Количка
0 артикула

Новини

До 15% отстъпка в 6 категории продукти до 7 март

01 Мар 2021
Подгответе се за пазаруване от 1 до 7 март, защото имаме предложения с намаления, каквито ще откриете само при нас, а отстъпката между 5% и 15% опреде...

Индустриални осветителни тела, улични лампи и аксесоари на промоционална цена

14 Яну 2021
Разгледайте промоционалното ни предложение с допълнителна отстъпка от 10% до края на месец януари!

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Нов рекорд в онлайн пазаруването за Black Friday 2020

02 Дек 2020
Amazon отбеляза нов рекорд в онлайн продажбите този Black Friday. Все повече потребители предпочитат да пазаруват от дивана у дома си.

Понякога е нужно наистина малко, за да постигнем много

11 Ное 2020
Достъпът до образование е важен за всички деца по света, а много често е необходима само малко добра воля, за да се случи нещо добро.

LED осветление

LED плафони за детска стая

02 Фев 2021
Най-вероятно детската стая е тази, която най-често променя облика си, докато децата растат. Осветлението ѝ също трябва да се променя заедно с цялостна...

Осветление на 12V или 220V?

21 Яну 2021
Вижте какви са предимствата и недостатъците при различните напрежения.

Загряват ли LED крушките?

08 Яну 2021
Един от въпросите, които често ни задават наши клиенти. Прочети повече по темата в следващите редове.

Малките стъпки към един по-устойчив свят

18 Дек 2020
Намалете консумацията на електричество. Изберете LED осветление.

Превърнете аквариума си в прелестен дизайнерски елемент от интериора с LED осветление

14 Дек 2020
Цветните рибки и живи растения могат да са прекрасен декоративен елемент както за дома, така и за офиса. Освен забавно, наблюдението на рибите е и обр...

Как да предпазите кабелите на осветлението, които са на открито

26 Ное 2020
Използването на осветление в двора на къщата, градината или поставянето на коледна светеща украса вече е обичайно практика за всеки дом. Когато и...

Идеи за коледна украса на открито

17 Ное 2020
Има нещо вълшебно в къща, която е украсена със светлина, особено в снежна зимна вечер. Все още има достатъчно време да се захванете с украсата си...

Видеонаблюдение

Видеонаблюдение и лични данни

05 Фев 2021
Видеонаблюдението вече е достъпно за масовия потребител, но напоследък по-често получаваме един въпрос на нашите клиенти - как стои въпросът с ви...

Кои са страните с най-много камери за наблюдение в света

04 Яну 2021
Става все по-трудно да намерите място в големия град, където никой не Ви "гледа".

Как да пестим място за съхранение на видеозаписи без да губим качественото им с ROI

27 Ное 2020
Какво е ROI в системите за видеонаблюдение и как може да ни помогне спестим HDD място и трафик на данни в мрежата?

Кога да използвам WIFI система за видеонаблюдение

25 Ное 2020
Безжичните камери за видеонаблюдение често са примамливо решение, когато обмисляте закупуването на нова система за видеонаблюдение. Така ли е наистина...

Какво означават различните PoE типове и за какво се използват

12 Ное 2020
По-малко кабели, повече удобство. Какво означават различните PoE типове и за какво се използват. 

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?
Вижте всички статии

Светодиодните ленти – предимства и приложения

Светодиодните ленти намират все повече приложение в съвременния свят като се ползват както за специални нужди /от полиция, за аварийно осветление и други подобни/, така и за домове, офиси, магазини, нощни клубове, осветление на изложения и т.н.

Предимства

Съществуват редица предимства свързани със светодиодните ленти. Те идват главно от положителните страни на самите светодиоди.

Основното им предимство е, че светодиодите не се нагряват, така както другите източници на светлина. Това е така, защото те се произвеждат по такъв начин, че могат да светят дълго време, без да излъчват топлина, защото фотоните, които светят са запечатани със смола. Това ги прави идеални за използване на места, които изискват осветление, но ги няма трудностите, които произлизат от излъчваната топлина. Друго предимство, е че от светодиодите човек не може да получи токов удар. Това се дължи на факта, че LED лентите са шокоустойчиви. Могат да бъдат докоснати, докато светят, без да крият риск от удар. Това е много полезно при наличието на деца. Лентите могат да бъдат и водоустойчиви, което ги прави подходящи за всякакви метеорологични условия.

Това, че са направени от надежден материал също е голямо предимство. Човек няма нужда да се тревожи, че ще се счупят, а и освен това са много дълготрайни и няма опасност да се пръснат. Предимство от изключително голямо значение е, че не вредят на околната среда.

Приложения:

Полиция

Светодиодните ленти се използват от полицаите, за да могат да вършат по-ефективно работата си. Различните режими на излъчване и яркостта им са голямо предимство, когато трябва да се привлече внимание или нещо да се види от разстояние, като например при пътни произшествия или други подобни ситуации. Освен това те работят дълго време, което прави употребата им икономически ефективна.

Аварийно осветление

Друго доста разпространено приложение на LED лентите е за аварийно осветление. Те лесно могат да осигурят безопасна евакуация, понеже са тънки и с голяма дължина, могат да се монтират на места с ограничено пространство и по този начин да посветявят пътищата за евакуация. Голямо тяхно предимство е, че са енергийно независими, което ги застрахова при прекъсване на захранването. Повечето такива ленти се правят така , че да могат да работят и при огън и при вода.

Нощни клубове

Лентите, които се използват в нощните клубове и дискотеките са по-различни от другите. Те се по-мощни и използват повече енергия. Също така са доста ярки заради затъмнените помещения, в които се използват. Най–често използваните LED ленти в клубовете са RGB обикновени или дигитални, защото възможностите им да възпроизвеждат различни светлинни ефекти са много по-големи. Често те са синхронизирани с музиката, което допринася за увеличаването на усещанията от звука. Тъй като излъчват и много малко топлина те не загряват помещенията. Въпреки че първоначално излизат скъпи с течение на времето тези продукти напълно компенсират разходите си, което ги прави много добра инвестиция.

За дома

LED лентите са много подходящи за осветление и в дома. Могат да се ползват в кухнята за осветяване на барплотове или маси. От гледна точка на сигурността те са мнго подходящи понеже работят с нисък волтаж, освен това се предлагат със силиконово покритие, а също и с висок коефициент на водоустойчивост, което ги предпазва от вода. Те могат да се монтират и по краищата или под и зад мебели, по рафтове, около огледала (дори и в банята, ако са водоустойчиви). Удобни са за коридори и стълбища, където обикновено има нужда от по-силно осветяване. Може да се създаде съвсем различна атмосфера в дома, ако се поставят примерно под стъклената маса, по корниза или по ръбовете на дивана. Често срещано приложение на светодиодните ленти в бита е за осветяването на окачени тавани. В допълнение и с това, че се предлагат в различни цветове те дават възможност домът да стане едно много по-приятно и интересно място за живеене.

За рекламно осветление

Новите технологии при производството на светодиодните ленти ги правят доста търсени при излагане на продукти в магазини, заведения или различни изложения. Това, че могат да се монтират почти навсякъде, независимо от повърхността или наличието на чупки и ъгли е огромно предимство. То ги прави подходящи за монтаж по части от щандове, когато трябва да се акцентира на даден продукт.

LED лентите намират приложение и при големи изложения, като например за коли. Те могат да се монтират както по самия подиум, на който е изложена колата, така и по рамките на вратите и около фаровете или по шасито.

Развлекателната индустрия от години ползва светодиодните ленти за своите цели. А сега когато те вече се произвеждат и гъвкави и водоустойчиви значението и сферите на приложението им нарастват още повече. Те се ползват за външно осветление на фонтани, статуи, пътеки или цели улици.

Светодиодните ленти все повече изместват и традицианно използваните LED модули при изработка на рекламни светещи букви и надписи.

Разбира се, това не са всички възможни приложения на този сравнително нов светодиоден продукт. Поради своята гъвкавост и заради това, че се произвеждат на дължини в метри и могат да се режат и на малки участъци, както и да се снаждат без да се получава прекъсване на светлинната линия клиентите могат да ги ползват за осветяване и акцентиране на всякакви обекти – от мебелите в дома до цели части от сгради.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози