Количка
0 артикула

Новини

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Новият онлайн магазин за видеонаблюдение е вече факт

10 Мар 2021
BGVIDEOSECURITY.BG е новият онлайн магазин за видеонаблюдение на фирма Дианид.

LED осветление

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

20% отстъпка от 15 юли 2021 до изчерпване на наличните количества

14 Юли 2021
Много страхотни оферти с цели 20% отстъпка те очакват в лятното ни хит предложение.

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

LED крушки и крушки с нажежаема жичка

Ако отидете в който и да е магазин, в който се предлагат материали за дома и проверите в секцията за осветление ще намерите огромен избор от осветителни крушки. Пред подобен избор ще се изправите и във всеки онлайн магазин (всъщност още много по-труден, тъй като разнообразието в интернет е много по-голямо). Преди, когато трябваше да сменим крушка, най-големия избор, който трябваше да се направи беше мощността ѝ - 40W, 60W или 100W.

Сега живеем в ера, когато по рафтовете в магазините има крушки, на които пише “еквивалент на 60W”, а цената на тези по-нови крушки е по-висока от цената на познатата 60-ватова крушка с нажежаема жичка.

Крушката, която Томас Едисън даде на света, беше чудо на своето време, но вече е време за по-ефективни, по-дълготрайни крушки, които пестят енергия във Вашия дом и дават повече светлина.

За обикновените LED крушки

Най-често нашите клиенти търсят крушки, които да светят със светлина, подобна на тази с която са свикнали от ерата на крушката с нажежаема жичка. На практика това е абсолютно възможно, тъй като LED крушките могат да светят с различна цветна температура от топла светлина (еквивалент на крушката с нажежаема жичка), през неутрална светлина, до студено бяло.

На практика - една LED крушка с мощност 9W ще произведе светлина със сила равна на светлината, която произвежда 75W крушка с нажежаема жичка. Най-масово използваните 60 ватови крушки се заменят от 7W ЛЕД крушки, а 40W се заменят от 5W.

Всеки може сам да направи сметката, колко е икономията на електроенергия, а като добавим към това и продължителност на светене от над 20 000 часа, изборът е повече от предвидим.

Интересно

Разползнавате ли отделните видове фасонки за крушки? Запознайте се с най-често използваните в ежедневието ни фасонки в статията, която подготвихме специално за Вас. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози