Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Приложение на светодиодни лампи, ленти и крушки за осветяване на щандове за хранителни стоки

Все по-широко изполваното светодиодно LED осветление на витрини и щандове за хранителни продукти е изключително подходящо при представяне както на свежи и замразени хранителни стоки, така и на различни печива, хляб, деликатеси и напитки.

То както изтъкнахме в предишните ни статии има множество предимства най-важните, от които ще споменем отново:

Намаляване на потреблението на енергия.

Високата енергийна ефективност и по-доброто действие при ниски температури позволява на светодиодното осветление да изразходва до 60% по-малко ток в сравнение с флуоресцентното осветление. Освен това светодиодното осветление отделя по-малко топлина, което означава, че хладилния компресор не трябва да работи толкова много за премахване на топлината.

Подобрена видимост на продуктите.

LED осветителните тела могат ефективно да насочват и разсейват светлината, където е необходимо. При тях има възможност за равномерно осветяване на рафтовете.

Намаляване на разходите по подръжка.

Дългата гаранцията и продължителният живот на продукта значително намаляват разходите свързани с подръжката на осветителните тела.

Грижа за околната среда.

Освен, че спестява енергия и има дълъг живот светодиодното осветление не съдържа живак. Също така чрез намаляване на консумацията на енергия се намаляват и емисиите вредни газове, свързани с производставото на електроенергия.

При осветяването на повечето от хранителните продукти се използва топлата бяла светлина. Топло бял (warm white) е термин, определящ бял цвят с температура от 2700 до 3000К (келвина). Температурата на цвета е един от най-важните фактори, определящи светодиодното бяло осветление. Топло бялото се асоциира със светлината на огъня или на запалената свещ. Въпреки, че „топло бяло“ звучи като цвят с висока цветна температура в скалата на Келвин то е с една от най-ниските температури. За сравнение студено бялото е 4000К.

Щандовете за прясно незамразено месо са един от най-важните елементи за добре функциониращия магазин или супермаркет. Добрият външен вид на месото привлича купувачите и осигурява големи продажби. За тази цел то трябва да изглежда естествено свежо и апетитно. Различните видове лампи се различават с влиянието си върху месото. Традиционните технологии като флуоресцентните използват инфра-червено, което причинява бърза промяна в цвета на месото, водещо до неапетитен външен вид на продукта. От ярко сини до розови замразените меса и рибни продукти обхващат целия цветови спектър. Средните бели цветови LED температури се използват за осветяване им защото успяват да създадат свежо усещане и увеличават яркостта на цветовете. При светодиодното осветяване на витрини и щандове с месо се използват или червени, или бели LED лампи и светодиодна лента. При представянето на пресни месни продукти голямо значение има осветителните тела да не излъчват прекалено много топлина, тъй като тя може да има пагубно влияние върху срока на годност, качеството и външния вид на предлаганите месни продукти.

Замразените храни и витрините с такива продукти по супермаркетите обикновено са осветени от флуоресцентни източници на светлина. Въпреки, че са сравнителнo ефективни и надеждни те работят най-добре при температури от 15-25ºС. Ефективността на луминесцентната светлина може да падне до 60% при ниски (минусови) температури, докато

светодиодното осветление работи даже по-добре при по-ниска температура. Използването на LED осветление при представянето на замразени продукти не само, че само по себе си осигурява спестяване на енергия, но то също така може да се комбинира и с димер за допълнителна икономия на ток. Неефективните флуоресцентни лампи увеличават проблема с произвеждането на топлинна енергия. Изследвания са показали, че светодиодното осветление в стъклени хладилни витрини може да намали консумацията на електричество до 60%.

Силната топла бяла светлина е основната, която придава на хляба и сладкишите вид на току-що изпечени. Монтирането на дискретни светодиоди позволява те да хвърлят богата светлина през цялата отворена витрина за тестени изделия. Когато продуктите са в целофанова опаковка, може да се използва разсейващо покритие за да намалят отраженията и отблясъците. За допълнително визуално въздействие на откритите щандове за тестени изделия се монтират подвижни светодиодни спотове, задвижвани от нова технология, която дава изключителна яркост и цветово разнообразие /многостранност/. Малко по-хладната бяла LED светлина е препоръчителна за витрини на сладкарници с различни видове торти.

При млечните продукти е разпространена употребата на неутрална бяла светлина. Тя балансира между искрящия цвят и естествения природен вид на продуктите.

Представянето на охладени спиртни напитки би могло да бъде много атрактивно, благодарение на техните разнообразни форми и интересни етикети. Подходящи при тях са средните бели цветове, които подчертават виталните цветове на течностите.

Освен с различни варианти на бялата светлина за по-атрактивно представяне на храните може да се използват и цветни светодиодни източници. Най-разпространена е употребата на червена и зелена светлина като приложението им е главно при щандовете с плодове и зеленчуци, прясно месо и други продукти с ясно изразен собствен цвят. Основното, което тези цветни светлини правят е да подчертават цвета на продукта. Например един домат с подходяща червена светлина, би изглеждал значително по-апетитно, а пък свежите марули със зелена светлина – като току-що откъснати. При този вид продукти също се използват топло белите светодиодни светлини.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози