Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Приложение на светодиодни лампи, ленти и крушки за осветяване на щандове за хранителни стоки

Все по-широко изполваното светодиодно LED осветление на витрини и щандове за хранителни продукти е изключително подходящо при представяне както на свежи и замразени хранителни стоки, така и на различни печива, хляб, деликатеси и напитки.

То както изтъкнахме в предишните ни статии има множество предимства най-важните, от които ще споменем отново:

Намаляване на потреблението на енергия.

Високата енергийна ефективност и по-доброто действие при ниски температури позволява на светодиодното осветление да изразходва до 60% по-малко ток в сравнение с флуоресцентното осветление. Освен това светодиодното осветление отделя по-малко топлина, което означава, че хладилния компресор не трябва да работи толкова много за премахване на топлината.

Подобрена видимост на продуктите.

LED осветителните тела могат ефективно да насочват и разсейват светлината, където е необходимо. При тях има възможност за равномерно осветяване на рафтовете.

Намаляване на разходите по подръжка.

Дългата гаранцията и продължителният живот на продукта значително намаляват разходите свързани с подръжката на осветителните тела.

Грижа за околната среда.

Освен, че спестява енергия и има дълъг живот светодиодното осветление не съдържа живак. Също така чрез намаляване на консумацията на енергия се намаляват и емисиите вредни газове, свързани с производставото на електроенергия.

При осветяването на повечето от хранителните продукти се използва топлата бяла светлина. Топло бял (warm white) е термин, определящ бял цвят с температура от 2700 до 3000К (келвина). Температурата на цвета е един от най-важните фактори, определящи светодиодното бяло осветление. Топло бялото се асоциира със светлината на огъня или на запалената свещ. Въпреки, че „топло бяло“ звучи като цвят с висока цветна температура в скалата на Келвин то е с една от най-ниските температури. За сравнение студено бялото е 4000К.

Щандовете за прясно незамразено месо са един от най-важните елементи за добре функциониращия магазин или супермаркет. Добрият външен вид на месото привлича купувачите и осигурява големи продажби. За тази цел то трябва да изглежда естествено свежо и апетитно. Различните видове лампи се различават с влиянието си върху месото. Традиционните технологии като флуоресцентните използват инфра-червено, което причинява бърза промяна в цвета на месото, водещо до неапетитен външен вид на продукта. От ярко сини до розови замразените меса и рибни продукти обхващат целия цветови спектър. Средните бели цветови LED температури се използват за осветяване им защото успяват да създадат свежо усещане и увеличават яркостта на цветовете. При светодиодното осветяване на витрини и щандове с месо се използват или червени, или бели LED лампи и светодиодна лента. При представянето на пресни месни продукти голямо значение има осветителните тела да не излъчват прекалено много топлина, тъй като тя може да има пагубно влияние върху срока на годност, качеството и външния вид на предлаганите месни продукти.

Замразените храни и витрините с такива продукти по супермаркетите обикновено са осветени от флуоресцентни източници на светлина. Въпреки, че са сравнителнo ефективни и надеждни те работят най-добре при температури от 15-25ºС. Ефективността на луминесцентната светлина може да падне до 60% при ниски (минусови) температури, докато

светодиодното осветление работи даже по-добре при по-ниска температура. Използването на LED осветление при представянето на замразени продукти не само, че само по себе си осигурява спестяване на енергия, но то също така може да се комбинира и с димер за допълнителна икономия на ток. Неефективните флуоресцентни лампи увеличават проблема с произвеждането на топлинна енергия. Изследвания са показали, че светодиодното осветление в стъклени хладилни витрини може да намали консумацията на електричество до 60%.

Силната топла бяла светлина е основната, която придава на хляба и сладкишите вид на току-що изпечени. Монтирането на дискретни светодиоди позволява те да хвърлят богата светлина през цялата отворена витрина за тестени изделия. Когато продуктите са в целофанова опаковка, може да се използва разсейващо покритие за да намалят отраженията и отблясъците. За допълнително визуално въздействие на откритите щандове за тестени изделия се монтират подвижни светодиодни спотове, задвижвани от нова технология, която дава изключителна яркост и цветово разнообразие /многостранност/. Малко по-хладната бяла LED светлина е препоръчителна за витрини на сладкарници с различни видове торти.

При млечните продукти е разпространена употребата на неутрална бяла светлина. Тя балансира между искрящия цвят и естествения природен вид на продуктите.

Представянето на охладени спиртни напитки би могло да бъде много атрактивно, благодарение на техните разнообразни форми и интересни етикети. Подходящи при тях са средните бели цветове, които подчертават виталните цветове на течностите.

Освен с различни варианти на бялата светлина за по-атрактивно представяне на храните може да се използват и цветни светодиодни източници. Най-разпространена е употребата на червена и зелена светлина като приложението им е главно при щандовете с плодове и зеленчуци, прясно месо и други продукти с ясно изразен собствен цвят. Основното, което тези цветни светлини правят е да подчертават цвета на продукта. Например един домат с подходяща червена светлина, би изглеждал значително по-апетитно, а пък свежите марули със зелена светлина – като току-що откъснати. При този вид продукти също се използват топло белите светодиодни светлини.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани