Черен петък продължава и през почивните дни! На 27 и 28 ноември купи LED осветление онлайн с 20% отстъпка с промо код DBF2021.

За продукти от категория Коледна украса отстъпката е 10% с промо код CDBF2021.

Количка
0 артикула

Новини

Най-изгодните оферти през месец ноември - ЧЕРЕН МЕСЕЦ 2023

30 Окт 2023
Най-добрите оферти през м. ноември в Дианид - Намаления, които не трябва да пропускате!

Коледна и новогодишна украса 2021-2022

20 Окт 2021
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

До края на 2021г. започва работа новата поточна линия на Дианид за производство на пластмасови и стъклени LED пури

28 Сеп 2021
Производство на стъклени и пластмасови пури с автоматизирана поточна линия е следващата стъпка в модернизацията на Дианид до края на 2021 година.

Нова поточна линия за производство на LED крушки

18 Авг 2021
Започна работа новата поточна линия на Дианид за производство на LED крушки. През септември 2021 поетапно стартира производство на нови модели.

По-добри цени за LED панели за повърхностен монтаж

05 Авг 2021
LED панели за повърхностен монтаж намират широко приложение, заради практичния си външен вид, качествената светлина и икономията, която осиг...

LED осветление

5 практични идеи за светеща коледна украса

29 Ное 2023
Подарете на вашата Коледа магията на светлината с пет практични идеи за светеща коледна украса!

Избор на индустриално осветление за висока производителност на работната среда

24 Окт 2023
Подобрете видимостта и намалете напрежението на очите на работниците с подходящо промишлено осветление. Повишете производителността и намалете грешкит...

Индустриално LED осветление подходящо за склад, хале и друг промишлен обект

09 Авг 2023
Индустриалните обекти, складове и халета консумират огромно количество енергия. Както може да очаквате, някои сгради са скъпи за експлоатация.

Нашите съвети при избор на индустриални LED камбани

25 Окт 2021
На пазара има огромен избор от осветителни тела на различни производители. Кои са факторите, които трябва да вземете предвид, когато купувате?

Кога идва краят на живота на една LED лампа?

07 Окт 2021
LED осветлението спестява много средства в дългосрочен план, но както всичко останало не е вечно. Кога трябва да помислите за подмяна на LED осветител...

Автоматизация на LED осветлението

23 Юли 2021
Дизайнерите на осветление и архитектите познават възможностите на светлината на подчертава и дори да трансформира архитектурата. А автоматизацията нос...

Какво трябва да бъде осветлението в домашния фитнес

20 Юли 2021
Още една нова година, още един нов месец, още един понеделник и още едно отлагане на началото на здравословното спортуване - звучи познато нали. ...
Вижте всички статии

Тенденции в автомобилното LED осветление през 2019 година

Като нишово производство с голяма печалба, автомобилното осветление е в центъра на вниманието на много производители на LED осветление.

От първата половина на 2018 г. продажбите на автомобили бавно нарастват, тъй като световната икономика е относително стабилна. Въпреки това, допълнителните такси, наложени от правителството на Тръмп през юли, създаде несигурност на световния пазар и засегна глобално продажбите на автомобили.

През 2018 г. Китай все още е страната, в която автомобилният пазар се развива най-бързо. През първата половина на годината темпът на растеж на китайските продажби на автомобили е 4%, но ръстът е намалял през второто полугодие. Китайският пазар ще продължи да бъде движещата сила на световните продажби на автомобили, тъй като голяма част от китайски потребители имат силно желание и възможност да купуват луксозни автомобили и популярността на превозните средства с алтернативни горива нараства в Китай.

Други развиващи се пазари са Индия и Бразилия, чиито ръст на продажбите на автомобили през 2018 година е над 10%. Продажбите на автомобили в Индия надминават Германия, което прави страната четвъртия по големина автомобилен пазар в света.

Европейският пазар е стабилен през изминалата година и продажбите на превозни средства са достигнали пика в сравнение с последните десет години.

Пазарът на LED осветление за автомобили в Китай продължава да расте

Въпреки, че пазарната несигурност предизвикана от търговската война между две от най-мощните световни икономики засегна световните продажби на автомобили, търсенето на превозни средства на китайския пазар ще продължи да се разширява, а пазарът  на светодиоди за автомобилния пазар в китайще бъде на стойност над 1 млрд. долара през 2019 г.

С намаляващата цена на LED фаровете, пазарната стойност на светодиодите с висока мощност може да постигне темп на растеж от 35% на годишна база. Растежът на средния клас диоди за автомобили се очаква да бъде около 20% с увеличаващото се използване на осветление върху страничните огледала и дневните светлини. Пазарната дял на предните фарове е най-висока с дял от 43% през 2018 г. до 49% през 2019 г.

Степента на използване на LED светлина за задните светлини е най-висока, около 70 или дори 80%. Междувременно много производители на автомобили смятат, че използването на светодиоди за дневни светлини е еквивалентно на модернизирането на автомобила.

Основни тенденции при автомобилното LED осветление

Светодиодите се използват за осветление на различни места в автомобилите - вътрешно и външно осветление, табла и огледала за обратно виждане.

Фаровете като най-важната част от автомобилното осветление се движат към интелигентни приложения чрез комбиниране на светодиоди и сензорни технологии. Следвайки тенденциите, автомобилните LED производители въведоха матрични LED фарове, при които светодиодите са поставени в масиви и всеки светодиод може да се контролира индивидуално. По този начин източникът на светлина може да се регулира, за да отговаря на различни ситуации на шофиране, за да се подобри безопасността. Прожекцията е друга модерна функция на LED фаровете за предупреждения и проектиране на друга информация на пътя.

За задните светлини се използват индивидуално контролирани светодиоди за предоставяне на информация за предупреждение или комуникация с други участници в движението. Volkswagen Group вече представи системи за осветление на автомобили с тези интерактивни и комуникационни функции.

В огледалата за обратно виждане са интегрирани дисплейни панели с аситенти при шофиране и навигационни функции. През 2016 г. бяха въведени панорамни огледала за обратно виждане. С инсталираните четири до седем автомобилни камери, може да се покаже положението на задната страна на автомобила. Панорамните огледала за обратно виждане ще стават още по-популярни, тъй като технологията на автомобилните камери и сензори стават по-зрели и цената на тези компоненти намалява.

Osram, Nichia и Lumileds са трите най-големи доставчици на автомобилни LED светлини на световния пазар. Тези водещи доставчици пренасочиха вниманието си към автомобилните и други нишови приложения на осветлението, тъй като се оказват по-печеливши. Дяловете на приходите от автомобилното осветление за водещите производители на LED ще продължават да нарастват.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Основни категории LED осветление
Промоционални оферти, каталози

Промоционални каталози