Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Всичко, което трябва да знаете за LED пурите

Смяната на флуоресцентните пури с LED пури може да бъде объркващ процес. Няма нищо сложно. В следващите редове ще Ви предоставим малко информация и ще обясним как можете лесно да смените осветителните си тела.

Какви са предимствата на LED пурите?

1. По-висока ефективност, икономия на енергия (до 50%)
2. По-дълъг живот (обикновено 50 000 часа)
3. Не съдържат живак

В какви размери се предлагат LED пурите?

Тъй като телата за старите флуоресцентните пури обикновено са монтирани и свързани към електрическата мрежа преди много време, смяната им е почти задължителна. Въпреки, че препоръчваме замяната на старите тела с нови, възможно е и да се използват съществуващите стари тела за монтаж на LED пури с някои особености, които ще разгледаме след малко.

На първо време е важно да знаете размера на пурите, които ще сменяте. През годините са се утвърдили 2 главни тип пури с различни дължини.

Т8 - може би най-разпространеният тип пури. При нас можете да закупите LED пури от този размер със стандартни дължини 60см., 120см. и 150см. и два класа на производство - съответно клас А и клас Стандарт. За клас Стандарт T8 предлагаме и размер 90см.

Т5 - те са с по-малък диаметър от пурите Т8 и към момента ги предлагаме като модулни LED пури, т.е. с алуминиева основа. Налични са също в дължини 60см., 120см. и 150см.

Светодиодните (LED) пури отговарят на физическите размери на луминисцентните, за да гарантират, че могат да бъдат модерен заместител.

В практиката се срещат 2 варианта на свързване на луминисцентни пури. При първия в тялото е поставен електронен баласт (дросел). При втория вариант в тялото има поставен електромагнитен дросел и стартер. При всички положения, при подмяна на луминисцентни пури с LED пури е необходимо да премахнете цялата електроника (стартер и дросел) и до LED пурата да достига директно 220V напрежение.

Преди да започнете работа по отстраняване на електрониката се уверете, че до тялото не достига електричество. Ако не сте сигурни какво трябва да направите се обърнете към специалист.

Още нещо важно, което трябва да разберете е дали електричеството достига само до единия край на пурите (фаза и нула са от едната страна) или фазата е от едната страна, а нулата от другата. Тази информация е важна при поръчката на LED пури. Тъй като те могат да бъдат изработени с едностранно (фазата и нулата са от едната страна на LED пурата и са отбелязани с L и N, а двата пина от другата страна служат само за държачи) или с двустранно захранване.

Ако всичко това Ви изглежда сложно, все пак подмяната на цялото тяло може да Ви се стори по-добър вариант, а цената на единична или двойна шина е между 2,50 и 5,00 лв. без ДДС в зависимост от дължината на пурата.

LED пурите произведени от Дианид се отличават с висок светлинен добив, стандартна гаранция от 3 години и възможност за удължена гаранция до 5 години. Изработват се с алуминиев корпус, който служи за радиатор за по-добро охлаждане на диодите, като по този начин значително се удължава техният живот.

Цветна температура на LED пурите

За различно приложение на LED пурите можете да изберете цветна температура според личните си предпочитания. Повече за избора на цветна температура може да прочетете в статията ни "Цветната температура - настроението на светлината".

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози