Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Улично осветление - как хората се чувстват по-сигурни

Различни световни  изследвания показват, че тъмнината води до голям спад в броя на хората, които се разхождат, а основната причина за това е чувството на несигурност през тъмната част на денонощието. Възможно е причината за тази несигурност или дори страх да се крие в остатъци от евулюционното ни развитие. Все пак предците ни са били изложени на заплахата от ловуващи хищници... Днес по-скоро този страх е насочен в посока да не бъдеш ограбен.

Други проучвания сочат, че уличното осветление намалява престъпността в дадена област, но тъй като намалението е отчетено и през деня и през нощта, няма как да се установи дали осветлението е единственият фактор.

Без значение дали светлината оказва или не оказва влияние върху престъпността, едно е ясно - хората се чувстват по-сигурни при наличието на осветление по улиците, когато се разхождат през тъмната част на деня. Освен това, наличието ѝ може да увеличи времето, което хората прекарват навън, да намали сиюоциалната изолация, да намали психическото здраве и да повиши чувство на благосъстоятелност обществото.

Уличното осветление може да подобри междусъседските отношения, да накара хората да се чувстват в безопасност. Въпреки това не би било разумно да се опитваме да осветяваме нощните улици до степен както биха изглеждали през деня. Все пак всичко това не е безплатно. Възможно е прекалената светлина вечер да окаже отрицателно въздействие върху някои животински видове.

Скорошно проучване доказва, че не толкова средната осветеност на един квартал или улица, колкото равномерното разпределение на светлината кара хората да се чувстват сигурни.

Изключително важно за правилната осветеност на улиците е правилното разпределение на осветителните тела, които да създават еднородна осветеност. Използвано правилно, уличното осветление подобрява живота на хората и помага улиците и кварталите да оживеят и през нощта.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози