Количка
0 артикула

Новини

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

LED осветление

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Видеонаблюдение

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?
Вижте всички статии

Приложение на светодиодни лампи, ленти и крушки за осветяване на щандове за хранителни стоки

Все по-широко изполваното светодиодно LED осветление на витрини и щандове за хранителни продукти е изключително подходящо при представяне както на свежи и замразени хранителни стоки, така и на различни печива, хляб, деликатеси и напитки.

То както изтъкнахме в предишните ни статии има множество предимства най-важните, от които ще споменем отново:

Намаляване на потреблението на енергия.

Високата енергийна ефективност и по-доброто действие при ниски температури позволява на светодиодното осветление да изразходва до 60% по-малко ток в сравнение с флуоресцентното осветление. Освен това светодиодното осветление отделя по-малко топлина, което означава, че хладилния компресор не трябва да работи толкова много за премахване на топлината.

Подобрена видимост на продуктите.

LED осветителните тела могат ефективно да насочват и разсейват светлината, където е необходимо. При тях има възможност за равномерно осветяване на рафтовете.

Намаляване на разходите по подръжка.

Дългата гаранцията и продължителният живот на продукта значително намаляват разходите свързани с подръжката на осветителните тела.

Грижа за околната среда.

Освен, че спестява енергия и има дълъг живот светодиодното осветление не съдържа живак. Също така чрез намаляване на консумацията на енергия се намаляват и емисиите вредни газове, свързани с производставото на електроенергия.

При осветяването на повечето от хранителните продукти се използва топлата бяла светлина. Топло бял (warm white) е термин, определящ бял цвят с температура от 2700 до 3000К (келвина). Температурата на цвета е един от най-важните фактори, определящи светодиодното бяло осветление. Топло бялото се асоциира със светлината на огъня или на запалената свещ. Въпреки, че „топло бяло“ звучи като цвят с висока цветна температура в скалата на Келвин то е с една от най-ниските температури. За сравнение студено бялото е 4000К.

Щандовете за прясно незамразено месо са един от най-важните елементи за добре функциониращия магазин или супермаркет. Добрият външен вид на месото привлича купувачите и осигурява големи продажби. За тази цел то трябва да изглежда естествено свежо и апетитно. Различните видове лампи се различават с влиянието си върху месото. Традиционните технологии като флуоресцентните използват инфра-червено, което причинява бърза промяна в цвета на месото, водещо до неапетитен външен вид на продукта. От ярко сини до розови замразените меса и рибни продукти обхващат целия цветови спектър. Средните бели цветови LED температури се използват за осветяване им защото успяват да създадат свежо усещане и увеличават яркостта на цветовете. При светодиодното осветяване на витрини и щандове с месо се използват или червени, или бели LED лампи и светодиодна лента. При представянето на пресни месни продукти голямо значение има осветителните тела да не излъчват прекалено много топлина, тъй като тя може да има пагубно влияние върху срока на годност, качеството и външния вид на предлаганите месни продукти.

Замразените храни и витрините с такива продукти по супермаркетите обикновено са осветени от флуоресцентни източници на светлина. Въпреки, че са сравнителнo ефективни и надеждни те работят най-добре при температури от 15-25ºС. Ефективността на луминесцентната светлина може да падне до 60% при ниски (минусови) температури, докато

светодиодното осветление работи даже по-добре при по-ниска температура. Използването на LED осветление при представянето на замразени продукти не само, че само по себе си осигурява спестяване на енергия, но то също така може да се комбинира и с димер за допълнителна икономия на ток. Неефективните флуоресцентни лампи увеличават проблема с произвеждането на топлинна енергия. Изследвания са показали, че светодиодното осветление в стъклени хладилни витрини може да намали консумацията на електричество до 60%.

Силната топла бяла светлина е основната, която придава на хляба и сладкишите вид на току-що изпечени. Монтирането на дискретни светодиоди позволява те да хвърлят богата светлина през цялата отворена витрина за тестени изделия. Когато продуктите са в целофанова опаковка, може да се използва разсейващо покритие за да намалят отраженията и отблясъците. За допълнително визуално въздействие на откритите щандове за тестени изделия се монтират подвижни светодиодни спотове, задвижвани от нова технология, която дава изключителна яркост и цветово разнообразие /многостранност/. Малко по-хладната бяла LED светлина е препоръчителна за витрини на сладкарници с различни видове торти.

При млечните продукти е разпространена употребата на неутрална бяла светлина. Тя балансира между искрящия цвят и естествения природен вид на продуктите.

Представянето на охладени спиртни напитки би могло да бъде много атрактивно, благодарение на техните разнообразни форми и интересни етикети. Подходящи при тях са средните бели цветове, които подчертават виталните цветове на течностите.

Освен с различни варианти на бялата светлина за по-атрактивно представяне на храните може да се използват и цветни светодиодни източници. Най-разпространена е употребата на червена и зелена светлина като приложението им е главно при щандовете с плодове и зеленчуци, прясно месо и други продукти с ясно изразен собствен цвят. Основното, което тези цветни светлини правят е да подчертават цвета на продукта. Например един домат с подходяща червена светлина, би изглеждал значително по-апетитно, а пък свежите марули със зелена светлина – като току-що откъснати. При този вид продукти също се използват топло белите светодиодни светлини.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози