Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

Как да изберем най-доброто промишлено осветление?

04 Апр 2024
Защо да изберем LED осветление за нашия промишлен обект

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...
Вижте всички статии

Светодиодни крушки - предпочитан избор за електрически крушки у дома

Преди 10-ина години, когато избирахме крушка (както всички наричат този тип осветително тяло), голямото решение, което трябваше да се направи, беше мощността.  Най-често 40W, 60W или 100W. Всички използвахме крушките с нажежаема жички, може би защото нямаше други алтернативи.

През последните години се появиха крушки с надпис - "еквивалент на 60W" или друго. А цената на тези нови крушки е значително по-висока от познатата до скоро 60W крушка с нажежаема жичка.

Крушката, която Томас Едисън даде на света, беше чудо на времето си, но сега има много по-енергийно ефективни, по-дълго време светещи крушки, които пестят енергия в дома, а и светят и по-силно.

Има няколко основни неща, които не е задължително, но е добре да знаете, преди да закупите нови крушки. В следващите редове можете да научете повече за LED крушките, енергийната ефективност, икономията на разходи и др.

Законовите норми, които бяха приети да влязат в сила през 2011 г., дадоха време на производителите на осветление да проектират и обновят производството си на крушки с такива, които са по-ефективни.

Изискванията определят максималната мощност във ватове (W), която може да се използва за производството на определено количество светлина в лумени (lm). Законът не забранява използването на електрическа крушка, но като се изисква крушките да бъдат по-ефективни или да произвеждат повече лумени на ват (lm/W), това прави трудно за индустрията да продължи да отговаря на изискванията с технология с електрическа крушка с нажежаема жичка. Много по-лесно е да се постигне висок светлинен добив с технология като LED.

Математиката на енергийната ефективност

Стандартна 60W крушка с нажежаема жичка излъчва около 820 лумена. Това означава, че 60W крушка с нажежаема жичка излъчва 13.67 lm/W.

LED крушките отиват много по-далеч. Стандартната 60W крушка с нажежаема жичка, може да бъде заместена с LED крушка, която излъчва 800 лумена, използвайки само 9W мощност. Това е ефективност от приблизитело 89 lm/W.

Светодиодната крушка е повече от шест пъти по-ефективна от крушката с нажежаема жичка. Казано по друг начин, преминаването от 60W с нажежаема жичка към 60W еквивалентни LED крушки спестява близо 84% от разходите за използване на тази крушка.

Разходи

Ако отидете в магазина и вземете LED крушка в едната си ръка и обикновена крушка с нажежаема жичка в другата, като видите цената им бихте си помислили, че новите LED крушки са чист грабеж, тъй като първоначалните разходи при закупуване на светодиодни крушки са по-големи. Така беше в началото на предлагането им. В момента можете да закупите 12W LED крушка на цена около 2,00 лв. Цените се понижават непрекъснао с нарастване на производството.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози