Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

LED крушки и крушки с нажежаема жичка

Ако отидете в който и да е магазин, в който се предлагат материали за дома и проверите в секцията за осветление ще намерите огромен избор от осветителни крушки. Пред подобен избор ще се изправите и във всеки онлайн магазин (всъщност още много по-труден, тъй като разнообразието в интернет е много по-голямо). Преди, когато трябваше да сменим крушка, най-големия избор, който трябваше да се направи беше мощността ѝ - 40W, 60W или 100W.

Сега живеем в ера, когато по рафтовете в магазините има крушки, на които пише “еквивалент на 60W”, а цената на тези по-нови крушки е по-висока от цената на познатата 60-ватова крушка с нажежаема жичка.

Крушката, която Томас Едисън даде на света, беше чудо на своето време, но вече е време за по-ефективни, по-дълготрайни крушки, които пестят енергия във Вашия дом и дават повече светлина.

За обикновените LED крушки

Най-често нашите клиенти търсят крушки, които да светят със светлина, подобна на тази с която са свикнали от ерата на крушката с нажежаема жичка. На практика това е абсолютно възможно, тъй като LED крушките могат да светят с различна цветна температура от топла светлина (еквивалент на крушката с нажежаема жичка), през неутрална светлина, до студено бяло.

На практика - една LED крушка с мощност 9W ще произведе светлина със сила равна на светлината, която произвежда 75W крушка с нажежаема жичка. Най-масово използваните 60 ватови крушки се заменят от 7W ЛЕД крушки, а 40W се заменят от 5W.

Всеки може сам да направи сметката, колко е икономията на електроенергия, а като добавим към това и продължителност на светене от над 20 000 часа, изборът е повече от предвидим.

Интересно

Разползнавате ли отделните видове фасонки за крушки? Запознайте се с най-често използваните в ежедневието ни фасонки в статията, която подготвихме специално за Вас. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози