Количка
0 артикула

Новини

До 15% отстъпка в 6 категории продукти до 7 март

01 Мар 2021
Подгответе се за пазаруване от 1 до 7 март, защото имаме предложения с намаления, каквито ще откриете само при нас, а отстъпката между 5% и 15% опреде...

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

10 интересни факта за светодиодите

Интересни факти за LED осветлениетоСветодиодите стават все по-популярни и търсени на пазара на осветление. LED осветлението е привлекателна алтернатива на добре познатата ни крушка с нажежаема жичка и флуоресцентните тела. Светодиодното осветление намира приложение в бита, става все по-привлекателно и за бизнеса с ниската си консумация на електрическа енергия. Плюсовете може би са ясни, но ще ги споменем още веднъж в телеграфен вид.

  • На първо място, разбира се е ниската консумация на електричество;
  • Те имат много дълъг живот;
  • Led осветлението може да бъде димирано (да се контролира силата на светене);
  • То генерира сравнително малко топлина;
  • Устойчиво е на сътресения;
  • Работи добре при ниски температури;
  • И не на последно мясти не съдържа живак, за разлика от флуоресцентните лампи.

А ето и няколко интересни факта за това все още иновативно осветление.

1. Първоначално на цвят светодиодите са били червени, зелени, сини и с цвят кехлибар. Цветът на светене зависи от материалите, използвани за производството му. Например червеният диод е направен от химичните елементи алуминий, галий (заместител на живака в термометрите) и арсен. Изобретяването на белия светодиод е било откритието на откритията в областта на LED осветлението. Създаден е като върху синия е положено жълто фосфорно покритие. Друг вариант за получаване на бяла led светлина е като се групират много близо един до друг червен, син и зелен светодиод.

2. Яркост на светодиодите.
Тук за справка ще използваме нещо познато - изобретението на Едисон. Десет вата мощен диод произвежда приблизително еквивалентно количество светлина с 60-75 ватова крушка с нажежаема жичка. Той излъчва около 900 лумена светлина. Въпреки многократно по-високото КПД на т.нар. ледове, производителите не спират да работят върху светоотделянето. За последните две години показателите са се удвоили.

3. Температура на цвета.
Тук е важно да поясним, че не става въпрос за температурата като топлинна величина. Температурата на цвета е мярка, която помага да се опише по-ясно светлината: топло (червено) или студено (синьо). Източници на светлина под 3200 градуса по Келвин (3200к) се считат за "топли", докато тези на 4000к се считат за "студени". Отново обръщаме поглед към традиционната крушка с нажежаема жичка за сравнение - нейният светлинен диапазон е 2800К. Белите диоди също се различават по температурата на цвета. Светлината на някои бели светодиоди изглеждат по-топла на вид и те светят с интезитет около 2600К. Другата група изглеждат "по-студени". Това е защото повечето бели ледове са създадени с поставяне на жълт фосфор върху сини диоди.

4. Индекс на светене (CRI).
Скалата на CRI е съсздадена, за да може по-добре да се определи интезитета на светене на светлинните източници. Тя започва от 1 (low pressure sodium) до 100(Слънцето). Светенето със 75 CRI е счита за добро, 85 CRI се счита за много добро, 95 CRI се счита за отлично и 100 CRI се смята за съвършено. Топло белите светодиоди светят с 80 CRI.

5. LED ефикасност.
Ефективността на светодиодите се измерва в лумени/ват. Топло белите диоди произвеждат до 100 лумена на ват, докато студено белите са доста по-ефективни и произвеждат 110-120 лумена на ват. Обикновената крушка произвежда 10-18 лумена на ват.

6. LED драйвъри.
Флуоресцентните крушки изискват баласт, за да функционират. Баластът осигурява изходно напрежение и ограничение на електрическия ток. Светодиодите също имат нужда от подобно захранване. При led осветлението този уред се нарича светодиоден драйвер. Той преобразува входящия ток до такъв с необходимите параметри, за да могат диодите да функционират оптимално с максимална яркост и дълъг живот.  

7. LED топлинна енергия.
Мит е, че светодиодите не генерират топлина. Всички светлинни източници генерират топлина и в това число ледовете не правят изключение. LED осветлението е проектирано с радиатори, които адекватно да разсеят отделената топлина.

8. Живот на диодите.
Диодите не изгарят внезапно както крушките с нажежаема жичка. С течение на времето излъчваната светлина става все по-слаба. Един светодиод се счита за изхабен когато започне да свети със 70% от първоначалния си интезитет. При перфектни лабораторни условия живота на един светодиод е около 100 000 часа. На практика обаче нещата не стоят така. В реални условия този тип осветителни тела имат продължителност на живот около 60 000 - 80 000часа.

9. Органичен диод - OLED.
Това е иновативна технология, с която се произвеждат гъвкави екрани. Този тип диоди са създадени с въглерод (обикновеният е с кристал). По-подробно за тях ще Ви разкажем в някоя от следващите статии.

10. Инфрачервени и ултравиолетови лъчи.
Белите светодиоди не излъчват инфрачервени лъчи като обикновената крушка и ултравиолетови като флуоресцентните.

В заключение можем да кажем, че светодиодите като технология има още на къде да се развива. Изследванията продължават, за да се подобрят яркостта, ефикастността и продължителността на живот.  

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози