Уважаеми клиенти, физическите ни магазини няма да работят в педиода 30.04 - 09.05 (включително).

Количка
0 артикула

Новини

Празнични и почивни дни 30.04 - 09.05.2021

27 Апр 2021
Във връзка с наближаващите празнични дни, бихме искали да Ви уведомим за дните, през които фирма Дианид няма да обслужва клиенти.

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

На 10 май 2021 г. откриваме офис в гр. Варна

20 Апр 2021
Откриваме нов офис в гр. Варна. Заповядайте на 10.05.2021 г. във Варна на адрес бул. Владислав Варненчик 277 (срещу ТМТ).

28,80 лв/бр за улични LED лампи с мощност 50W

19 Апр 2021
Възползвайте се от страхотната цена за улични LED лампи с мощност 50W от 28,80 лв/бр до края на месец април 2021 година.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

LED осветление

Идеи за осветление на работни гаражни пространства

21 Апр 2021
Ако искате да използвате барачката или гаражно помещение за нещо повече от място, където си оставяте автомобила, трябва да направите приветливо с дост...

LED крушка за нощна лампа

15 Апр 2021
Светлината, която използваме в минутите, а дори и в часовете преди заспиване влияе много пряко върху способността ни да отпочиваме качествено.

LED осветление за дома

08 Апр 2021
Една от мечтите на голяма част от хората по целия свят е свързана с техния дом. Той трябва да бъде просторен и светъл. Но дори и при наличието на...

Каква е разликата между LED панелите със странично и тези с директно светене

23 Мар 2021
Какви са разликите? Как да изберем подходящото за нас решение?

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.
Вижте всички статии

Всичко, което трябва да знаете за LED пурите

Смяната на флуоресцентните пури с LED пури може да бъде объркващ процес. Няма нищо сложно. В следващите редове ще Ви предоставим малко информация и ще обясним как можете лесно да смените осветителните си тела.

Какви са предимствата на LED пурите?

1. По-висока ефективност, икономия на енергия (до 50%)
2. По-дълъг живот (обикновено 50 000 часа)
3. Не съдържат живак

В какви размери се предлагат LED пурите?

Тъй като телата за старите флуоресцентните пури обикновено са монтирани и свързани към електрическата мрежа преди много време, смяната им е почти задължителна. Въпреки, че препоръчваме замяната на старите тела с нови, възможно е и да се използват съществуващите стари тела за монтаж на LED пури с някои особености, които ще разгледаме след малко.

На първо време е важно да знаете размера на пурите, които ще сменяте. През годините са се утвърдили 2 главни тип пури с различни дължини.

Т8 - може би най-разпространеният тип пури. При нас можете да закупите LED пури от този размер със стандартни дължини 60см., 120см. и 150см. и два класа на производство - съответно клас А и клас Стандарт. За клас Стандарт T8 предлагаме и размер 90см.

Т5 - те са с по-малък диаметър от пурите Т8 и към момента ги предлагаме като модулни LED пури, т.е. с алуминиева основа. Налични са също в дължини 60см., 120см. и 150см.

Светодиодните (LED) пури отговарят на физическите размери на луминисцентните, за да гарантират, че могат да бъдат модерен заместител.

В практиката се срещат 2 варианта на свързване на луминисцентни пури. При първия в тялото е поставен електронен баласт (дросел). При втория вариант в тялото има поставен електромагнитен дросел и стартер. При всички положения, при подмяна на луминисцентни пури с LED пури е необходимо да премахнете цялата електроника (стартер и дросел) и до LED пурата да достига директно 220V напрежение.

Преди да започнете работа по отстраняване на електрониката се уверете, че до тялото не достига електричество. Ако не сте сигурни какво трябва да направите се обърнете към специалист.

Още нещо важно, което трябва да разберете е дали електричеството достига само до единия край на пурите (фаза и нула са от едната страна) или фазата е от едната страна, а нулата от другата. Тази информация е важна при поръчката на LED пури. Тъй като те могат да бъдат изработени с едностранно (фазата и нулата са от едната страна на LED пурата и са отбелязани с L и N, а двата пина от другата страна служат само за държачи) или с двустранно захранване.

Ако всичко това Ви изглежда сложно, все пак подмяната на цялото тяло може да Ви се стори по-добър вариант, а цената на единична или двойна шина е между 2,50 и 5,00 лв. без ДДС в зависимост от дължината на пурата.

LED пурите произведени от Дианид се отличават с висок светлинен добив, стандартна гаранция от 3 години и възможност за удължена гаранция до 5 години. Изработват се с алуминиев корпус, който служи за радиатор за по-добро охлаждане на диодите, като по този начин значително се удължава техният живот.

Цветна температура на LED пурите

За различно приложение на LED пурите можете да изберете цветна температура според личните си предпочитания. Повече за избора на цветна температура може да прочетете в статията ни "Цветната температура - настроението на светлината".

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози