Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

LED осветление

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?
Вижте всички статии

LED осветление за промишлени нужди

LED осветителните тела са очевиден избор при модернизиране на осветлението във всички видове проекти, така че е време да се фокусираме върху лумените, а не върху ватовете. Въпреки, че темата на тази публикация е насочена към промишленото осветление, написаното в нея може да се отнася за повечето проекти за осветление. Производителността на светодиодите нараства с всяка изминала година, което е и причината да бъдат използвани за приложения, които изискват висок светлинен добив при ниско напрежение.

Въпреки, че КПД на светодиодите нараства, то няма да бъде правилно използвано, ако светлината се прахосва. Затова е много важно и правилното разпределение на осветителните тела в помещението така, че да се постигнат еднакви нива на осветеност. Това означава, че подходът при поставяне на LED осветителни тела трябва да бъде по-различен. В близкото минало основната мерна единица за силата на светене при металхалогенните лампи беше мощността, която консумират - например 400W. При светодиодите ситуацията се промени, тъй като тук важното вече е колко лумена светлина се произвеждат от 1W мощност.

Повечето изпълнители на проекти за осветление са свикнали да изчисляват грубо осветителната сила с "формулата" 3 : 1. Това означава, че 400W HID лампа, може да се замени със 150W LED. Тук проблемът е, че не се взимат предвид подобренията, които настъпват в LED технологията и все по-доброто КПД на тези осветители. Като цяло 3 : 1, въпреки и по-грубо, беше правилна сметка за излъчваното количество светлина. Тогава обаче ранните LED-ове достигаха до 90 лумена на ват (lm/W), което означава, че една 150W промишлена LED лампа, ще излъчва около 13 000 lm и ще може да замести идеално една 400W HID лампа. Въпреки това, промишлените осветителни тела, които предлагаме масово в момента, излъчват 120 lm/ W, което е с 25% от споменатия преди малко светлинен поток. 

Това показва, че грубите изчисления със съотношение 3 : 1 вече не са правилни. Замяна на 400 HID лампа със 150W LED би означавала с до 40% повече светлина, а това може и да не е необходимо. Спокойно бихте могли да монтирате и 100W LED промишлено осветително тяло, за да спестите пари от бюджета си. 

Много важен фактор за производителността на светодиодните осветителни тела е оптимизираната насоченост на диодите така, че да не се губи никаква светлина. В повечето случаи при замяна на стари осветителни тела с нови се извършва на принципа 1 : 1, за да се използва съществуващото окабеляване. Въпреки това, в някои случаи ако светлината се насочи правилно, може да се постигне нужната осветеност и с по-малко осветителни тела. Това означава и по-малко поддръжка за крайния потребител.

Като заключение можем да кажем, че осигуряването на най-доброто решение за осветлението е да осъзнаем технологията, че LED технологията се развива и няма нужда да затъваме в остарели и ненужни съотношения, които се опитват да сравняват два напълно различни вида светлинни източници.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози