Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Светодиодните ленти – предимства и приложения

Светодиодните ленти намират все повече приложение в съвременния свят като се ползват както за специални нужди /от полиция, за аварийно осветление и други подобни/, така и за домове, офиси, магазини, нощни клубове, осветление на изложения и т.н.

Предимства

Съществуват редица предимства свързани със светодиодните ленти. Те идват главно от положителните страни на самите светодиоди.

Основното им предимство е, че светодиодите не се нагряват, така както другите източници на светлина. Това е така, защото те се произвеждат по такъв начин, че могат да светят дълго време, без да излъчват топлина, защото фотоните, които светят са запечатани със смола. Това ги прави идеални за използване на места, които изискват осветление, но ги няма трудностите, които произлизат от излъчваната топлина. Друго предимство, е че от светодиодите човек не може да получи токов удар. Това се дължи на факта, че LED лентите са шокоустойчиви. Могат да бъдат докоснати, докато светят, без да крият риск от удар. Това е много полезно при наличието на деца. Лентите могат да бъдат и водоустойчиви, което ги прави подходящи за всякакви метеорологични условия.

Това, че са направени от надежден материал също е голямо предимство. Човек няма нужда да се тревожи, че ще се счупят, а и освен това са много дълготрайни и няма опасност да се пръснат. Предимство от изключително голямо значение е, че не вредят на околната среда.

Приложения:

Полиция

Светодиодните ленти се използват от полицаите, за да могат да вършат по-ефективно работата си. Различните режими на излъчване и яркостта им са голямо предимство, когато трябва да се привлече внимание или нещо да се види от разстояние, като например при пътни произшествия или други подобни ситуации. Освен това те работят дълго време, което прави употребата им икономически ефективна.

Аварийно осветление

Друго доста разпространено приложение на LED лентите е за аварийно осветление. Те лесно могат да осигурят безопасна евакуация, понеже са тънки и с голяма дължина, могат да се монтират на места с ограничено пространство и по този начин да посветявят пътищата за евакуация. Голямо тяхно предимство е, че са енергийно независими, което ги застрахова при прекъсване на захранването. Повечето такива ленти се правят така , че да могат да работят и при огън и при вода.

Нощни клубове

Лентите, които се използват в нощните клубове и дискотеките са по-различни от другите. Те се по-мощни и използват повече енергия. Също така са доста ярки заради затъмнените помещения, в които се използват. Най–често използваните LED ленти в клубовете са RGB обикновени или дигитални, защото възможностите им да възпроизвеждат различни светлинни ефекти са много по-големи. Често те са синхронизирани с музиката, което допринася за увеличаването на усещанията от звука. Тъй като излъчват и много малко топлина те не загряват помещенията. Въпреки че първоначално излизат скъпи с течение на времето тези продукти напълно компенсират разходите си, което ги прави много добра инвестиция.

За дома

LED лентите са много подходящи за осветление и в дома. Могат да се ползват в кухнята за осветяване на барплотове или маси. От гледна точка на сигурността те са мнго подходящи понеже работят с нисък волтаж, освен това се предлагат със силиконово покритие, а също и с висок коефициент на водоустойчивост, което ги предпазва от вода. Те могат да се монтират и по краищата или под и зад мебели, по рафтове, около огледала (дори и в банята, ако са водоустойчиви). Удобни са за коридори и стълбища, където обикновено има нужда от по-силно осветяване. Може да се създаде съвсем различна атмосфера в дома, ако се поставят примерно под стъклената маса, по корниза или по ръбовете на дивана. Често срещано приложение на светодиодните ленти в бита е за осветяването на окачени тавани. В допълнение и с това, че се предлагат в различни цветове те дават възможност домът да стане едно много по-приятно и интересно място за живеене.

За рекламно осветление

Новите технологии при производството на светодиодните ленти ги правят доста търсени при излагане на продукти в магазини, заведения или различни изложения. Това, че могат да се монтират почти навсякъде, независимо от повърхността или наличието на чупки и ъгли е огромно предимство. То ги прави подходящи за монтаж по части от щандове, когато трябва да се акцентира на даден продукт.

LED лентите намират приложение и при големи изложения, като например за коли. Те могат да се монтират както по самия подиум, на който е изложена колата, така и по рамките на вратите и около фаровете или по шасито.

Развлекателната индустрия от години ползва светодиодните ленти за своите цели. А сега когато те вече се произвеждат и гъвкави и водоустойчиви значението и сферите на приложението им нарастват още повече. Те се ползват за външно осветление на фонтани, статуи, пътеки или цели улици.

Светодиодните ленти все повече изместват и традицианно използваните LED модули при изработка на рекламни светещи букви и надписи.

Разбира се, това не са всички възможни приложения на този сравнително нов светодиоден продукт. Поради своята гъвкавост и заради това, че се произвеждат на дължини в метри и могат да се режат и на малки участъци, както и да се снаждат без да се получава прекъсване на светлинната линия клиентите могат да ги ползват за осветяване и акцентиране на всякакви обекти – от мебелите в дома до цели части от сгради.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани