огромен избор от осветителни крушки. Пред подобен избор ще се изправите и във всеки онлайн магазин (всъщност още много по-труден, тъй като разнообразието в интернет е много по-голямо). Преди, когато трябваше да сменим крушка, най-големия избор, който трябваше да се направи беше мощността ѝ - 40W, 60W или 100W.

Сега живеем в ера, когато по рафтовете в магазините има крушки, на които пише “еквивалент на 60W”, а цената на тези по-нови крушки е по-висока от цената на познатата 60-ватова крушка с нажежаема жичка.

Крушката, която Томас Едисън даде на света, беше чудо на своето време, но вече е време за по-ефективни, по-дълготрайни крушки, които пестят енергия във Вашия дом и дават повече светлина.

За обикновените LED крушки

Най-често нашите клиенти търсят крушки, които да светят със светлина, подобна на тази с която са свикнали от ерата на крушката с нажежаема жичка. На практика това е абсолютно възможно, тъй като LED крушките могат да светят с различна цветна температура от топла светлина (еквивалент на крушката с нажежаема жичка), през неутрална светлина, до студено бяло.

На практика - една LED крушка с мощност 9W ще произведе светлина със сила равна на светлината, която произвежда 75W крушка с нажежаема жичка. Най-масово използваните 60 ватови крушки се заменят от 7W ЛЕД крушки, а 40W се заменят от 5W.

Всеки може сам да направи сметката, колко е икономията на електроенергия, а като добавим към това и продължителност на светене от над 20 000 часа, изборът е повече от предвидим.

Интересно

Разползнавате ли отделните видове фасонки за крушки? Запознайте се с най-често използваните в ежедневието ни фасонки в статията, която подготвихме специално за Вас. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози