Количка
0 артикула

Новини

Сделка на деня в периода 24-31.10.2020

23 Окт 2020
Възползвайте се от сделката на деня до края на месец октомври. 

Коледна и новогодишна украса 2020-2021

21 Окт 2020
Всяка година включването на празничната украса носи радост на малки и големи по целия свят. Изберете своята светеща украса от предложенията...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Black Friday - Денят на супер намаленията

24 Сеп 2020
Black Friday - една традиция тръгнала от САЩ набра голяма популярност у нас през последните години. Какви очаквания имат потребителите и какви намален...

Нова серия LED крушки

16 Сеп 2020
Всички нови модели E27 7W и 9W на супер цена 1,20 лева с ДДС.

LED осветление

Енергийно ефективни LED ленти

09 Окт 2020
Често говорим за спестяване на електроенергия при осветлението, но някак пропускаме да го споменем при LED лентите.

Няколко световни града с интелигентно улично осветление

02 Окт 2020
Глобалният проблем със замърсяването и прекомерното използване на електроенергия кара все повече управници на големи градове, да мислят в посока намал...

Скрито осветление

01 Окт 2020
Атмосферата, която дава скритото осветление гали сетивата и Ви пренася емоцията на друго ниво.

Светодиодни крушки Е27

25 Сеп 2020
LED крушки Е27 произведени от Дианид - какво трябва да знаем.

LED панели 600x600

10 Сеп 2020
LED панели 600х600 за растерен таван със стандартни размери.

Видове LED панели

02 Сеп 2020
Какви видове LED панели произвежда и предлага на пазара българският производител на осветление Дианид?

По-добри условия за здравните специалисти чрез LED осветление

31 Авг 2020
Създаването на подходящи условия на труд е от изключителна важност, а за хората, които се грижат за здравето ни, тези условия могат да бъдат въпрос на...

Видеонаблюдение

Възстановяване на забравена парола на NVR

28 Сеп 2020
Сигурността на данните е от първостепенна важност, но какво може да направим, ако забравим паролата си?

Как камерите за видеонаблюдение засичат движение

01 Юли 2020
Какви са техническите възможности за разпознаване на движение от камерите за видеонаблюдение и какви възможности Ви осигурява то?

PTZ камери - какви възможности предлагат

30 Юни 2020
PTZ камерите дават възможност за наблюдение на големи площи само с една охранителна камера. Какви са техните възможности?

Камера за наблюдение през телефон

14 Май 2020
"Трябва ми камера, която да наблюдавам през телефона си." Едно от много често даваните изисквания от клиенти към нас. Ето какви са вариантите за това....

IP камера или аналогова (AHD) камера

07 Май 2020
Какви са предимствата и недостатъците на двете технологии и как да изберем подходящата за нашите нужди?

Продуктите за видеонаблюдение Dahua вече се предлагат от Дианид

21 Апр 2020
Фирма Дианид предлага всички продукти за видеонаблюдение на световния гигант в областта Dahua Technology.

Речник на съкращения / термини във видеонаблюдението

07 Апр 2020
В системите за видеонаблюдение много често се използват съкращения при изписване на дадени характеристики. Какво означават те?
Вижте всички статии

Тенденции в автомобилното LED осветление през 2019 година

Като нишово производство с голяма печалба, автомобилното осветление е в центъра на вниманието на много производители на LED осветление.

От първата половина на 2018 г. продажбите на автомобили бавно нарастват, тъй като световната икономика е относително стабилна. Въпреки това, допълнителните такси, наложени от правителството на Тръмп през юли, създаде несигурност на световния пазар и засегна глобално продажбите на автомобили.

През 2018 г. Китай все още е страната, в която автомобилният пазар се развива най-бързо. През първата половина на годината темпът на растеж на китайските продажби на автомобили е 4%, но ръстът е намалял през второто полугодие. Китайският пазар ще продължи да бъде движещата сила на световните продажби на автомобили, тъй като голяма част от китайски потребители имат силно желание и възможност да купуват луксозни автомобили и популярността на превозните средства с алтернативни горива нараства в Китай.

Други развиващи се пазари са Индия и Бразилия, чиито ръст на продажбите на автомобили през 2018 година е над 10%. Продажбите на автомобили в Индия надминават Германия, което прави страната четвъртия по големина автомобилен пазар в света.

Европейският пазар е стабилен през изминалата година и продажбите на превозни средства са достигнали пика в сравнение с последните десет години.

Пазарът на LED осветление за автомобили в Китай продължава да расте

Въпреки, че пазарната несигурност предизвикана от търговската война между две от най-мощните световни икономики засегна световните продажби на автомобили, търсенето на превозни средства на китайския пазар ще продължи да се разширява, а пазарът  на светодиоди за автомобилния пазар в китайще бъде на стойност над 1 млрд. долара през 2019 г.

С намаляващата цена на LED фаровете, пазарната стойност на светодиодите с висока мощност може да постигне темп на растеж от 35% на годишна база. Растежът на средния клас диоди за автомобили се очаква да бъде около 20% с увеличаващото се използване на осветление върху страничните огледала и дневните светлини. Пазарната дял на предните фарове е най-висока с дял от 43% през 2018 г. до 49% през 2019 г.

Степента на използване на LED светлина за задните светлини е най-висока, около 70 или дори 80%. Междувременно много производители на автомобили смятат, че използването на светодиоди за дневни светлини е еквивалентно на модернизирането на автомобила.

Основни тенденции при автомобилното LED осветление

Светодиодите се използват за осветление на различни места в автомобилите - вътрешно и външно осветление, табла и огледала за обратно виждане.

Фаровете като най-важната част от автомобилното осветление се движат към интелигентни приложения чрез комбиниране на светодиоди и сензорни технологии. Следвайки тенденциите, автомобилните LED производители въведоха матрични LED фарове, при които светодиодите са поставени в масиви и всеки светодиод може да се контролира индивидуално. По този начин източникът на светлина може да се регулира, за да отговаря на различни ситуации на шофиране, за да се подобри безопасността. Прожекцията е друга модерна функция на LED фаровете за предупреждения и проектиране на друга информация на пътя.

За задните светлини се използват индивидуално контролирани светодиоди за предоставяне на информация за предупреждение или комуникация с други участници в движението. Volkswagen Group вече представи системи за осветление на автомобили с тези интерактивни и комуникационни функции.

В огледалата за обратно виждане са интегрирани дисплейни панели с аситенти при шофиране и навигационни функции. През 2016 г. бяха въведени панорамни огледала за обратно виждане. С инсталираните четири до седем автомобилни камери, може да се покаже положението на задната страна на автомобила. Панорамните огледала за обратно виждане ще стават още по-популярни, тъй като технологията на автомобилните камери и сензори стават по-зрели и цената на тези компоненти намалява.

Osram, Nichia и Lumileds са трите най-големи доставчици на автомобилни LED светлини на световния пазар. Тези водещи доставчици пренасочиха вниманието си към автомобилните и други нишови приложения на осветлението, тъй като се оказват по-печеливши. Дяловете на приходите от автомобилното осветление за водещите производители на LED ще продължават да нарастват.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани