Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Светодиодните ленти – предимства и приложения

Светодиодните ленти намират все повече приложение в съвременния свят като се ползват както за специални нужди /от полиция, за аварийно осветление и други подобни/, така и за домове, офиси, магазини, нощни клубове, осветление на изложения и т.н.

Предимства

Съществуват редица предимства свързани със светодиодните ленти. Те идват главно от положителните страни на самите светодиоди.

Основното им предимство е, че светодиодите не се нагряват, така както другите източници на светлина. Това е така, защото те се произвеждат по такъв начин, че могат да светят дълго време, без да излъчват топлина, защото фотоните, които светят са запечатани със смола. Това ги прави идеални за използване на места, които изискват осветление, но ги няма трудностите, които произлизат от излъчваната топлина. Друго предимство, е че от светодиодите човек не може да получи токов удар. Това се дължи на факта, че LED лентите са шокоустойчиви. Могат да бъдат докоснати, докато светят, без да крият риск от удар. Това е много полезно при наличието на деца. Лентите могат да бъдат и водоустойчиви, което ги прави подходящи за всякакви метеорологични условия.

Това, че са направени от надежден материал също е голямо предимство. Човек няма нужда да се тревожи, че ще се счупят, а и освен това са много дълготрайни и няма опасност да се пръснат. Предимство от изключително голямо значение е, че не вредят на околната среда.

Приложения:

Полиция

Светодиодните ленти се използват от полицаите, за да могат да вършат по-ефективно работата си. Различните режими на излъчване и яркостта им са голямо предимство, когато трябва да се привлече внимание или нещо да се види от разстояние, като например при пътни произшествия или други подобни ситуации. Освен това те работят дълго време, което прави употребата им икономически ефективна.

Аварийно осветление

Друго доста разпространено приложение на LED лентите е за аварийно осветление. Те лесно могат да осигурят безопасна евакуация, понеже са тънки и с голяма дължина, могат да се монтират на места с ограничено пространство и по този начин да посветявят пътищата за евакуация. Голямо тяхно предимство е, че са енергийно независими, което ги застрахова при прекъсване на захранването. Повечето такива ленти се правят така , че да могат да работят и при огън и при вода.

Нощни клубове

Лентите, които се използват в нощните клубове и дискотеките са по-различни от другите. Те се по-мощни и използват повече енергия. Също така са доста ярки заради затъмнените помещения, в които се използват. Най–често използваните LED ленти в клубовете са RGB обикновени или дигитални, защото възможностите им да възпроизвеждат различни светлинни ефекти са много по-големи. Често те са синхронизирани с музиката, което допринася за увеличаването на усещанията от звука. Тъй като излъчват и много малко топлина те не загряват помещенията. Въпреки че първоначално излизат скъпи с течение на времето тези продукти напълно компенсират разходите си, което ги прави много добра инвестиция.

За дома

LED лентите са много подходящи за осветление и в дома. Могат да се ползват в кухнята за осветяване на барплотове или маси. От гледна точка на сигурността те са мнго подходящи понеже работят с нисък волтаж, освен това се предлагат със силиконово покритие, а също и с висок коефициент на водоустойчивост, което ги предпазва от вода. Те могат да се монтират и по краищата или под и зад мебели, по рафтове, около огледала (дори и в банята, ако са водоустойчиви). Удобни са за коридори и стълбища, където обикновено има нужда от по-силно осветяване. Може да се създаде съвсем различна атмосфера в дома, ако се поставят примерно под стъклената маса, по корниза или по ръбовете на дивана. Често срещано приложение на светодиодните ленти в бита е за осветяването на окачени тавани. В допълнение и с това, че се предлагат в различни цветове те дават възможност домът да стане едно много по-приятно и интересно място за живеене.

За рекламно осветление

Новите технологии при производството на светодиодните ленти ги правят доста търсени при излагане на продукти в магазини, заведения или различни изложения. Това, че могат да се монтират почти навсякъде, независимо от повърхността или наличието на чупки и ъгли е огромно предимство. То ги прави подходящи за монтаж по части от щандове, когато трябва да се акцентира на даден продукт.

LED лентите намират приложение и при големи изложения, като например за коли. Те могат да се монтират както по самия подиум, на който е изложена колата, така и по рамките на вратите и около фаровете или по шасито.

Развлекателната индустрия от години ползва светодиодните ленти за своите цели. А сега когато те вече се произвеждат и гъвкави и водоустойчиви значението и сферите на приложението им нарастват още повече. Те се ползват за външно осветление на фонтани, статуи, пътеки или цели улици.

Светодиодните ленти все повече изместват и традицианно използваните LED модули при изработка на рекламни светещи букви и надписи.

Разбира се, това не са всички възможни приложения на този сравнително нов светодиоден продукт. Поради своята гъвкавост и заради това, че се произвеждат на дължини в метри и могат да се режат и на малки участъци, както и да се снаждат без да се получава прекъсване на светлинната линия клиентите могат да ги ползват за осветяване и акцентиране на всякакви обекти – от мебелите в дома до цели части от сгради.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози