Количка
0 артикула

Новини

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

Осветление за таван

08 Юни 2021
Осветлението за таван е един от най-често използваните видове осветление на практика заради удобството, които предлага. Кои са осветителните тела...

Отбелязваме Деня на Земята - 22 април

22 Апр 2021
Употребата на ефективно осветление е малка, но и много важна крачка за опазване на живота в нашата планета.

LED осветление

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...

Може ли малката стая да изглежда по-голяма благодарение на осветлението?

02 Юли 2021
Ако стаята Ви има размерите по-скоро на килер, отколкото на всекидневна, стратегиският избор на осветление е от огромно значение.

Осветление за мокро помещение

30 Юни 2021
Ако някога сте търсили съвет за осветлението в кухнята или банята, вероятно сте открили море от информация, но попадали ли сте на съвети за осветление...

Захранване за LED лента

21 Юни 2021
Често в практиката си откриваме термините LED захранване, трансформатор, драйвър. А знаете ли всъщност какво е различното между тях?

Осветителни тела за окачен таван

15 Юни 2021
Търсите ли рентабилно, високоефективно осветление за перфектно балансирано разпределение на светлината в цялото пространство? LED панелите са реш...
Вижте всички статии

Светодиодни крушки - предпочитан избор за електрически крушки у дома

Преди 10-ина години, когато избирахме крушка (както всички наричат този тип осветително тяло), голямото решение, което трябваше да се направи, беше мощността.  Най-често 40W, 60W или 100W. Всички използвахме крушките с нажежаема жички, може би защото нямаше други алтернативи.

През последните години се появиха крушки с надпис - "еквивалент на 60W" или друго. А цената на тези нови крушки е значително по-висока от познатата до скоро 60W крушка с нажежаема жичка.

Крушката, която Томас Едисън даде на света, беше чудо на времето си, но сега има много по-енергийно ефективни, по-дълго време светещи крушки, които пестят енергия в дома, а и светят и по-силно.

Има няколко основни неща, които не е задължително, но е добре да знаете, преди да закупите нови крушки. В следващите редове можете да научете повече за LED крушките, енергийната ефективност, икономията на разходи и др.

Законовите норми, които бяха приети да влязат в сила през 2011 г., дадоха време на производителите на осветление да проектират и обновят производството си на крушки с такива, които са по-ефективни.

Изискванията определят максималната мощност във ватове (W), която може да се използва за производството на определено количество светлина в лумени (lm). Законът не забранява използването на електрическа крушка, но като се изисква крушките да бъдат по-ефективни или да произвеждат повече лумени на ват (lm/W), това прави трудно за индустрията да продължи да отговаря на изискванията с технология с електрическа крушка с нажежаема жичка. Много по-лесно е да се постигне висок светлинен добив с технология като LED.

Математиката на енергийната ефективност

Стандартна 60W крушка с нажежаема жичка излъчва около 820 лумена. Това означава, че 60W крушка с нажежаема жичка излъчва 13.67 lm/W.

LED крушките отиват много по-далеч. Стандартната 60W крушка с нажежаема жичка, може да бъде заместена с LED крушка, която излъчва 800 лумена, използвайки само 9W мощност. Това е ефективност от приблизитело 89 lm/W.

Светодиодната крушка е повече от шест пъти по-ефективна от крушката с нажежаема жичка. Казано по друг начин, преминаването от 60W с нажежаема жичка към 60W еквивалентни LED крушки спестява близо 84% от разходите за използване на тази крушка.

Разходи

Ако отидете в магазина и вземете LED крушка в едната си ръка и обикновена крушка с нажежаема жичка в другата, като видите цената им бихте си помислили, че новите LED крушки са чист грабеж, тъй като първоначалните разходи при закупуване на светодиодни крушки са по-големи. Така беше в началото на предлагането им. В момента можете да закупите 12W LED крушка на цена около 2,00 лв. Цените се понижават непрекъснао с нарастване на производството.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози