Количка
0 артикула

Новини

Празнични и почивни дни

03 Дек 2020
Във връзка с наближаващите празнични дни, бихме искали да Ви уведомим за дните, през които фирма Дианид няма да обслужва клиенти.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

20% отстъпка за LED дизайнерски осветителни тела и аплици

30 Ное 2020
Месец декември носи ново страхотно предложение от Дианид, което ви очаква чак до 15.12.2020 г.

Предложи кауза, която да подкрепим

16 Ное 2020
През месец декември даряваме част от обората си добра кауза. Помогнете ни да я изберем.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Коледните елхи през 2020

09 Ное 2020
На прага сме на празничен сезон, който вероятно няма да прилича на повечето досега. В условията на пандемия за всички ни е повече от важно да запазим...

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

Видеонаблюдение

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....
Вижте всички статии

LED осветление за отглеждане на растения

НАСА вече дълго време експериментира с използване на изкуствено осветление за отглеждане на растения за храна при дълги космически мисии.

Растенията разчитат на светлина, за да произвеждат необходимите хранителни вещества чрез фотосинтезата. Слънчевата светлина е оптималният източник на светлина за растежа на растенията, но в много случаи обаче слънчевата светлина е недостатъчна или е необходим ускорен растеж на растенията.

Светодиодното осветление позволява голяма гъвкавост в начина, по който се конструират спектрите. Ефективността на светодиодите е достигнала такова ниво, че растежът на растенията чрез изкуствено осветление е икономически осъществим както за търговски, така и за домашни приложения.

В съчетание с напредъка в много техники за изкуствено развитие на растенията, като например култура на разтваряне (само течност) и средна култура (използване на изкуствени почви), използването на LED в изкуствения растеж на растенията се разширява бързо.

Промишлеността в момента се движи към използването на светодиоди за използване във вертикално земеделие, което се очаква да промени значително начина, по който отглеждаме храни.

Провеждат се много изследвания на ефекта на всяка дължина на вълната и нейното въздействие върху растенията. Отглеждането на растения с изкуствено осветление изглежда просто, но има много променливи, на които е добре да се обърне внимание. Някои дължини на вълните са по-благоприятни за развитието на стволовете, докато други насърчават растежа на листата.

Растенията са разчитали на естествена дневна светлина хиляди поколения така, че въпреки продължаващите проучвания, които се опитват да „настроят“ спектъра на растежа на растенията, осигуряването на почти перфектен дневен спектър за растенията, използващи нашите високи CRI светодиоди, със сигурност е лесен и ефективен подход.

Попитайте за възможностите за осветление за отглеждане на растения на e-mail: dianid@abv.bg .

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани